- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- kasiorek001
- Wylogowany
- gaworzenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Wczoraj mieliśmy tą domówkę a'la urodzinową. Placek obłędny wyszedł, sałatka zjadliwa, nieśmiertelne jaja w majonezie, gdzie w trakcie robienia okazało się, że mam łyżkę majonezu ale coś tam zakombinowałam
Chałupa w miarę ogarnięta, zmywarka ożyła więc mniej roboty w nocy miałam dzisiaj ogarnęłam ogrôdek, bo wcześniej jakoś nie miałam motywacji, aaa i umyłam okna a w międzyczasie zaliczyliśmy z Sebkiem spacer a dopiero 15
Muszę nastawić pranie ale mam przerwę na razie
Co u Was babeczki?
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
Na rozluźnienie mogę dodać, że zrobiłam dziś likier toffie i bardzo żałuję, że mogłam tylko oblizać łyżkę będzie na prezenty, wyszedł mi cały litr! Tylko jakieś malutkie buteleczki muszę skombinować to se przypomniałam w porę a na Sylwka jajcówka vel. ajerkoniak, ehh ciężkie jest życie matki karmiącej cycem jak abstynentem jestem tak likieru bym sobie chlapnęła kieliszek, tylko szkoda, że na wódce robiony, ale spirytusu ni mam
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
Aaaa a taki likier nazywa się "Mleko wściekłej krowy" no padłam normalnie
dwie puszki ugotowanego skondensowanego słodzonego mleka zmiksowałam z 0,5litra wódki i voliá! Przelałam do butelek i się "przegryza" dobry, chociaż troszkę słabo kopie na spirytusie byłby lepszy efekt
Niuniek śpi, wymęczyłam go dziś i padł, śpi na razie na łóżku, potem banicja do łóżeczka i jakieś hop na gałąź może
Matka nadrabia internety. Ale widzę, że wszędzie święta i pipule nie mają za bardzo czasu, więc nie mam co czytać. Tyle blogów, a mi sie nudzi
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
ajerkoniak domowej roboty jest pycha- przed ciążą w chłodne wieczory zimowe gdy przychodzili do nas znajomi to był najlepszy alkohol ( choć nie wypije się tego dużo - smakowo mniam )z domowych alkoholi polecam także malibu i malinówkę
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
teraz już mogę zacząć się cieszyć świętami Naszymi Pierwszymi Wspólnymi w takim komplecie.
Co do pysznych drinków- to pamiętam z dzieciństwa jak mama z babcią robiły grzańca- topiły gorzką czekoladę do tego cukier, śmietana i chyba masło no i spirytus i takie cuś piło się na gorąco a mi zostawał z tego cukierek- bo czasem częśćcukru zbijała się w taki lizak...mmmm byłam dzieckiem ale to było pyszneee raz chciałam podkraść trochę z garnuszka i kanęło mi na ręke- mam blizne do dzisiaj.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
my dziś byliśmy na cmentarzu w Chrzanowie bo tam leży ojciec mojego męża mały przespał całą trasę z nim można jeździć wszędzie uwielbia podróże
martazytka fajnie że chrzciny się wam udały i mały był taki grzeczny
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zdrowych spokojnych i białych Świąt Bożego Narodzenia,
by były pełne radości,
by były cudowne,
by były smakowite ( ahh te pyszne wigilijne potrawy),
by Gwiazdor ( to po wielkopolsku ) wszystkie lipcowe dzieci i lipcowe mamy odwiedził
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
No pusto tu naprawdę, ale pewnie to przez te przygotowania więc miejmy nadzieje ze juz niedługo bedzie tutaj co czytać
U nas nie ma jakiś wielkich przygotowań kulinarnych a i tak wciąż czasu mało i jutro dopiero bierzemy się za generalne sprzątanie
Choinka jak juz pisałam ubrana, dzis pakowalismy prezenty, tzn. ja pakowalam dla A. i reszty rodziny a A. poszedł do sypialni i spakował dla mnie ręczne pakowanie ma w sobie tyle uroku te rogi pozaginane przy jego pakowaniu i cudnie zawiazana kokardka - aż żal bedzie rozpakować
Polci kupiliśmy Szczeniaczka Uczniaczka (a mówiłam- oby jak najdłużej bezdzwiekowych zabawek a sama kupiłam pierwszą) i drewniane klocki.
Położyłam dzis Polcie do łóżeczka na noc i? Zero sprzeciwu. Nawet nie zaplakala pokrecila się i zasnela. Byliśmy w szoku!
Jejku, aż mi tak smutno jak mam sama iść do łóżka i jej tam nie bedzie! Moja Córeczka mi dorasta :'(
Ja też zycze Wam zdrowych, wesołych i rodzinnych Świat Lipcoweczki
A, jutro idziemy z Polcia do lekarza bo coś sie jej na skórze pojawiło, takie szorstkie ma i czasami czerwone na karku, ramionach i udach i nie mam pojęcia co to :| miejmy nadzieje, ze to nic groźnego. Moze ktoras też ma coś takiego?
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Po takich całodniowych figlach są tak zmęczone, że przesypiają nocne karmienie (jedzą o 22 a później o 5 rano) i budza się może 2- 3 razy jak smoczek wypanie a nie 30!
karolinap - teraz Ci smutno, ale później byłoby to już dla Was uciązliwe. Super, że tak ładnie poszło. U nas właśnie było takie szorstkie czerwone ale na klatce piersiowej. Do tej pory zastanawiam się czy to od krowiego mleka ( dawałam dużo jogurcikow nestle ) czy od banana. Nie dawalam ani tego ani tego smarowałam oilatumem i zeszło.
martazytka - ja się własnie takiej sytuacji boję najbardziej na chrzcinach, że mi się rozwyją.
U mnie przygotowania do świąt raczej słabo, mieszkanie z grubsza ogarnięte, prezenty popakowane, gosci mam na drugi dzień świąt więc nie mam co się wygłupiac z gotowaniem już teraz.
Nie wiem czy jeszcze tu będę miała jak wejść więc życzę Wam, zdrowych, pogodnych, SPOKOJNYCH świąt - pierwszych z naszymi "lipcowymi" dzieciaczkami. Żeby były one szczęśliwe i zapamiętane na długo. Na kolejne święta, nasze dzieciaczki będą już świadome tego co się dzieje.. pewnie będą wyjadać cukierki z choinki I bogatego mikołaja! gwiazdora czy kogo kto tam ma
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17
słoneczka moje
Wszytskiego Najlepszego na te święta. Pierwsze święta z naszymi skarbami! niech będą pogodne, szczęśliwe i zdrowe. Buziaki gorące!
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
u nas do przodu - mała od dłuższego czasu śpi sama w łóżeczku i sama zasypia, wcina słoiczki choć dynia dalej na czarnej liście hehe rośnie, bawi sie, śmieje no i ostatnio ulubiona zabawa to plucie i rzucanie zabawkami no i zeby tez idą idą i dojść nie moga czekamy, ślinimy się i złościmy
Zyczymy Wam wesołych i pogodnych świat w gronie najbliższych. rodzinnej atmosfery, wspaniałych rozmów przy wigilijnym stole, duuużo miłości, niezapomnianych wspomnień z pierwszych Świąt z maleństwami i odcięciu sie od problemów życia codziennego aby móc w pełni oddać się świętowaniu :*
Przy dzieleniu sie opłatkiem pomysle o Was moje kochane lipcóweczki :*
kasiak no to faktycznie skomplikowany przepis hihi
martazytka to sie nazywa przypał number one! żal.pl i co tu więcej mówić :/ ludzie to wyczucia nie maja czasami ... no i super ,ze chrzciny ok i teraz tylko cieszyć się pierwsza gwiazdką!
nika jakie piękności!!!!! ach te języczki, uśmieszki, puculki...mmm do wycałowania
pasal wow!!! nawet nie wiesz jak sie ciesze! normalnie morda mi sie cieszy do monitora jak to czytam jednak mamcia to mamcia a teściowa no cóz...kochana jak jest pare km dalej a pomysły mamusia widzę ma zarąbiste :/ kochana życzę duuuużo cierpliwości na te święta (moze seteczke przed wizytą u mamusi walnij? ) :* masz moje wsparcie duchowe hehe
karolinap też mi smutno czasami ale cóz...trzeba uczyć samodzielności jesteś dla Polci wspaniała mama i wiesz mi - jest najszczęśliwsza na świecie! teraz masz więcej czasu nocami dla A. o mrrr o wrrr ;P
Dorki oj tak - z Kubuniem to będą najpiękniejsze i najradośniejsze święta
nataliaK zazdraszczam tej herbatki ojjjjj :* ach i pięknego masz blogaska kochana
bea zrób może tradycyjny bałagan warzywny? a u nas choinka juz ubrana od zeszłej niedzieli (żywa oczywiście)