- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
hipcio.com.pl/index.php?option=com_conte...view&id=26&Itemid=16
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiorek001
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0
mlecznaMamaja tez się dowiedzialam 15 listopada, choć "czułam"to juz wczesniej, otoczenie też bo nagle zaczęłam odmawiac alkohol na imprezach no i każdy pytanie"czemu nie pijesz, jesteś w ciąży"??wrr!!i jak tu było zachować dłuzej tą tajemnice, wiec otoczenie szybko sie dowiedziało o ciąży, choc w mojej rodzinie pokutuje przesąd żeby zaczekać do 3(!!)miesiąca aby obwieścić swiatu o błogosławionym stanie!moja ania nie furczy, a wodą morską jej psikam baaardzo rzadko
odnośnie obiadów tez mam problem, bo zazwyczaj gotuje osobno dla siebie i męza, tym bardziej ze od dwóch dni jestem na bezmlecznej diecie:/ ale dzis tez było spaghetti wieć dzis lipcówki w naszych domach wbrew pogodzie słoneczna italia!!

o 17 mamy wizyte kontrolną u dermatologa ale wysypka jest nadal, i nawet wiecej miejsc z tą sucha, swedzaca skórą:/jutro usg bioderek, a popoludniu pediatra wiec same wizyty u lekarzy:/odnośnie spacerów to bym mogła codziennie po kilka godzin spacerowac ale w taką pogode jak dzis to sobie odpuszczam, niestety
mialam zaczac ćwiczyc ale nie mam zupełnie ochoty a przed ciążą to jezdziłam mnóstwo km na rowerze, ćwiczyłam w domu a teraz taki leń sie ze mnie zrobił..:/
- kasiorek001
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jesli chodzi o żarcie to ja coraz bardziej wracam do gotowania czegoś lepszego, a dupa rośnie

Strasznie napiernicza mnie pod łopatką już nie wiem co zrobić zastanawiam się czy może pomógł by taki plaster rozgrzewający.
Niestety w wannie wygrzac się nie mogę , bo mam prysznic, a zawsze na takie bóle dużo pomogła mi ciepła kąpiel.
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Mleczna Nils chrapie lub furczy jak jest za ciepło w pokoju. Gdy temperatura nie przekracza 20st. nie chrapie dopóki nie zaczyna się rozbudzać.
My raczej też nie wybieramy się nigdzie i nie spędzamy zbyt dużo czasu poza domem z Paprochem. Byliśmy w weekend odwiedzić ciocię J. i ona zabawiała małego, ale szybko odpadła po kilkunastominutowym noszeniu

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
dorkiszon mój tez tak podsypia tylko 20-30 minut czasem zdaży sie dłużej jak juz się wybudza i marudzi to dam mu smok ai śpi jeszcze i nawet woel jak dłużej pośpi bo ma lepszy humor ;)dzieciaki coraz starsze i będą też spały cora mniej
Byliśmy na małym spacerze pomimo niepogody. Musieliśmy iść do księdza w końcu ogarnąć chrzest. Maz juz chodzi wkurzony bo nie tylko rodzice chrzestni ale i my dostaliśmy kartki do spowiedzi a on nie jest za bardzo wierzacy i marudzi...w dodatku wyszliśmy i nie zapytaliśmy "ile się należy" hehe ale skoro nic nie mówił to pewnie co łaska...
- Qltoorka
-
- Wylogowany
- Moderator
-

dorki, lepiej się przyzwyczajaj do coraz rzadszych snów, bo wg tego co czytałam (choć może wcale się to nie sprawdzi....) to w 5 miesiącu (a my właśnie go zaczynamy

- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dorkiszon - Pola śpi 3-4 razy po 1-1,5h w ciągu dnia.
U nas dzis gulasz z ziemniaczkami i sałatą. Byłam z Polcia na spacerku mimo brzydkiej pogody ale ze nie padało to poszłyśmy bo juz pewnie coraz mniej ładnych dni bedzie. Spala sobie słodko i chyba było jej ciepło skoro zasnela ale chyba muszę pomyśleć o kupnie cieplejszego kocyka do wozeczka

Przyszła mi dzis zabawka z Fisher Pricea. Otworzyłam, poszłam wyrzucić opakowanie i kopertę, wracam a Pola juz ma ją w buzi

W ogóle zauważyłam ze od dwóch dni jest bardziej "kumata"

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
też dostaliśmy zabawkę z fisherprice całkiem fajna
udało nam się iść na spacer bo przestało padać po południu a teraz znowu leje

- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Qltoorka, moze i dzieci sa gotowe na mniejsza ilosc drzemek ale my matki nie

Moglabys przypomniec skad sciagalas te szumy na telefon?

Ciesze sie, ze moje wyczyny kulinarne sa inspiracja dla innych

U nas pogoda przyzwoita. Wychodzimy codziennie. Juz nie pamietam kiedy byla przerwa. Na szczescie o naszej porze nie pada bo w deszcz i zawieje tez uwazam, ze nie ma co sie wyrywac z maluchem.
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- moonia154
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Karolinap mój Cycuś też stał się inny, weselszy, jeszcze bardziej pocieszny

Jak wczoraj Patryś przespał cały dzień, to dzisiaj "tylko" pół dnia