BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #814041 przez magdalenagal
A no i tak zwyczajnie... Dla Was, Waszych Lipcowych Dzieciaków i Rodzin.
Niech nie będzie gorszy od poprzedniego i zaskakuje (tylko poytywnie) i codziennie :-)

Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #814047 przez dorkiszon
hahah, że ci się chciało tyle pisać. Co do reklam to ja rzygałam i rzygam do tej pory na myśl o reklamie " pudliszki pomidorowa - MMMMM pycha" i wtedy biegłam rzygac zawsze :P Ta reklama zawsze leciała co 5 min. " w dzień dobry tvn" w ciąży wtedy oglądałam co rano z nudów.
Zaraz wam wkleje jakieś fotki jak mi się uda tutaj , bo to cholerne zmniejszanie :D mnie trzyma przy życiu.

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #814073 przez dorkiszon
A do dupy to forum zmniejszyłam fotke to zaś szerokość im nie pasi. Same ograniczenia dlatego wole na FB.

11 lata 3 miesiąc temu #814113 przez NataliaK
Magdalena ale super podsumowanie. Chętnie bym coś takiego napisała tylko musiałbym sie baardzo skupić i przypomniec wszytsko :D

kasiorek ja nie wiem u nas po niczym nie było skutków ubocznych jak do tej pory, wiec szcerze mówiąc nie wiem co ci doradzić :(

bea no własnie po 6 miesiacy chyba zaczne wprowadzać Twpim sposobem bo jets bardzo prosty.Piękne prezenty!

dorkiszon własnie kasze jaglaną też kupiłam bo chciałam dzis kupić jakas zwykłą bez smaku ale wsyztsko albo czekoladowe, waniliowe i wszytski einne smaki. a kasze jagladą planuję połaczyc z owocami.

Wydaje mi się, ze wczoraj młodzieniec nie był głodny, że tak nie chciał jesc bo dzis dałam mu póżniej jarzynke zkluseczkami i kurczakiem i wciągną z takim apetym, że szok...

11 lata 3 miesiąc temu #814146 przez dorkiszon
Natalia dziś dałam mu marchewkę, ale połowe mniej i pluł mnie, ale zjadł.
No i wypróbowałam przed chwilą tą kasze jaglaną z tego przepisu co podałam i powiem ci, że rewelacja troche dolałam wody po zmiksowaniu blenderem i wlałam do butelki z tym jabłuszkiem ugotowanym i wypił połowe godzinę temu, ale niestety kapnął się, że jabłko i znowu , go otrzepywało, ale ogólnie bardzo smaczne to jest i zmiksowało się na krem. Tak myślę czy by właśnie z bananem nie spróbować to zmiksować skoro jabłko fuj lub jeszcze wyczytałam, że można z mlekiem poprostu zrobić taki kleik jaglany .

11 lata 3 miesiąc temu #814163 przez karolinap
Magdalenagal - cudnie to napisałaś! Cudowny rok za Toba, za Nami :)
Moze i mi uda się dzis napisać coś podobnego :) taki rok 2013 w pigułce :)

Wszystkim zycze wszystkiego dobrego w nadchodzącym 2014 roku :kiss:

11 lata 3 miesiąc temu #814188 przez Nikaa
Magdalenagal cudny opis :):):)
Dziewczyny naj naj najlepszego w 2014 :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 3 miesiąc temu #814189 przez Myszka24
Szczęśliwego Nowego Roku Mamuśki :-))

Co do glutenu to słyszałam,ze dobrze jest spróbować go podać miedzy 5 a 6 miesiącem bo wtedy podobno jest duża tolerancja na gluten. Ja ugotowałam łyżeczkę kaszy mamy w 100 ml wody i dodałam to do zupki z marchewki i ziemniaka z odrobina masła i Martynce nic nie było.pdawalam zupek juz 3 razy i żadne nie pożądane sytuacje nie wystapily :)

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #814234 przez jorgus_krk
magdalenal super podsumowanie fajnie to napisałaś

kasiorek u nas odpukać nei było żadnych problemów z nowymi pokarmami dostawał mały już i słoiczki tren szpinak z ziemniakiem też i bardzo mu smakował i różne inne sama mteż gotowałam i też nie było problemu
gorzej z owocami na początku jabłko było pycha a teraz to ciężko i w ogóle nic nie pije mały żadnych soków, wody herbatek kompletnie nic ale kupy są ok więc chyba to w niczym nie przeszkadza

my z glutenem też jeszcze nei próbowaliśmy w styczniu idziemy na szczepienie to się zapytamy co nasza lekarka sądzi

Wszystkiego naj naj naj w Nowym Roku dla wszystkim mam i ich dzieciaczków!!!

11 lata 3 miesiąc temu #814374 przez Nikaa
Jak tam po sylwestrze? :) :) u nas było bardzo sympatycznie - Mikołajek dał radę i gośćmi twardo siedział do 00.30 ( zrobił sobie w międzyczasie 2 drzemki regeneracyjne a tak to chciał do gości :P) :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 3 miesiąc temu #814424 przez uniuni
Kasiorek współczuję Wam tych alergii. U nas póki co - odpukać- nic się nie dzieje. Próbowałam różnych słoiczków gdy byłam w Polsce, bo muszę przyznać, że w Norwegii nie ma wyboru praktycznie wcale. Po którymś - chyba po bananie - Nils miał wysypkę na policzkach, ale nic poza tym. Są jeszcze taki kaszki HIPP w słoiczku na noc po 4 miesiącu 'kasza manna z owocami i mlekiem'. Mały się tym zajadał któregoś wieczoru i nic mu nie było po tym więc kupiłam kilka słoiczków, bo od tego zaczynam gluten podawać. Tutaj nic praktycznie nie ma poza jabłkiem, bananem, ziemniakiem, marchewką i pasternakiem i różnymi tego mixami i jeden soczek tylko - z suszonych śliwek. Herbatek wcale nie ma. To też tego naprzywoziłam ;)

Magdalenagal ja teraz gdyby nie forum, to nic bym nie pamiętała z ciąży :) Świetnie, to opisałaś. Tobie też życzę wszystkiego co naj - przede wszystkim własnego, przytulnego domku na który tak długo już czekasz :kiss:

Nikaa Nam młodzieniec padł tuż przed północą, więc romantycznie staliśmy z J. na balkonie i obserwowaliśmy fajerwerki, przytuleni z kieliszkami szampana w rękach :)

Moje 'karmienie piersią' dobiegło końca. Podsumowując ostatnie 3 miesiące ściągania pokarmu myślę, że było warto dla mojego sumienia i dla Nilsa. Za to moje piersi wyglądają okropnie :(
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Od jutra zapasy zamrożonego mleka zacznę wykorzystywać może jeszcze z tydzień Nitoś na moim mleku pojedzie, bo teraz nie chce pić sztucznego mleka żadnego. Próbowaliśmy Nan, Bebilon, Hipp i teraz już tylko pije w nocy na śpiocha jak mu wszystko jedno ;)

11 lata 3 miesiąc temu #814434 przez pasal
Magdalena ja bym musiała baardzo się skupić, żeby przypomnieć sobie czasy ciąży. Było pięknie :) mimo wymiotow :) ja rzygałam jak widziałam piersi z kurczaka w panierce. Przez trzy miesiące chleb z masłem i frytki :)

uni a może póki masz zapasy to mieszaj mu Twoje mleko z mm ? od łyżeczki mm zacznij i może jakoś to przełknie? ukłony i poklaski, że tak długo dałaś radę ściągać! ja odpadłam po 2 miesiącach.

kasiak - może to jakis skok rozwojowy?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #814445 przez uniuni
Kasiak
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Czytając opis zachowania Sebka mogłabym przysiąc, że piszesz o Nilsie :laugh: Absolutnie nic mu nie pasuje. Tzn pasuje - na 10 sekund ;) Staram się cierpliwie czekać na to aż minie i nawet nie chcę sobie wyobrażać, że tak mogłoby zostać ;)

Pasal Ty miałaś/masz tyle roboty z dziewczynami, że byłabym w szoku gdybyś jeszcze ściągała pokarm!! :ohmy:

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #814454 przez jorgus_krk
u nas sylwester bez emocji posiedzieliśmy pogadaliśmy a mnie po 1:00 w nocy złapała grypa żołądkowa normalnie dramat leciało ze mnie co chwilę później sama woda bo już nie miało co i do 3:30 nie spałam o tej własnie godzinie mój mąż przyszedł do łóżka i przyniósł małego bo zaczął się coś kręcić u siebie a tak to spał pięknie od 21:00 :) ale jak go przyniósł to już nie chciał usnąć dopiero o 4:30 dałam mu flachę i usnął i ja też ale rano byłam wypompowana naszczęście teściowa wzięła małęgo a potem mój tata na spacer i ja mogłam sobie pospać do 12:00 teraz już lepiej ale bez rewelacji :(

uniuni bardzo długo ściągałaś więc nei możesz sobie nic zarzucić a pasal dobrze mówi spróbuj swoje mleko mieszać z mm i może mały polubi

11 lata 3 miesiąc temu #814460 przez uniuni
Jorgus, Pasal ja mimo ściągania dokarmiałam Nilsa mm. Dokładnie od 9 rano do 21 wieczorem moje mleko, a pózniej już tylko mm więc pół na pół, bo na tyle posiłków dziennie wystarczało. Teraz coś mu się odwidziało mm. Może dlatego, że się rozsmakował w warzywkach i owocach? a może męczy go ssanie ;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka