- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Wigilię spędziliśmy planowo w 5. Mężu orzekł, że jak na tyle kupowania, biegania po chałupie, biadolenia jak bardzo nie mam czasu i pichcenia godzinami...to jedzonka nam bidnie wyszło i w sumie zostały tylko uszka do barszczu, pół makowca i pół blachy ciasta
No ale przygotowania trwaja, gotowanie dla całej rodziny, a dla kilku osób zajmują tak samo dużo czasu, zwłaszcza jeśli chodzi o lepienie uszek i pierogów...do tego ciasto zabrane w odwiedziny, sałatka, jaja w majonezie...ale chłop to chłop, jemu nie przetłumaczysz
Wczoraj i dziś byliśmy u znajomych. Dżizas jak się cieszę, że już po! Dużo ludzi, każdy z wyciągniętymi rękami bo chce młodego pomacać, ponosić, zamieszanie, gorąco potworne, wrzaski innych dzieci! No normalnie armagedon! I jeszcze przez to próbowanie wszystkiego mamy z Sebkiem rewolucje żołądkowe. Małego bolał wczoraj i dziś brzuszek, puszczał bąki i kupa też niefajna wychodziła...w oba dni do domu mieliśmy długą drogę, ja byłam kierowcą, a on ryczał cały czas, trzymany na rękach a nie w foteliku. Wczoraj uspokoił się dopiero w łóżku, nawet nie kąpany, a dzisiaj usnął u męża na rękach, no i mieliśmy stresa, bo jechał na kolanach a nie w foteliku. Ale nie dało się go wpiąć, bo tak ryczał, że nie mógł tchu złapać masakra
Jutro siedzimy w domu i odpoczywamy. Ugotuję barszczyk i niech sie dzieje co chce, ale Sebek musi się uspokoić i odespać
A jak Wam minęły święta?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziweczyny zachowywały się przyzwoicie. Zuza czuje się świetnie jak ma widownie, śmiała sie pajacowała i dopiero w domu poszła spać, Gabi prawie ciagle spała a jak nie spała to płakała. No i w domu jak u Kasiak w aucie odreagowała, był ryk.
Mikołaj był, bez szczepionek dziewczyny dostały krzesełka do karmienia, zabawki, ubranka.
Dzisiaj mam wizytę u ginekologa, ciągle boli mnie podbrzusze i od kilku dni dość mocno krwawię a przy spirali nie powinnam.
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
pasal daj znać co ci lekarz powiedział trzymam kciuki że to nic poważnego
- pasal
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
pasal ooooooo jak to macica w opłakanym stanie ? ale jak - puste pęcherzyki czy co ? napisz coś wiecej ? mówisz, że jedziesz na czyszczenie - daj znać po jak się czujesz ?
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
A swoja droga to spirale można zgubić??? Mi się wydawało ze oni ja zaczepiają i wyciągnąć ja może tylko lekarz.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Pasal - napisz coś więcej :*
U nas święta na spokojnie. W wigilie u rodziców, 1 święto u drugich, 2 święto w domku
Bardzo zadowolona jestem z tych pierwszych świat w trójkę nic bym w nich nie zmieniła no moze tylko zeby sniezek był ale i bez śniegu było super!
Dziś A. miał jeszcze wolne więc do południa w domku później spacerek i do znajomych. Siedzieliśmy tak z nimi (my i dwie pary bezdzietne) i tak trochę pogadaliśmy o Polci a później oni zaczęli o piecach, kafelkach, łazienkach (bo oby dwie pary się budują) a my z A. bawiliśmy się Polcia, spędzamy z nią kazda chwile, mamy na codzien a i tak cieszy Nas jej każde spojrzenie, każdy usmiech,każdy ruch. Nie mając swoich dzieci chyba nie można tego zrozumieć bo ich bardziej interesowała pojemność pieca niż usmiech Poli. Jak to się w życiu priorytety zmieniają
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Ja się nie mogę doczekać powrotu do siebie. Czytam Wasze posty i to jak Wam święta minęły i zazdroszczę w najbardziej przyziemny sposób.. Nie poznaję mojej mamy, no i nasza trójka została potraktowana bardzo po macoszemu Zaczynając od tego, że o tym, że przyjeżdżamy na święta mama wiedziała od września, a gdy przyjechaliśmy mieszkania tonęło w brudzie nie było gdzie Nilsa położyć, bo takiego syfu, to ja dawno nie widziałam J i Nils poszli spać, mama do pracy na noc, a ja szorowałam kuchnię i duży pokój do 4 nad ranem, bo kuchnią się tak brzydziłam, że miałam już gotowe mieszanki mleka kupować żeby nic tam nie musieć robić.
Wy się zachwycacie jedzeniem świątecznym, a ja starałam się jeść tylko to co sama przygotowałam lub rzeczy gotowe kupione w sklepie..
Prezenty..hmmm ja, to ja, ale Nils dostał tylko bluzkę ze spodenkami od babci pod choinkę za to obu wnuczkom powysyłała 'porządne' paczki na święta z zabawkami i ubrankami..jest mi strasznie przykro i jak wyjadę, to nie mam ochoty tu wracać
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
uniuni tak mi przykro czytało Twój post - to w końcu pierwsze święta Nilsa może pogadaj z mamą ?
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
pasal po prostu nie do wiary, współczuje i też nie miałam pojęcia że spiralę można zgubić
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mikuś ma dziś pół roku jeeeeeeeeeej kiedy ten czas zleciał
15 grudnia pisałam, że jest pierwszy ząbek a teraz możemy się pochwalić .. 24 grudnia synek zrobił na prezencik - okazało się, że już pojawił się drugi kiełek
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
Nie wiem czy ja dopiero teraz to zauważyłam? Siedzę teraz sama z małym w pokoju bo mama pijana i ciagle chce go na ręce, a ja nie mam ochoty jej go dawać gdy jest w tym stanie cała rozkrzyczana i niestabilna..
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa