- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Marta27
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Agusia ja jak robię obiad młody zazwyczaj siedzi koło lodówki w bujaczku ale po Twoich przeżyciach chyba przestanę go tam sadzać
Nikaa fajnie pierwsze ząbisko a ja się trochę obawiam że jak u Hubcia się pojawi to zacznie mnie gryź przy karmieniu
Nataliak zdjęcia z chrzcin super widzę że nasze pociechy miały takie same body z muchą.
Mnie też wczoraj głowa bolała wróciłam z młodym ze spaceru i poszliśmy spać. Młody o dziwo zasnął ze mną chociaż spał na spacerze ponad dwie godziny. Zaraz też wybieramy się na spacer jest tak piękna pogoda że szkoda w domu siedzieć. Dziś w planach mamy zakup choinki i jej ubieranie zobaczymy jak to wyjdzie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Nocka minęła ok. Rano mężu wstawał do roboty i znowu nie przewinął młodego i mu pociekło bokiem i znowu prześcieradło do wymiany

Kupiłam wczoraj foremki kwiatkowe. Takie, że każda nastepna foremka coraz mniejsza. Będą piernikowe choinki

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

Marta27 narazie jest ok i podczas karmienia nie boli

kasiak my w zeszłym roku całej rodzinie porobiliśmy prezenty w postaci domowej roboty pierniczków ( brak czasu, chęci i sił by biegać po sklepach w tym okresie przedświątecznym)i okazało się, że rodzince taki prezent podpasował

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Idziemy sie bawić, w międzyczasie zabełtam obias. Pulpety w sosie pomidorowym, surówka z czerwonej kapusty i kasza albo ziemniaki, zobaczymy jeszcze

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Pozatym spacer 3 godziny ,a jutro zakupy, bo na święta to nic nie mam zrobione. Sprzątać też nie sprzątam jakos szczególnie zawsze jest tak samo to co się będę spuszczać na jakimś błyskiem. Sprzątam jak jest syf, a nie jak są święta. Dywanów też nie trzepię haha zawsze mnie to rozwalało jak przed świętami nagle każdy dywan trzepie

No, a pozatym bez zmian tylko syn rośnie i coraz bardziej broi.
W sumie z nowości to do spacerówki przeniosłam szczoszka i to tyle, popatrzył zaakceptował.
- Kasyl
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Pasal może to jakieś uczulenie na płyn do płukania czy coś takiego? Może spróbuj płukania tylko w wodzie? Bo faktycznie dziwne miejsca. A byłaś u dermatologa/alergologa z nimi? Albo spróbuj odwiedzić innego pediatrę? Tak dla pewności
My dzisiaj po szczepieniu i mała nawet spokojna była tylko zaczęła się drzeć jak szalona jak pielęgniarka wyciągała igłę ;P no i myślałam że jakaś kolejna alergia pokarmowa jest bo ma wysypkę na szyi i między nóżkami w pachwinach(co ciekawe po nocy blednie) i się okazało że ta pierwsza to pewnie ulewanie i ślinienie a drugie to drożdżyca... Byłam przerażona że jak to skąd i że może powinnam jednak zmieniać w nocy pamki ale pani doktor mnie uspokoiła że często się zdarza nawet jak się często zmienia i dała jakąś maść i za 4 dni powinno być gładko

Sandra waży 7,6 kg i ma 62cm
Jednej pielęgniarce się spodobała i mówiła do niej chomiczku bo ma takie lice ;p a i tak już nie jest taka pulchniutka jak kiedyś ;D
Kasiak jak czytam ile ty robisz to mam wyrzuty sumienia że jestem leniem. ;P jesteś tak wielozadaniowa jakby twój dzień trwał że 40 godzin

I udało mi się zagonić męża do roboty nie mówiąc co chwilę co ma robić. Daje mu kartkę z zadaniami, termin do kiedy ma co zrobić i to działa i oboje jesteśmy zadowoleni

Nika gratuluje ząbka

Przepraszam że się nie odniosę do wszystkich ale mała zasnęła na dobre a mężul przyniósł kanapki

- kasiorek001
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
kasiaktez mam tak jak ty ze swoim "starym" straznie mnie wkur..dobrze ze mam stan zapalny wiec skakanie na gałęzi odpada!!zresztą po porodzie zrobiłam sie hmm..oziębła!!licze ze jak skoncze karmic piersią to apetyt na mał bara-bara wróci..;)a anie karmiłam kiedys w sklepie w przymeirzalni!!najsmiesniejsze ze to taki mały "wiejski"sklepik gdzie sa ubrania i lotto i jak ludzie przychodzili tam i słyszeli stękanie i mlaskanie za kotarą to mogli sobie wiele pomyśleć..

nikagratuluje ząbka u swojej pociechy
kasylto twoja córa takak mała kluseczka!;)my byłysmy wczoraj na szczepeiniu i wazy 6900 i ma 66cm a z niej taki pucuś no i niezłe "kiciorki"ma!!pielegniarki się z nich smiały i mówiły ze jest gdzie wbijać igłe;)
- Martazytka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
Kasyl- to twoja Sandra to z tych słodkich kluseczek

Kasiak- u nas takie obiady to marzenie, ostatnio wrzucamy na patelnie warzywa z torebki, kasza kus kus i pojechali

Jak kiedyś zabije mężula to policja znajdzie to forum i pozna motyw!!! Jak sprzątałam znalazłam na krześle rzucony nóż kuchenny, który sobie sterczał ostrzem w góre- podpart na gaciach mężula. Boszzze jakby ktoś na tym usiałd toby sie wypatroszył jak kurczak na święta. Mężul sobie otwierał paczkę i dzwonek zadzwonił to rzucił nóż byle gdzie!!! Ja już nie wiem jak mam mu mózg naprawić- chyba tylko przeszczep. Dzisiaj zostawiłam małego mężulowi na 3 godzinki a sama do pracy (hmm to w sumie nie praca tylko RELAKS

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Myszka24
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Katar zozebral mnie na całego cieknie żadne domowe sposoby nie dzialaja

Oj dobrze ze my na święta jedziemy do mojej mamy to pucowac domu nie muszę i gorączka zakupów mnie ominie.
Miłego dnia dziewczynki

- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

u nas katarku ciąg dalszy i już sama nie wiem czy to katar czy już teraz podrażniona śluzówka bo kataru nie widać jak psikne wodą morską to troszkę wyjdzie takiego przeźroczystego ale słychać jakby był zatkany bo furczy nasivin już odstawiłam bo jegochyba za długo nie wolno może za często odciągaliśmy odkurzaczem i podrażniliśmy tylko? nie wiem a wy co na katar używacie ??
- kasiorek001
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

jorgusmoja tez ma katar od orawie dwoch tyg i psikam tylko woda morska, pediatra polecil ponadto calcium ale to tylko przez pare dni
ja wczoraj poszalam, bo po poscie od slodyczy rzucilam sie wprost na nie i skonczylo sie nieprzespana noca-anie bolal brzuszek, dostala wysypke na policzku, zrobila piec kup zielonych i wodnistych..takze od dzis zero ciast, czekokadek itp..:/
- pasal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Jak Wam idą przygotowania do świąt? mi dziś udało sie pomyc okna, ozdobić i posprzątać dom w akompaniamencie melodyjnego wrzasku. Jako, że córy i tak by się darły to postanowiłam sie nie przejmować ich płaczem i robiłam swoje. Wrzucę Wam na Fb filmik z ich reakcją po godzinie nie zwracania na nie uwagi

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-