BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #530014 przez bisbas
dziewczyny fantastyczne brzuszki tez bym wam pokazala moj ale nie mam jak zrobic zdjecia wy same se te zdjecia robicie ? jak tak to dajcie znac jak :) ja nie mam aparatu co najwyzej moge zrobic zdjecie tel zawsze uzywam do zdjec :)

co do czasu na bloga nie potrzebuje go wiele bo to tylko zdjecia a przeciez kazdy robi zdjecia :) i wszystkie jakie mam pokolei wrzucam i tyle :)

Karolinka dresik super jak bedzie dziewczynka w sumie też może nosić :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #530025 przez karolinkanice16
Jeśli będzie dziewczynka to bluzę na pewno będzie nosić :) ze spodenkami się zobaczy ale pewnie mój A. i tak będzie ubierał :) a zdjęcie brzuszka robił mi mój A. :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #530117 przez emi87
karolinka w końcu nie napisałam wczoraj,że śliczny masz ten brzuś! :) ja jestem ciekawe jakby mój wyglądał bez tych kilku cm tłuszczyku hehe :D
bisbas to zrób sobie moze w lusterku zdjęcie albo jak masz wyzwalacz w tel :)

a ja dzis wolne i sie opierdzielam :side: a w piatek wyjazd na szkolenie do Torunia - a nie chce mni sie hehe

12 lata 3 miesiąc temu #530264 przez kaska1982
bibas ten film jest rewelacyjny i obejrzałam go z wielkim zaciekawieniem. Ciekawe tylko czy bede potrafiła skorzystać z porad doktora, bo wydaja sie bardzo pomocne :)

emi87 rewelacyjne blogi i musze przyznać, że masz talent dziewczyno :) rewelacyjne paznokietki, a blog kulinarny również zapisuję w zakładkach i będę korzystac :)

Dziewczyny śliczne brzuszki :) takie okrąglutkie i kształtne :) mój niestety również troszkę w tłuszczyk opływa a w dodatku jest większość czasu wzdęty bo znowu te zaparcia... :( wczoraj myślałam, że zwariuję bo tak mnie bolały jelita albo żołądek albo wątroba, już sama nie wiem i teraz boję sie cokolwiej jeść żeby znowu nie bolało. A moja dieta wydaje sie byc ok, owoce, warzywa w dużych ilościach, pieczywo z błonnkikiem, płatki itp. Niestety z piciem czegokolwiek jest problem, bo wmuszam w siebie herbate lub soki - bo wody nie lubie.

Ale co tam, jakoś dam radę do piątku, a potem wizyta u lekarza i może cos poradzi... Zaraz spacerek z pieskiem, śnieg leży, mrozik delikatny wiec czego chcieć wiecej :)
Miłego dzionka dziewczyny :)

Kocham Cię syneczku!!!

12 lata 3 miesiąc temu #530570 przez dorkiszon
Ja dziś znowu czuję sie bardzo dobrze zero wymiotów. Zjadłam nawet gulasz od niepamiętnych czasów i to ze smakiem. Prawie skończyłam zdzierać tapetę. jestem z siebie dumna cały pokój sama zdarłam.
Jeśli chodzi o witaminy jem tylko kwas foliowy i kwas omega3. To prawda, że mamy chemiczne warzywa, ale napewno są bardziej wartościowe niż witaminy syntetyczne, które sa w bardzo małym stopniu przyswajane przez organizm.
Ja dziś mierzyłam brzuch mam 83 cm tak jak miałam przed ciążą natomiast brzuch puchnie mi od dołu tam, gdzie znajduje sie dzidziuś więc napewno tam jest :) nie przejmuje sie tym szczególnie :)

12 lata 3 miesiąc temu #530575 przez emi87
kaska a może od surowych rzeczy cie tak żołądek boli?? spróbuj moze gotowane,bez skórek (np pomidor) i lekkostrawne przez dzien czy dwa. i duzo pij - tego co lubisz :) dobrze tez codziennie zjesc 2 łyzki oliwy z oliwek (w sałatce, nie tak bezpośrednio) bo to działa własnie na wyregulowanie jelit a przy okazji na skóre i włosy :) i polecam isc do lekarza pierwszego kontaktu jak sie nie poprawi niech da skierowanie na usg żołądka (albo prywatnie zrobic ale to wiadomo many many). bo sie bidulko zameczysz. ja to mam z kolei na odwrót - jakies rewolucje i juz mnie nie powiem co boli :dry:
dzieki :* staram sie zeby klientki byly zadowolone :)

ale tu ciszaaaaa jak ja mam wolne to nie produkujecie 10 stron do czytania hehe jak jutro pójde do roboty to juz wiem co mnie czeka po powrocie hehe :P

12 lata 3 miesiąc temu #530585 przez emi87
a ja jak dzis słuchalam tetna to mi sie przemiescił wyzej, koło pępka moze ciut nad. i wogóle mam teraz taki wyzszy okragły brzuszek tylko mi taki wałek tłuszczyku nizej wisi haha i psuje ten owal :P

12 lata 3 miesiąc temu #530589 przez karolinkanice16
hej dziewczyny ja leze w lozku strasznie mnie mdli, wczesniej wyglupialam sie z moim A. i o malo nie zwymiotowalam :P. Dalej mam ochote na ta rybe ale zamiast frytek jem rybke z ogorkiem konserwowym i wczoraj jak zjadlam zaraz po wsunelam lody pycha :).

12 lata 3 miesiąc temu #530631 przez bisbas
kaska1982 napisał:

bibas ten film jest rewelacyjny i obejrzałam go z wielkim zaciekawieniem. Ciekawe tylko czy bede potrafiła skorzystać z porad doktora, bo wydaja sie bardzo pomocne :)

ciesze sie że sie podobał :)
ja zazywam kwas foliowy ale nie wiem ak dlugo jeszcze go brac bo ja zaczelam brac w kwietniu jak zaszlam w poprzednią ciążę i nie przestalam brac nawet podczas poronienia a podobno bierze sie do 12 tc oprucz folika biore magnez bo mam problem ze skurczem nóg podczas spania i jedna tabletkę na kilka dni prenatal complex :)

Ja mam w pasie ok 85 przed ciąża było kolo 70 cm czyli już 15 cm na plusie ale podejzewam ze tak sie dzieje bo jak by nie patrzeć to już moja 3 ciąża na tym etapie w pierwszej ciąży brzuszek w ogóle mi nie rósł pokazał sie dopiero pod koniec 6 miesiąca i to też było bardzo delikatnie przed porodem wyglądałam jak bym byla dopiero koło 5 miesiąca położne twierdziły że sie pewnie pomyliłam w obliczeniach ( :ohmy: ) z tym ze synek byl co prawda malutki ale nie znowu aż tak miał 2850 kg i 47cm ale przecież nie każde dziecko waży 4kg :)

któraś z was pytała o żel do tych detektorów tetna ja używam takiego prawdziwego bo bez żelu moje urządzenie prawie nie działa

Karolonka super blog musiałam sie zalogować żeby go obejrzeć ale dałam rade :) z ciebie to dopiero śliczna kobitka :) i ty chyba bardzo młodziutka jesteś lub na bardzo młodziutką wyglądasz ( zazdroszcze ) :)

12 lata 3 miesiąc temu #530645 przez karolinkanice16
bisbas W czerwcu koncze 21 lat. Cieszę sie że sie podoba. Zapomnialam ze trzeba sie logowac :/ :*.

12 lata 3 miesiąc temu #530664 przez Lacrijka
Na allegro można kupic zel do detektora, ja wlaśnie kupiłam
allegro.pl/ziaja-zel-do-usg-i2916491764.html?source=oo

Bo w moim zestawie była tylko malutka tubeczka..Dzis mi dostarł sprzęt i sluchałam sobie, jedno znalazłam ale drugie ciezko namierzyc :)

12 lata 3 miesiąc temu #530668 przez kasiak
Jak mnie dzisiaj masakruje! Co zjem to zwracam! Słabo mi i ciemno przed oczami jak wstaję :( tragedia po prostu, a jaka głodna jestem...ale sam zapach jedzenia mnie miażdży psychicznie :(
Jeszcze mój mąż sierota ma focha od wczoraj i sie nie odzywa. Jakieś sprawy papierkowo-urzędowe mu trzeba było załatwić i wymyślił, że ja pojadę! A tłumaczyłam jak idiocie, że ma być osobiście i z paszportem! I jest foch bo musiał wziąć wolne popołudnie w pracy... Ani się nawet nie zapytał czemu leżę jak nieżywa na kanapie :angry:

12 lata 3 miesiąc temu #530674 przez Kamilka22
kasiak nie przejmuj się mężem to tylko facet;p zrozumieć faceta to bardzo ciężka sprawa hehe;) mój też jak czasami się obrazi to foch na całego a o taką głupotę że aż nie wierze czasami że można się o takie coś fochnąć no ale cóż tacy oni już są!

12 lata 3 miesiąc temu #530710 przez Qltoorka
Hej kochane :) Z moim M. też mam podobnie ;) Potrafi obrazić się o byle co...

Widzę, że niektóre z Was już odliczają dni i godziny do kolejnych wizyt :) Zazdroszczę...
czas tak szybko leci czy po prostu tak Wam się ułożyło, że w przerwie między badaniami u lekarza miałyśmy po prostu te prenatalne? No ja prenatalne miałam następnego dnia po wizycie lekarskiej i teraz muszę czekać do następnej wizyty 01.02. A kolejne prenatalne na przełomie lutego i marca dopiero... :( Mam dopiero zadzwonić w lutym i się umówić.

Świetne te Wasze blogi dziewczyny :) Gratuluję pomysłowości :)
emi, Twój tort na pierwszej stronie bloga kulinarnego rozwalił mi uczucia :lol: cóż za precyzja...jak odlew :P

Jeśli chodzi o witaminki to lekarka powiedziała, że nie ma potrzeby brać, ale zanim ją zapytałam już zakupiłam vita-miner prenatal + DHA. Jeszcze ich nie spożytkowałam ;)

A jeśli chodzi o Goldi to widziałam jej komentarz parę dni temu na FB, jeśli dobrze zapamiętałam która z Was jak się nazywa... Więc chyba w szpitalu nie jest. Ale nie wiem czy wypada ją nękać na FB...Nie chcę wyjść na jakiegoś natręta, ale zwyczajnie się martwię...

12 lata 3 miesiąc temu #530737 przez Qltoorka
Podzielę się z Wami pewnym artykułem, który znalazł mój M. Jest to wypowiedź pewnego brytyjskiego ginekologa-położnika na temat uczestnictwie ojców w trakcie porodu...

www.wykop.pl/ramka/1377591/czy-mezczyzna...n-byc-przy-porodzie/

Ciekawa też jest dyskusja ludzi w komentarzach pod artykułem.
Wiem, że większość tu z nas chce rodzić wraz ze swoim partnerem... My z mężem jeszcze nie podjęliśmy decyzji, choć generalnie chęć uczestnictwa zostawiam jemu. Nie mam zamiaru go prosić, zmuszać czy coś. To musi być jego świadomy wybór, choć nie wiem czy osobiście mi jego obecność pomoże czy nie. Generalnie argumenty Pana Doktora z artykułu wydają się być dobrze uzasadnione i dokładnie wprost odwrotne od tego co możemy przeczytać w poradnikach.

P.S. Dzwonek do drzwi...Myślałam, że to listonosz...Prawie już otworzyłam drzwi w dresie, bo dzwoni ktoś i puka natrętnie...A tu...ksiądz z kolędą :laugh: niestety...nie mam w domu kopert :P

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka