- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
moonia154, oby tym razem wszystko dobrze się już skończyło... Za trzy tygodnie to tym razem dobry termin?
pasal, Ty to masz hardcore jak chyba żadna z nas... Ciekawa jestem jak Lacrijka sobie radzi z dwiema... Niestety od porodu przestała się udzielać na lipcówkach-nawet nie wiem czy pisze jeszcze ze staraczkami. Pewnie Patrizia to wie, ale ona też zniknęła gdzieś Czyżby porzuciła już wszelkie fora-i te co ją tak dołowały i nas...?
Co do Twoich dziewczyn - a jak reagują na szum suszarki? Ja się będę znów powtarzać, za co z góry przepraszam, ale u mnie zawsze w ostateczności (przy płaczu z którym nie potrafię sobie poradzić jak i przy nieudanych próbach zaśniecia) działa aplikacja w tel z odgłosem suszarki. Jak płaczu nie ma to odgłos wody z kranu pomaga zamknąć powieki. Może spróbuj? U mnie to działa lepiej niż noszenie na rękach. Chyba, że na Twoje łobuziary nawet suszarka nie pomoże...
NataliaK, no właśnie...i znów taka pogoda. W dodatku mąż mi donosi, że u nas mroźny wiatr jest i 4 stopnie A miałam dziś małego wziąć w chustę i pojechać do koleżanki na urodziny tramwajem... No nic, zazdroszczę tym, które mają dwa samochody w rodzinie... My też mieliśmy taki plan, ale na razie mamy tylko jeden, więc nigdzie się ruszyć nie mogę...
nala, my wychodzimy na noc. Mikołaj akurat dobrze znosi noce poza domem. Czasem mam nawet wrażenie, że lepiej niż w domu Do miejsc publicznych (pubów) z nim jeszcze nie wychodzimy, ale do znajomych dość często-kładziemy go wtedy w osobnym pokoju spać o standardowych godzinach, takich jak w domu... Ale rozumiem, że jeśli Twoja córcia źle znosi pobyty poza domem to może nie warto ją męczyć? Nam jednak zależało, by Mikołaj przyzwyczajał się do takich pobytów-nie chcemy się odizolowywać.
karolina_p123, co to znaczy, że wrócisz do podczytywania? Też nas opuszczasz? A z jakiego powodu???
uniuni, wyobraziłam sobie Nilsa tak jak opisywałaś Faktycznie, musi to rozkosznie wyglądać. Co do pełzania po domu odpychając się piętami-ciekawe czy mu już tak nie zostanie... Ja np. w ogóle nie raczkowałam tylko jeździłam na pupie po całym domu odpychając się nogami i rękami Do tej pory cała rodzina ze mnie rży
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Właśnie Kasiak jak Sebek? Polepszyło się już?
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
ja dziś mam kliuseczki z boczusiem i kapustką a wczoraj robiłam carbonare, tez czasem brak mi weny i myślę, że dziewczyny wyminione przez Mleczna maja fajne pomysły na obiad. Laski wracajcie!!!
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja nie lubię grzybów i pieczarek u mnie ten produkt nie istnieje
mmm boczuś.... ja to mogłabym w nim pływać... uwielbiam
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Pozniej napisze cos wiecej. Idziemy zmienic pieluche i cos musze wymyslic zeby go zająć. Na spacer nie pojdziemy bo pogoda tak paskudna, ze rzygać sie chce na sam widok za oknem
Milego dnia. I prosze bez kłótni bo będziecie klęczeć w kącie na grochu!!!
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u nas od wczoraj pada więc też kisimy się w domu niestety
mały właśnie godzinę usypiał sam w swoim łóżeczku i w końcu padł a już myślałam że będę musiała go lulać
my z obiadem też mieliśmy problem ale jak mąż usłyszał spagetti to już wiem co będzie dzięki za podpowiedź nala
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
A sebek sie rozwija kulinarnie, dziś zjadł kleik. Nie bedę dawać codziennie. Tl bardziej na próbę żeby zobaczyć czy z łyżeczki będzie jadl. I z poczatku próbował pluć ale ogólnie troszkę zjadł
Uciekam na razie. Pa
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzięki, Kochane za słowa otuchy Mam takiego stresa przed tym zabiegiem, że najchętniej bym się gdzieś ukryła i przeczekała Niestety, wiem, że muszę podjąć wyzwanie i teraz to chociaż mam świadomość, ile czasu i w ogóle jak to wygląda, więc po prostu spakuję siebie i Patryka i nastawię się na kilkudniowy pobyt w szpitalu Oczywiście, umrę bez Was z nudy i tęsknoty w tym bunkrze...
MlecznaMama no, mój też mi wczoraj sutka dorobił A dzisiaj podczas karmienia mnie gryzie (choć jeszcze nie ma czym) i to dość boleśnie Nie wiem, może ja mam cycki takie wrażliwe...?
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- moonia154
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- Marta27
- Wylogowany
- pierwsze słowa
kasiorek001 akurat to ja wybierałam imię dla synka mąż tylko je zaakceptował a imienia Diana nigdy w życiu bym nie dała
karolinap Hubert nadal śpi pomiędzy nami może bardziej to ja się do tego przyzwyczaiłam niż on bo potrafi spać sam w łóżeczku. Raz wieczorem położyłam go w łóżeczku ładnie zasnął a jak się kładłam to aż mi się płakać chciało że mój synek wybrał spanie sam a nie ze mną jakaś głupia jestem chyba
Czytałam wczoraj wieczorem forum i aż byłam w szoku. Każda z mam lipcowych wnosi coś swojego do naszej grupy i by było smutno gdyby której z nas nagle zabrakło na forum. Dziubasku pierwszą myślą jaka przyszła mi do głowy po przeczytaniu Twojej wypowiedzi było że hormony Ci szaleją a więc może znów zostaniesz mamusią.Może to głupie ale tak właśnie odebrałam Twoją wypowiedz. Każdy ma prawo wyrażać swoje opinie mamy przecież wolność słowa a jak kto postępuję ze swoim dzieckiem to jest jej sprawa. My tu jesteśmy aby wymienić się swoimi doświadczeniami doradzać i wspierać się w trudnych sytuacjach a nie strzelać sobie fochów. I powiem szczerze że też poczułam nagonkę na własną osobę, chociaż nie odzywam się tu codziennie. Wypowiedziałam co mi leży na sercu i od razu mi lżej.
Odnośnie obiadu to ja mam dziś dziką kaczkę z pyrami i do tego buraczki, lecz czasem też mi brak weny co zrobić. I ja się pochwalę odnośnie mojego synka. Wczoraj wieczorem pierwszy raz zaśmiał się w głos mama jest dumna i jemu się tez to spodobało
MlecznaMama no szok jak ten czas szybko leci ja się dowiedziałam że jestem w ciąży 20 listopada a 27 listopada pani doktor mi potwierdziła
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A mam prośbę czy możecie wkleić mi ten link do szatki i świecy do chrztu bo gdzieś go zapodziałam
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jak gdzies wogóle jesteśmy to do 18 tylko, bo potem jest ryk straszny, bo trzeba kapać więc w zyciu bym nie mogła sobie u kogos teraz tak dłuzej posiedzieć.
natalia ja własnie ze spaceru przyszłam , bo na chwile słonce wyszlo, ale jak pada to nie chodze.
Mleczna na obiad mam podgrzybki na gesto w smietanie i tłuczone ziemniaki do tego. Podgrzybki pokrojone już w kosteczke kupiłam na mrożonkach a auchanie i już 3 dzień mam obiad
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziewczyny mam dość istotne pytanie. Czy Wasze dzieci, furczą, chrapią jak śpią. Teraz się martwię czy to nie efekt uboczny pochorobowy . Robert jak wydycha powietrze to furkocze jak traktor...