- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Lacrijka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- "Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
Ja chyba mam predyspozycje do rozstępów, w 1szej ciąży stosowałam Vichy na rozstepy- cala ciążę ani jednego a po ciąży jak się skora zaczęła kurczyć to wyszły dziady. Teraz smaruje się jakimś tutejszym specyfikiem, ale nie licze na cuda. Ja dzisiaj czuje się o niebo lepiej.
Znacie jakiś przepis na krewetki, mężowi się zachciało a ja nie lubię krewetek i nigdy nie robiłam.
Mój maz tez dzis zobie zamowil krewetki na obiad. Ja robie tak:
Na patelni podgrzewam dwie łyżki oliwy z oliwek, dodaje 4 ząbki czosnku przepuszczone przez praske. Jak sie to ladnie zarumieni to wrzucam krewetki i podsmażam z 10 min. Następnie dodaje kilka pomidorków koktajlowych pokrojonych w połówki. To wszystko doprawiam wg uznania, sół , pieprz, bazylia itd itp. Osobno gotuje makaron ( ja daje pióra) aldente, i tak podgotowany makaron wrzucam na patelnie..5 min i podaje eMkowi
Dorkiszon - a jak plamienia, spoko luz ??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska1982
- Wylogowany
- rozmowna
- Mateuszek :* ur. 2 lipca 2013r.
- Otrzymane podziękowania: 0
Miłego dzionka dziewczyny
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli chodzi o krewetki ja uwielbiam i robie je tak dam ci dziubasek mój przepis:
www.wielkiezarcie.com/recipe34838.html
Pozatym wróciłam z miasta kupiłam babci ręcznik kąpielowy z napisem "kochana babcia" i balsam
Byłam na pizzy wracałam na nogach z miasta i zadyszki mam jak stara baba jakaś masakra zawsze miałam taką kondycję
- MadMar
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mój mąż się śmieje, że 'Bejbuszkowi" (jak go nazywa) widocznie nie smakowało to, co zjadłam i strajkuje. Świetnie.
Cieszę się, że nie zjadłam serka wiejskiego, na który miałam ochotę.
Miałam przyjemność oddawać tak ser, a te sfermentowane granulki przechodzące przez gardło masakra nic przyjemnego. Każdą czuć. To tak jakby wymiotowała żyrafa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
dorkiszon to super ze wszystko ok ciesze sie ze juz dobrze
a jaka rano mi niespodzianke nasz Bąbelek zrobił!! leże sobie na plecach taka ledwo przebudzona i nagle czuje w dole brzucha z lewej strony jak mi cos od środka na skóre naciska, czulam jak mi sie naciaga ta skóra, dotykam....a tak taka twarda gulka wielkosci pięści!! i za pół minuty-minutke uciekła jak nic to był nasz Bąbel byłam w szoku ale i jaka szczęśliwa cos niesamowitego!
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
ja w pierwszej ciązy stosowałam eye q teraz narazie jeszcze nie biore podobno bardzo dobry dawalam go tez synkowi poczytaj opinie w necie na jego temat nie zawiera witaminy a jak wiekszaść tranow z omegą zawierają omega 3 17,5g na 100ml omege 6 4,4 g na 100ml oraz witamine E można go kupić w płynie ja wlasnie sklad takiego ci podałam w kapsułkach i w żelkach dla dzieci a wygląda tak :MadMar ja też używam oleju ze słodkich migdałów. W pierwszej ciąży codziennie się po kąpieli smarowałam i nie miałam ani jednego! rozstępu zobaczymy czy ta ciążą też się tak łagodnie ze mną obejdzie
Współczuję Wam dziewczyny tych sensacji żołądkowych mnie w sumie tylko mdliło do 9-10 tyg. później przeszło i nie wraca póki co..
Dorkiszon mogę zapytać jakie bierzesz kwasy omega? tzn jak się nazywają i ile mają mg DHA? Bo ja się zastanawiam jakie kupić... czy specjalnie dla ciężarnych, ale wiadomo, że cena kosmos... czy zwykłą polską firmę z podobnym składem.. co doradzicie?
mozna go zamówić na allegro
- bisbas
- Wylogowany
- budujemy zdania
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kamilka22
- Wylogowany
- gadatliwa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
kurcze ciekawe czy wytrzymam do tego konca lutego/poczatku marca zeby zobaczyc naszego Bąblka ty juz lada moment zobaczysz maleństwo ja tez mam wizyte w pon ale bez usg...
to po weekendzie czekam na kolejne wizytowe relacje
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Mam nadzieję, że jeszcze tylko troszkę i wszystkie będziemy aż narzekały jak nas te bąble kopią Wyczytałam ostatnio, że po 28 tygodniu niepokojące jest to, jeśli przez 8-12 godzin nie czuć ruchów maluszka. Trzeba wtedy zgłosić się do lekarza.
A ja dziś dostałam nowe wieści z pracy... Kolejna Pani Kierownik w ciąży i od dzisiaj na L4...Hehe, to już trzecia Rozpoczęłam lawinę ciąż
Kamilka, życzę, aby dzidzia pokazała dziś coś więcej, żeby Was upewnić