BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

12 lata 3 miesiąc temu #528769 przez bisbas
o matko jaki przecudny bąbelek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #528778 przez bisbas
Jamajka napisał:

Oglądałam film, który Bisbas wrzucił :) Interesujący... w szkole rodzenia oglądaliśmy jego fragmenty i położne potwierdzały skuteczność metody 5S. Zobaczymy czy konieczne będzie pętanie :)

A ja mam nadzieje że żadna z naszych mamuś tutaj nie bedzie musiała stosować tych metod bo dzieciaczki będą grzeczniutkie i mało płaczliwe oraz bez kolek tego wam wszystkim życze :) Film naprawdę interesujący może sie przydać bo dzieci są naprawdę rózne :)

12 lata 3 miesiąc temu #528854 przez Kasik88
Hejo:)
Dziewczyny a ja Wam polecam książkę z płytą "Mamo, tato co Ty na to 1" rewelacyjna, facet pokazuje jak pielęgnować i zajmować się dzieckiem, nie dość, że wszystko opisane w książce, to jeszcze jest płytka z filmem do każdego rozdziału, podobne rzeczy ten sam człowiek ma w filmiku, który trwa gdzieś z 1:30h o nazwie "Co nieco o rozwoju dziecka"

12 lata 3 miesiąc temu #528869 przez emi87
co do łózeczka znalazłam na allegro piękne zestawy łózeczko,materac + komplet pościeli po 350-400 zł i na taki sie skusimy :) bo naprawde cenowo super. u nas to samo łózeczko 200-300 zł i pościel (kołdra+poduszka + ochraniacz) 150 zł! wiec tam wyjdzie taniej i duuuzy wybrór :)
ja wreszcie nadaje sie do pracy, chyba tylko zeszły tydzien miałam kryzysowy :D a wy kochane jak samopoczucie????

biusbas natuaralny błonniczek (ciemne pieczywko), duzo warzyw i w tej porze roku ciepły posiłek.spróbuj tez z suszonymi morelami i śliwkami.jak to nie pomoże to lekarz. a i czasami jak sie bierze witaminy dla ciezarnych tam jest żelazo i to tez ja czasami powoduje zaparcia. to mam wręcz przeciwnie :P

albo slyszałam o tym włąsnie :) fajne rozwiazania i podobno dzieci to lubia. ale chyba zostane przy tradycyjnej wanience :) jakos bałabym sie wsadzic tam dzieciaczka a co dopiero go wyjac :ohmy: hehe :P dzidziulek przeboski i przesłodki :D

12 lata 3 miesiąc temu #529066 przez agusiaa26
Hej dziewczyny! Dziś miałam usg prenatalne ii wszystko jest ok!! :laugh: :laugh: mówie wam jak się cieszę, widziałam dzidzie i nawet w 4d także już jestem spokojna, że fasoleczka rośnie :)

12 lata 3 miesiąc temu #529070 przez Kasik88
agusiaa supper ciesze się, gratuluję !!! :)

12 lata 3 miesiąc temu #529078 przez agusiaa26
dzięki, a tak się martwiłam bo podbno za wcześnie zaszłam w ciąże po poprzednim poronieniu, ehh teraz już mogę planować pokoik, wyprawki i wsztystko inne:)

12 lata 3 miesiąc temu #529083 przez karolinkanice16
Hej kochane dostalam dzisiah w koncu ten list na 23 stycznia na 9 rano, do szpitala mam kawalek wiec noe wiem jak ja tam dotre i to tak wczesnie. Tak czy siak tydzien czekania a wczraj wieczorem dopadl mnie jeszcze gorszy dol i poplakalam dosyc troche ale dzis juz jest spoko.

12 lata 3 miesiąc temu #529087 przez Kasik88
ja też mam za sobą poronienie :( przykra sprawa, pamiętam jak byłam z synkiem w ciąży to do lekarza poszłam dopiero w 13 tygodniu, bo tak się bałam zawodu, ale urodził się silny i zdrowy, i z naszymi dzieciaczkami też tak będzie :)

12 lata 3 miesiąc temu #529102 przez Kasik88
karolinkanice16 to supper:) już niedługo zobaczysz swojego bąbelka :))

12 lata 3 miesiąc temu #529109 przez dziubasek
ja nigdy nie zapomne mojego aniolka ale postanowilam wymazac z pamieci poronienie na czas ciazy ;) , bywaly dnie ze mialam taka korbe ze co 5 minut chodzilam i sprawdzalam czy nie zacelam krwawic.
Agusia gratulacje, ja zaszlam w ciaze 5 tygodni po poronieniu i tez sie martwie, ale to mi w niczym nie pomoze wiec staram sie myslec pozytywnie :)
Karolinkanice jeszcze tylko tydzien- szybko minie zobaczysz ze u ciebie tez wszystko ok :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #529139 przez agusiaa26
dzieki dziubasek, nie ma co się martwić, jeden lekarz mówi 3 miesiące, inny 6 mcy, trzeba być dobrej myśli:) a co do koloru pokoiku mój mąż się coś buntuje, musze sie za niego wziąć;) tak samo z imieniem- wybrał sobie Zosie i nie odpuszcza. też macie takich facetów? :)

12 lata 3 miesiąc temu #529185 przez agniesia
Cześć Ciężarówki:)

Ja mam zamiar kupić nowy wózek do 1400 zł, łóżeczko z wyposażeniem do 600 zł. Na allegro jest mnóstwo super zestawów ubrań dziecięcych za nieduże pieniądze, więc coś tam kupię:) Z kolei na allegro na dziale zdrowie i higiena jest mnóstwo kosmetyków, pampersów, chusteczek nawilżających, który ceny są bardzo korzystne. Wiem to, ponieważ od kilku dobrych lat często doradzam przyszłym Mamom, co kupić i gdzie, co jest lepsze,a co można korzystniej kupić;)

12 lata 3 miesiąc temu #529210 przez MadMar
witam :) ale się rozpisałyście ;)

Ja podobnie jak niektóre z Was miałam przyjemność poczuć Okruszka. Ale tylko wieczorem jak położę się na boku. Raz widziałam jak mi się brzuch rusza :) niesamowite :D
Czuć to tylko jak przyłożę rękę, inaczej chyba jeszcze jest za mały żeby poczuć :)

I widzę że fazę na oglądanie różnych rzeczy też mamy podobną :) wczoraj bylam oglądać wózki, łóżeczka ;) już nie mogę się doczekać zakupów!

aha...
i nie mogłam się oprzeć i kupiłam 2 pary bodziaków :)
miłego dnia

12 lata 3 miesiąc temu #529311 przez kasiak
Z zakupów dla bobaska mam tylko śpioszki i skarpetki, kiedyś byłam przybita i źle sięczułam, mąż był na zakupach i mi przywiózł w prezencie zestaw dla maluszka: spioszki, pajacyk i czapeczka w tygrysi wzorek, taki z kubusia puchatka :) widziałam taki w h&m ale był za drogi i nie kupiłam, a mężuś chciał mi humor poprawić :laugh: no i się udało ;) siedziałam potem dwa dni i macałam, składałam i przytulałam :blush:
Jak idę sama na zakupy to już nie patrze żeby coś sobie upolować, tylko najpierw ogladam"dzieciuszki" a jakie śliczności są w sklepach :kiss: ech... chciałabym już znać płeć :blush:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka