BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #531281 przez karolinkanice16
Ja też chce żeby mój A. był i on sam zapowiedział z siebie że chce być przy porodzie a ja dzisiaj rano zjadłam rybkę z ogórkami :silly: potem przez cały dzień owoce i teraz ciasto kawałeczek bo mnie muli od słodkiego, w ogóle już słodkości nie jadam.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #531323 przez gold_butterfly
Witajcie dziewczyny!
Dawno się nie odzywałam,ale wciąż czekałam na jakieś lepsze wieści na temat mojego maleństwa. Na ostatniej wizycie nasłuchałam sie samych przykrych rzeczy,ale w końcu jest lepiej :-)
Niestety nadal mam mięśniaka i odklejone na 1cm łożysko,ale lekarz powiedział,że maluszek rozwija się prawidłowo i nie mam już czym się przejmować. Zwłaszcza,że łożysko na razie się dalej nie odkleja,a mięśniak został nieco skopany przez dziecko. Do końca ciązy oszczędny tryb życia i duuużo leżenia. Po ciąży łyżeczkowanie tego mięsniaka - nie wiem tylko czy po samym porodzie. Chyba nie,bo zabieg będzie wykonywany pod narkozą... Lekarz powiedział,że chyba będzie chłopiec,ale niestety nie zdążył zobaczyć dokładniej. Następna wizyta za 4 tygodnie - jak normalna ciężarna :-D No,może że znowu będzie coś nie tak,to szpital. Ale jestem dobrej myśli. Od 2 tygodni ani razu nie krwawiłam - to duża zmiana ;-)

Poza tym wszysycy w domu chorzy. Dziecko wysoka gorączka, mąż gorączka i wymoty, a mnie dusi kaszel. Piję herbatę z miodem, mleko z masłem i czosnkiem. Same okropności :-P Ale mogę pić wszystko,byle bym miała co wizytę same optymistyczne prognozy dotyczące ciąży :-D

Pozdrawiam wszystkich cieplutko! :-*

11 lata 11 miesiąc temu #531325 przez karolinkanice16
gold_butterfly super że napisałaś i że wszystko jest dobrze :)

11 lata 11 miesiąc temu #531329 przez dziubasek
gold_butterfly no wreszcie, my sie tu zamartwiamy o ciebie, nalezy ci sie solidny klaps ;) ...
Ciesze sie bardzo ze coraz lepiej sie czujesz, teraz musi juz byc tylko lepiej :laugh: .
Dbaj o siebie i duzo zdrowka dla rodzinki :)

11 lata 11 miesiąc temu #531333 przez gold_butterfly
:-) Pomału zaczynam czytać,co Piszecie. Wcześniej nie zaglądałam na forum, za bardzo byłam przygnębiona. A teraz jestem przeszczęsliwa :-D

Dosyć często mam gości,którzy mnie dowiedzają. Niemal zawsze ze słodyczami,bo dawniej słynełam z łakomstwa. Nikomu się nie przyznaję,że od dawna w ustach nie miałam nawet kawałka czekolady. Na widok słodyczy mnie mdli :-P Nie chcę sprawić im przykrości.

Czytałam artykuł o porodzie rodzinnym, który podesłałyście - opinię ginekologa. Muszę przyznać,że chyba jest tu sporo racji. Planowałam poród rodzinny,ale chyba jednak zmienę zdanie. Muszę to porządnie przemyśleć.

A co do wózka,to jest tak ogromny wybór,że można zwariować... My zdecydowaliśmy się na zakup x-landera - bodajże x3. Nie mamy idealnych dróg, właściwie to same wyboje, pola i łąki :-D Tym wózkiem dosatnę się wszędzie, na największych nierównościach gondola leniwie się kołysze. Ale jest masywny i bardzo ciężki. Został po córce, jest w stanie idealnym :-) Ale do miasta absolutnie bym nie poleciła - ciężko się skręca i te gabaryty... Jak na nasze drogi - ideał :-)

Resztę rzeczy takich jak łóżeczko, karuzela, zabawki, przewijak, wanienika, laktator, podgrzewacz do butelek, ręczniczki z kapturkiem, stolik do karmienia itp. - wszystko mam. Ale jednego mi brakuje - kołyski. Rzecz niezastąpiona przy kolkach. W poprzedniej ciąży za późno się zorientowałam,że kołyska potrafi "uratować życie". Miałam fotelik z wibracjami,ale to nie to samo.

Ok. Kończę i idę spać. Ale najpierw muszę coś zjeść,bo padam z głodu :-P

11 lata 11 miesiąc temu #531335 przez karolinkanice16
Nam z A. podoba się ten wózek allegro.pl/kunertgoldaluminium-4-gratisy-lekki-i2921914345.html ma pompowane kola co dla nas jest podstawą.

Ja też bym coś zjadła ale nie wiem co chyba lody wsunę i idę oglądać romantyka z moim :)

11 lata 11 miesiąc temu #531536 przez emi87
goldi no nareszcie!!!!! chcesz zebyśmy tu wszytskie zawału dostały :D :P ogrooooomnie sie ciesze ze wszystko w porzadku :*

11 lata 11 miesiąc temu #531583 przez uniuni
Goldi cudownie Cie znów powitać! ! Twoje dziecko to wojownik! Da sobi rade, rosnie i jest co raz silniejsze mięśniak nie ma szans :)

My chcieliśmy kupic wózek Baby merc ale opinie dosyć marne wiec zrezygnowalismy. Wózków sporo do wyboru, a my musimy wybrac taki co sie w moim małym bagażniku zmieści. Mam bmw seria 1 i naprawę malutko miejsca do tej pory znalazlam tylko 3lub 4 wózeczki które można tam zapakować bez zdejmowania kół ;)

11 lata 11 miesiąc temu #531605 przez dorkiszon
Dziewczyny, ale sie zestresowałam poszłam rano do ubikacji wycieram się patrze krew, ale nie taka żywa jakbtym okres dostała tylko rozcieńczona jakby z moczem do ubikacji patrze też pokapane taki sam kolor. Nic mnie nie boli ide do lekarz na 13:30 żebrać żeby mnie przyjęli sprawdzić co sie dzieje.

11 lata 11 miesiąc temu #531610 przez emi87
dorkiszon ty lec na ip, musza cie przyjac!! moze sie przeforsowałąs??

11 lata 11 miesiąc temu #531631 przez dorkiszon
Za godzine ide do lekarza mam 10 minut drogi tylko u niego ejst zawsze full ludzi także łaska czy mnie przyjmą. Nie wiem no robiłam sobie ten pokój tapete ździerałam, ale starałam sie nie przeforsować. Cholera wie co to było z tą krwią teraz nosze wkłądke i mam leciuśko, ale naprawde bardzo leciuśko śluz zabarwiony.
Stresik mam jak nie wiem już tak sie nakreciłam na dziecko, że ładnie bym ryczała jakby co.

11 lata 11 miesiąc temu #531641 przez dziubasek
dorkiszon ty przestan myslec o glupotach... wszystko bedzie dobrze, lec do szpitala jakby ciebbie nie chcieli przyjac. Czekamy na wiesci
Tulam cie mocno :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #531656 przez dorkiszon
Mam nadzieje, że mnie przyjma, bo tam jest taka głupia położna rejestratorka.
Ładny stres to jest takie czekanie wychodze o 13:15.
Dosłownie 5 dni temu byłam na prenatalnym i było wszystko wspaniale.

11 lata 11 miesiąc temu #531663 przez dziubasek
dorkiszon lec na pogotowie, pewnie sie tylko za bardzo ponaciagalas ale lepiej dmuchac na zimne :kiss: . daj znac co i jak.

11 lata 11 miesiąc temu #531668 przez dziubasek
A swoja droga ja tez sie dzisiaj okropnie czuje, glowa mi od rana peka, wzielam paracetamol bo juz nie moglam wytrzymac. Mdli mnie i boje sie cokolwiek przelknac.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka