- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- mama Dawidka 2009 i dwóch Aniołków 2012 15 tc
mi zdecydowanie też ze stresu strachu bólu całkowicie zapomniałam języka w ogole nie wiedziałam co położna ode mnie chceja tez nie
, ale bez mojego 1szy porod bylby dla mnie zlym wspomnieniem- mi jego obecnosc zdecydowanie pomogla

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamilka22
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
dziubasku a co sie stalo że musialaś miec cesarke malutka byla zle ulożona ? ile wazyla ?ja sie tak nacpalam tym gazem ze caly czas sie cieszylam
i niewiele pamietam o czym z polozna rozmawialam i czy wogole rozmawialam. Pamietam ogromna plazme na scianie i caly czas leciala viva bo ja chcialam tanczyc. Potem juz bylam padnieta, ocknelam sie dopiero jak uslyszalam ze po tym jak walczylam 12 godzin zeby urodzic bez znieczulenia i naturalnie, niedam rady i musze miec cesarke. Mowie Wam tyle godzin bolu na marne.
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Byla duza 4500kg a ja niemialam pelnego rozwarcia. bali sie bo duzo czasu minelo odkad odeszly mi wody.dziubasek napisał:
dziubasku a co sie stalo że musialaś miec cesarke malutka byla zle ulożona ? ile wazyla ?ja sie tak nacpalam tym gazem ze caly czas sie cieszylam
i niewiele pamietam o czym z polozna rozmawialam i czy wogole rozmawialam. Pamietam ogromna plazme na scianie i caly czas leciala viva bo ja chcialam tanczyc. Potem juz bylam padnieta, ocknelam sie dopiero jak uslyszalam ze po tym jak walczylam 12 godzin zeby urodzic bez znieczulenia i naturalnie, niedam rady i musze miec cesarke. Mowie Wam tyle godzin bolu na marne.
- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
o matko olbrzymekByla duza 4500kg a ja niemialam pelnego rozwarcia. bali sie bo duzo czasu minelo odkad odeszly mi wody.

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
przy drugim podobno szybciej idzie ale bardziej boli mam nadzieje ze to nie prawda hihhihihihi a mala w terminie sie urodziła czy po ? może dlatego taka duża albo genetycznie mąż i ty byliście duzi jak przychodziliście na ten światMi przebili pecherz ok 10godz wczesniej, zgodzilam sie bo mowili ze pojdzie szybciej a tu lipka. Ehh mam nadzieje ze ten bobas bedzie troszke mniejszy
i dam rade naturalnie urodzic. Niewiem czemu sie tak upieram przy naturalnym porodzie, po cesarce niebylo tak zle wyszla do domu 2 dni pozniej, blizna mala i nawet normalnie chodzilam wyprostowana. Bo kolezanka w polsce po cesarce przez tydzien nie mogla sie wyprostowac z bolu. Zobaczymy jak to bedzie, na razie jak pytali czy chce cesarke to powiedzialam ze sprobuje naturalnie.

- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
hmmmm nie mam pojecia ale te wozki dość drogie sa a jak urodzisz to mała bedzie miała 2 i poł roku więc może nie bedzie chciała już jezdzic choć powiem ci że ja jeszcze czasem używam wózka dla mojego ponad 3 i pół latka mamy dosc daleko do centrum i on nie daje rady w jedna i druga strone na nozkach a przy robieniu zakupow maz ma rece zajete więc smyka do wozka i do domu przeważnie jezdzimy autem ale warto tez przejsc sie na nogachJa jestem w trakcie szukania wozka podwojnego( takiego dla noworodka i dla mojej Piczki), za cholere niemoge jej oduczyc jezdzenia w wozku, leniuszek maly ciagle jeczy ze chce do wozka. Myslicie ze warto? Czy kupic pojedynczy wozek z platforma i zobaczyc jak to bedzie?

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- emi87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)

agniesia no rośnie szkrabol! ja tez czesto czuje jakies ciagniecia,bóle i inne dziwne rzeczy :)czasem mnie juz kość łonowa i miednica bolą... mozesz byc spokojna

my chcemy rodzić razem:) oczywiscie w tej kwestii to kazdy ma prawo do swojego dania i przezycia porodu po swojemu

własnie mierzylismy pokoik dla Bąbelka

dziubasek mysle ze lepiej wyjdzie z dostawka - chyba? kurcze nie mam jeszcze doswiadczenia z posiadaniem dieciaczków

4,5 kilo!!

- bisbas
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Mdłości chwilowo przeszły ale mogę jeść tylko grzanki bo reszta ląduje w sedesie...słaba jestem strasznie i czekam na sen, może jutro mi przejdzie

Też mam rozciąganie w różnych miejscach brzucha i okropny ból miednicy

Na piątek umawiam wizytę. Na krew i mocz i się zapytam co mogę brać/zrobić na ten ból miednicy(to w okolicy spojenia łonowego i się boję czy to nie rozszczep spojenia łonowego

Tak że dzisiejsay dzień na minus ale może jutro będzie lepiej