- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Sylwester minął spokojnie, w takim samym gronie jak Wigila i bardzo mnie to cieszy, bo obyło się bez wielkiej imprezy, wrzasków i chlania do rana

Do kolegi przyjechali teściowie na święta, nie pałamy to jego teściowej wielką sympatią, bo to baba co to wszedzie byla i wszystko wie...Marcin cały czas się z nią kłóci bo potrafi ona każdą sytuację obrócic na swoją korzyść krytykując przy tym wszystko i wszystkich w zasięgu wzroku. A w drugi dzień świat dopadła Sebka, jaki ładny, jaki grzeczny, sam się ślicznie bawi i w ogóle ochy i achy...i możecie mi wierzyć nie wierzę w zabobony i wszelakie przesądy, ale od tego jej gadania dziecko mi się zepsuło! Normalnie zaczarowała go i od świąt jest tak nieznośny, że ciężko wytrzymać! Najśmieszniejsze jest to, że podobno żeby zdjąć urok trzeba dziecko polizać i potem to wypluć

A tak poza tym to nie wie co mu odbija. Stawiałabym na zęby bardziej niż na skok, ale szczerze to cholera to wie

magda wpis skutecznie zmiękczający serducho, w pewnym momencie straciłam ostrość widzenia, ale będę żyć

dorka ale Ci sie akrobata trafił

natalia widzę, że dajesz już warzywka z mięsem? A ja się jeszcze boję dać warzywa niektóre, a że nie chce jeść warzyw i owoców to może w mięsie zasmakuje...hmmm trzeba zrobić testa

kasiorek u nas alergii na razie nie było, a próbował już nawet mandarynki

jorgus zdrówka, wypoczywaj

No i jeszcze uni

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Martazytka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1

Pasal- cieszę sie, że wysypka ustąpiła- czyli pewnie alergia pokarmowa ale na szczęście raczej nie nie mleko krowie i super, że dziewczyny szczęśliwe. No i szokk - niesamowita płodność i to wbrew wszystkim zabezpieczeniom- aż strasz wogóle skakać na gałęzi bo jeszcze wiatr zawieje
Mleczna- Robert wychodzi wagowo nieco poniżej 3 centyla- ale ważna jest waga urodzeniowa bo jak od początku był na 3 centylu to nie ma problemu, ale jak spadł poniżej 2 kanały centylowe to znaczy, że przybiera zbyt mało.
Magdalenagal- łezka mi się zakręciła

Dorkiszon- mój Szkarb też nie polubił jabłka- rozryczał się po próbie nakarmienia i wył prze pół godziny, za drugim razem to samo, a babanem pluje z bąblami. Warzywka wcina chętniej no i śliwka jest the best.
No i od 2 dni Karcolciak odkrywa swój talent wokalny- wiszczy ile fabryka dała, a nawet więcej. Pies kuli się i spierdziela. Hmm zęby albo inny czort- na forach poczytałam to te wiszczenie może być do 8 miesięcy albo i roku!!! Pewnie się przyzwyczaimy

Trochę spóźnione ale od serca- życzenia wszelkiego powodzenia w Nowym Roku 2014- zdrowia przede wszystkim no i kolejnych forumowych dzieciaczków w odpowiednim czasie i ilości

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4

- yuki
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ja gluten zaczęłam podawać z ukończeniem czwartego miesiąca. Gotuję na wodzie pół łyżeczki kaszy, dodaję parę kropel mojego mleka i tak podaję łyżeczką. Wszystko jest na razie w porządku. Od tygodnia zaczęłam wprowadzać zupkę jarzynową Hippa a teraz weszła marchewka.
Postępuję tak jak piszą w schematach - żeby każdy nowy produkt podawać przez 5-7 dni i dopiero jak nic nie będzie to dawać kolejny, np. najpierw sama marchewka, tydzień później marchewka z ziemniaczkiem, itd. Tak chyba najłatwiej wykluczyć produkty uczulające.
Dzisiaj byliśmy na szczepieniu. Mila waży 5720g (nadal na 3 centylu) i mierzy 64cm (wskoczyła z 10 na 25 centyl). Lekarka powiedziała, że ze względu na słabe przybieranie na wadze mam wprowadzić kaszkę na mm. I podawać ja na wieczór - często mi się budzi w pierwszej połowie nocy, a po kaszce powinna dużej pospać. No i powoli podobno pojawiają się ząbki

- kasiorek001
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
magdalenacudne podsumowanie!!az chwyta za serce..ehh zaluje ze nie prowadziłam podczas ciazy zadnego pamietnika bo to był wspaniały okres..
kasiak,uniunito mnie zdziwiłyscie ze w norwegii taki mały wybór, a mowia ze polska to zacofany kraj..ale kraje skandynawskie zawsze stawiały na proste formy i chyba sie to tyczy takze jedzeniam kasiak mandarynka??!!nieźle ale jak nie ma zadnych uczulen to warto dawac wszystkiego po trochu, moja kumpela dawała 4 miesiecznemu synowi !uwaga!danonki i pomarancze-zero alergii!!
yukito malutka twoja córeczka, ale dziewczynki lepiej jak sa drobne, moja wazyła 2930 a dwa tyg temu 6900 wiec sporo przybrała
- MlecznaMama
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
- Otrzymane podziękowania: 17

- Myszka24
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- pasal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Dziewczyny jak mnie te moje małe terrorystki wkurwiają. Czy doczekam się takiego dnia w ktorym nie będę myślała o ucieczce z domu? Rano drą się, południe drą się, wieczór drą się, noc - też się drą. Chce jeść ale nie je. Mają ponad 7 miesięcy a ja się czuję jakbym nadal miała w domu noworodki. Całymi dniami tylko się drą. Kupiłam bujawkę nie podoba się, kupiłam tą matę gdzie leżą na brzuszku i się obracają też się nie podoba, zabawki gryzą, leżenie gryzie, siedzieć nie potrafią. Tylko rączki rączki i rączki. Mam ochotę wyjść z domu wpizdu i niech ja tego nie słyszę. Pojawił mi się kolejny problem. Po każdej nocy dziewczyny zaszczane po pachy, dosłownie. Śpią na kołderce przykryte kocem i tak nasikały, że mokre jest nawet prześcieradło. Jakich używacie pampersów? Mam już dość codziennego prania :/ a w całym domu śmierdzi szczochem :/
- dorkiszon
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Martazytka ja narazie jabłak nie daje nic na siłe z czasem może mu się odmieni.
Pasal my mamy sleep&play , a przebierasz w nocy dziewczyny. Ja przebieram do 2 razy czasami i nad ranem całkiem jak już się obudzi znowu , bo raz tutaj kogoś posłuchałam, że nie zmieniają całą noc i 2 razy też mi zesikał wszystko. Pod prześcieradłem zawsze mam podkład na wszelki wypadek. Pod główką ma tetrową pieluchę , bo przy karmieniu ma mokrą główkę więc prześcieradło zaśmierdziało się w 2 dni więc wole wymieniać tetrowe niż co chwile zmieniac prześcieradło.
To może w nocy ich wogóle nie przebierasz czy jak, że takie zeszczane ? Współczuję ci , ale pamietaj, że to wszystko kiedyś minie. Ja mam dwie metody na mojego, bo też chce ciągle na ręce się przytulać , albo zajmuję go zabawami , ale nie zabawkami czyli, albo go łaskoczę, albo podrzucam, albo wiele innych. Oczywiście padam potem na ryj, ale takie jest macierzyństwo.No i też trochę noszę, ale staram się jak najwięcej urozmaicać. Na szczęście mogę liczyć na męża dużo mi pomaga, ale sama to wywalczyłam. Wstawał całe święta do dziecka , bo ja już miałam dość. Robił obiady i generalnie ja tylko leżałam. Naprawde te kilka dni troche odpoczełam. No i to, że nauczyłam stałej pory Kube spać wieczorem daje mi wolne od godziny 18.
Nie wiem co ci mogę poradzić musisz to przetrwać, bo jesteś ich matką nie masz innego wyjścia i nie nakręcaj się, że już nie możesz tylko staraj się małymi krokami znajdywac na wszystko jakieś rozwiązanie. No, a może rozmiar wiekszy używaj pampersów jak dziewczyny radziły ?
- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Mężu pojechał na siłkę ze szwagrem i zostawił brykę pod domem, mówi jakby co to idź wyłącz. I porzez trzy godziny był spokój. Pobawiłam sie z młodym, wykąpałam, cycek w dzioba i zasnął...tak leżę i słucham deszczu za oknem i coś mi nie pasuje...no nieeee, fuck, włączył sie alarm! Ciśnienie od razu 180/120 bo nie dość, że pada to jeszcze młody na bank się obudzi jak mu cycka wydrę.
Próbowałam zrobić to szybko, pik pik i jestem z powrotem. Ale co z tego jak Sebek się obudził i już nie chce zasnąć. A przy próbie przewrotki jakoś się zgiął dziwnie i jaaak nie rzygnie! I pac twarzą w ten syf. Szlag by to! Dziecko śmierdzące, prześcieradło do wymiany, usypiać go będę przez następną godzinę, a mężu na dokładkę dołożył swoje

- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- bea2a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
Pasal u Ciebie się drą a u mnie jest cały dzień jęczenie marudzenie popłakiwanie i stękanie od rana do wieczora a na rączkach cisza. ;/ też marze o dniu w ciszy i spokoju.