- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kij ze mną , ale żal mi Jamajki , bo ani nie jest osobą wulgarną, ani jakąś złośliwą, a trwa właśnie jakaś nagonka na jej osobę.
Z ta Joanną po co było wyjechane to też nie wiem zwykła złośliwość, a co to tak się zgadzałyście z wypowiedzią Jamajki na temat Joanny, a teraz co już nie ?
No i widac ta obłudę w wypowiedziach wyszło szydło z wora.
Ja z kolei nigdy bym nie powiedziała, że dziubasek obrazi się o jakis artykuł. Może się czujesz winna, że sadzasz dzieci przed TV i dlatego tak cię to zabolało ?
Jamajka niech ci nie będzie przykro choć mi tez jest. Nikt cię nie poznał na żywo. To forum to zasrany wirtualny świat i dlatego jest tyle nie porozumienia. Ja staram się o tym nie zapominać.
Dużo osób tutaj Ci pisało, że jesteś inteligentna i tez się z nimi zgadzam choć nigdy tutaj nie pisałam, że kogoś lubię bardziej lub mniej. Dlaczego? Widocznie nie jestem , aż taka zła i nie chciałam, żeby ktos czuł się gorszy, lepszy.
Teraz mam to już gdzieś. Jestes jedyna osobą, której zawsze posty czytałam od początku do końca nawet jak nie miałam czasu, bo było warto czytać tak inteligentne wypowiedzi.
Każdy ma tutaj kogos ulubionego nawet jak tego nie mówi publicznie.
Bywało nawet , że czasami sie z tobą nie zgodziłam w jakimś temacie do końca, ale jednak się nie obraziłam i nie uciekłam z forum.
Teraz nie wiadomo czy nie będziemy musiały uciekać obie ?
No, albo znowu będę musiała stosować moją wcześniejszą metodę, że jak cos mnie razi to przemilczeć.
Kurcze tez jestem tylko człowiekiem i na serio nie chciałam nikogo tutaj urazić. SZOK !!!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Szczerze to rozumiem każdej argumenty. I każda ma po części trochę racji. Choć szczerze, Dziubas mnie troszkę zaskoczyła brakiem dystansu... A uważałam, że ma największy dystans tutaj-przecież to Dziubasek twierdziła zawsze, że bez zadymy jest tu nudno...i aż prosiła Dorkiszon o jakąś mini awanturkę Więc jestem zaskoczona, że wzięła aż tak do siebie wyrażenie czyichś opinii.
Akurat po Tobie, Dziubasku bym się nie spodziewała...
Dorkiszon, miej na względzie fakt, że to nie z Twojego powodu Dziubas postanowiła się przestać odzywać. Swoją drogą myślę, że mnie też tu miała na myśli... Najczęsciej to właśnie ja zapodaję Wam jakieś artykuły do poczytania. I nie po to, by Was pouczać lub przykazywać niczym ksiądz w kościele, że tak róbcie bo tak zostało napisane, tylko po to, że może będziecie chciały go przeczytać, może Was zainteresuje. Skoro znalazłam coś co mnie zainteresowało to chcę się z Wami nim podzielić, rzecz jasna...
Uważam osobiście, że troszkę przesadziła Dorkiszon z tekstem o "wyższym poziomie", a Dziubas o "obrabianiu dupy"-przez tak prowadzone dyskusje robi się właśnie taki syf jak teraz... Jak to baby kierujecie się złymi emocjami...
Błagam, nie róbcie nam tego!!!! Tak jak napisała Jamajka-przykry jest fakt, że takie błahostki doprowadziły do takiego stanu rzeczy. Czy jest to tego warte...?
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Dzielmy się przeżyciami, smutkami i tym co potrafią nasze dzieciaczki i czytajmy siebie z dystansem. Przeszłyśmy razem całą ciąże i kilka pierwszych miesięcy, nie raz miałyśmy inne zdanie, ale miałyśmy dystans którego teraz zabrakło. Dajcie sobie po buziaku na zgodę i nie fisiujcie pawiana!
W artykule nie wiem co było złego - bo go nie czytałam z lenistwa. Każda wyraziła swoje zdanie i były takie które sadzają przed TV i takie które nie sadzają. Siadanie jedne dzieci siadają drugie ledwo trzymają głowkę i dobra, jesteśmy tu po to żeby się dzielić swoimi doświadczeniami a nie wyszukiwać w swoich postach podtekstów. Ile nas tu jest tyle sposobów na wychowanie i opinii. Dajcie sobie czas na ochłoniecie i wracajcie z lepszymi humorami, bo żadna z Was nie jest winna.
Buziaki mamuśki!
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Kurczę, nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć... Ja też się przyznałam, że sadzam dziecko przed TV i nie widziałam w tym nic złego, dopoki właśnie Jamajka i Dorkiszon artykułem nie otworzyły mi oczy... Ale i tak życie pokazało, że TV się jednak przydaje I choć zgadzam się z argumentami przeciw TV i staram się ograniczać jak tylko mogę, to mimo wszystko dalej używam, bo bez niego nic bym nie zrobiła. I tyle
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja nie wkleiłam tego artykułu po to , żeby kazdy od tej pory się stosował do tego co tam pisze tylko tak sobie znalazłam ten artykuł i spontanicznie wrzuciłam. Chciałam, zeby po przeczytaniu (oczywiście dobrowolne było czytanie) pogadac o tym. Ja się z tym artykułem zgadzałam inni pisali, że nie i super. I wszystko było by ok gdyby nie to, że magda i dziubasek się za bardzo wkręciły i odebrały to jako atak.
Odchodzenie z forum to ostateczność tak jak rozwód :)Tak się zastanawiałam nad odejściem , bo zaczynałam mieć wyrzuty sumienia ,ze zakłócam miła atmosferę. Zresztą jak zawsze.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
Mam tylko nadzięję, że ochłoniecie i nie odejdziecie. Każda pisze co uważa, rady dla jednych lepsze dla innych gorsze i każda komentuje wpisy jak uważa. Tak mnie to przejeło, że zaczęłam się zastanawiac czy ja kogoś czymś uraziłam? bo mam wrażenie, że głownie chodzi o temat tv - i tu się udzieliłam bo akurat wg mnie był mądry i miałam chwile aby przeczytać, choć moje dziecko też na telewizor spogląda o czym napisałam i o temat Julci, a właściwie zdjęcia na którym siedzi - chyba się nie wypowiedziałam bo nie było to da mnie szokujące...zawsze pisałam co myślę i nikgo mam nadzieję nie uraziłam choć zaczęłam się teraz nad tym zastanawiac... myślę jednak, że nie warto brać wszytskiego tk do siebie.
Dziewczyny jak widzicie żadna z nas nie chce aby którakolwiek forum opuszczała więc nie róbcie tego bo obecność każdej z Was jest dla nas ważna!!!
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zresetowałam się już i dla mnie ciach temat.
I PRZEPRASZAM ZA CAŁE ZŁO JAKIE UCZYNIŁAM
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Natalia, dostałam cennik wejść na tą szkołe pływania dla niemowląt i mnie powaliło...
Jednorazowe wejście koszt 39 zł jesli chcesz do tego majtki do pływania jednorazowe to 41 zł a jak wielorazowe to 88 zł w karnecie może i się bardziej opłaca ale wciąż strasznie droga ta zabawa... A dodam, że zajecia trwają tylko 30 minut... nie no, cena jak za zboże.... szkoda...
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
Dorkiszon na Sobieskiego byłam. Opieka bardzo dobra, przejrzeli Roberta wzdłuż i wszerz. Ale przyczyny mi jednoznacznej nie znaleźli.
Nala, doktorka powiedziała że musiał to być bardzo groźny, bardzo szybki lecz bardzo krótki wysiew bakterii... jakiej? nikt nie wie
Ja zwalam trochę na ostatnie szczepienie gdzie w jednej poczekalni są dzieci zdrowe i chore a także chorzy dorosli. Szedł wtedy facet który aż się dusił kaszlem. A czekaliśmy w kolejce 2 godziny. H w D tej przychodni , przepisujemy się.
Dziubas ogarnij się i nie mów tak! Jakie znikanie z forum?!bez Ciebie to ja do stu kilo dobije!
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
allegro.pl/pupus-pieluszka-wielorazowa-k...nka-i3623097798.html
allegro.pl/eko-otulacz-pieluszka-wielorazowa-i3682157417.html
to takie najtańsze przykłady