- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Myszka24
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Martyna weszła w fazę szczypania drapania jeżeli jestem na wyciagnięcie jej rączek to łapie za wszystko co możliwe nawet potrafi za usta mnie złapać a jak mowię ze ,boli to patrzy głęboko w oczy i udaje ze to nie ona.
My mięsa jeszcze nie probowalysmy narazie jesteśmy na etapie warzyw i owoców. Teraz gotuje małej zupek marchewka ziemniak pietruszka i seler i do tego dorzucam trochę kaszy manny i masło.. ostatnio dorzuciłam trochę brokuły. A z owoców to najbardziej smakuje jabłko banan kariery nie zrobił

Buzke myjemy normalnie woda przy kąpieli i do tej pory żadnych uczulen nie było
U nas narazie z zębami spokój co prawda gryzie wszystko co wpadnie jej w ręce ale tragedii nie ma
Uni , dziubasek współczuje wam. U mnie w domu nigdy nie było problemu z alkoholem ale mam sąsiada który pił i robił awantury w domu i u mnie przez ścianę było wszystko słychać jak biegał po mieszkaniu i wrzeszczał ze wszystkich pozabija ,pamietam jak jego córki go błagaly żeby ich nie bił,
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kasiorek001
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

- kasiorek001
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Na meczu nie było juz tak fajnie jak ostatnio. Polka jest teraz wszystkiego ciekawa i mając ją na kolanach kreci się w kolko, patrzy w prawo - ok, obkrecam w prawo, za chwile w lewo - to w lewo. Nogi prostuje, ciało wygina w jedną, nogi zostają w drugą a na trybunach nie tak łatwo było ją utrzymać przez 40 minut trwania meczu

Uni -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Dziubasku - super pomysl! Ty to jesteś obrotna mamcia

Widzisz, my to same musimy pajacowac przed naszymi dziećmi zeby się czymś zajęły a Julka ma Miss i ona jej urządza pokazy

Ja od urodzenia Polci buźkę myje woda z wanienki z płynem.
I śpi na płasko, bez poduszeczki

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Martyzanka padłam z psa tak jak kiedyś z mamutów

Magdalenagal Michałesz jest prze rozkoszny <3 te policzki są takie w sam raz do buzi, dziabnąć schrupać i żałować, że więcej nie ma

Jorgus mój śpi na płasko. Teraz już nie na plecach, a na brzuszku z tyłkiem w górze dlatego teraz na pewno żadnej poduszeczki bym mu nie dała do łóżeczka, a już tym bardziej takiej płaskiej, bo jak nie poduszka to po kiego mi szmatka w łóżeczku

Ja myję buziaka Nitosiowi od początku ciepłą wodą z kranu. Kasiak się tu chwaliła, że żadnych wysypek na buzi i na ciele, ale pipka zapomina wspomnieć, że woda w Norwegii, to nie woda w Polsce

Teraz jak byliśmy w Pl, to kąpaliśmy małego i buzię myłam mu w trakcie kąpieli wodą z wanienki. Nie zauważyłam niczego niepokojącego oprócz mega suchych policzków na następny dzień. Mrozów nie było, płynu do kąpieli nie zmieniałam, kremu do twarzy też nie więc jednak chyba woda. Teraz już mu buzia wraca do normy, a w domu jesteśmy ponad tydzień.
Kasiorekzazdroszczę! 4-5h czizys ja bym nie wiedziała co z wolnym czasem uczynić

Karolinap a może Polcia myśli, że doping to dla niej i stąd te kupony

- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

kasiorek super śpi ta twoja pociecha u nas już dawno sa drzemki max po 1 godz
karolinap no to rośnie wam mala cheerleaderka

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
- pasal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
To jakie będą zależy od cech charakteru, tego jak je wychowamy, towarzystwa i milionów innych czynników na które mamy mniejszy bądz większy wpływ a nie od tego czy płakały jak były małe - czy nie. Ale ja wyrodna matka jestem, to jest moje zdanie i możecie się z nim nie zgadzać.
my niestety też męczymy się z zębami, dziąsła rozpulchnione dosłownie wszędzie. I zastanawiam się co wyjdzie pierwsze: czy jedynki dolne czy czwórki.
Buzię na początku myłam przegotowaną wodą wacikiem, teraz myję wodą z wanienki. Jak pojawiają się krostki czy skóra brzydsza to myję przegotowaną wodą i smaruję bepanthenem.
Czy mimo to, ze Wasze dzieci są starsze, czy dla Was też każdy ma gotową dobrą radę na każdą okazję? Ilez można tego słuchać..
- magdalenagal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Myszka24
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Każda z nas matek wie kiedy dziecku dzieje sie krzywda a kiedy płacze żeby popłakać , ja tez na początku leciałem sprawdzać co sie dzieje jak martyna tylko zapiszczala teraz jeżeli wiem ze wszystko jest dobrze to zostawiam ja sama w łóżeczku i czekam aż sie wymarudzi ,
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Nils jest strasznym nerwusem. Niesamowicie szybko się denerwuje jak mu coś nie wychodzi. Mama powiedziała, że od razu widać, że taki ma temperament (po swojej mamie ;p ) a nie że sie tego nauczył. Póki co staram się łagodzić sytuację, ale wygląda na to, że najlepiej uspokaja się sam. Gdy próbuję mu pomóc złości się jeszcze bardziej. Czasem mam wrażenie, że gdyby umiał wrzasnął by 'JA SAM!!!'

Dobra rada? A pewnie - gdy byliśmy w Polsce czułam się czasami jakby mnie traktowano jak idiotkę. Wszyscy znają moje dziecko lepiej niż ja

- Martazytka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1

Pasal - fajne te dziewuszki, Karolciak widział na zdjęciach i obie mu się podobają

Uniuni- chyba najważniejsze to wychowywać zgodnie z charakterem dziecka- bo inaczej się wychowuje nerwusa a inaczej nieśmiałe, spokojne dziecko- mój mały też nerwus po tatusiu

Myszka24- jak płacze to zdecydowanie nie do lekarza

Co do spania

A na koniec: każda z forumowiczek jest Supermatka bo dzieci to nasza pasja

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

uni no w sumie fakt, że tu woda dużo lepsza, nawet po prysznicu widzę, że jest skóra mniej przesuszona niz po polskiej. A my som zy wsi i momy woda ze studni, tak, że ten, dużo lepsza niż miejski sik kranowy

kasiorek Sebek do pewnego momentu też super spał, nie chcę Cię straszyć, ale teraz drzemki w dzień to pół godziny trwaja

pasal no kto jak kto, ale Ty sobie nie wmawiaj bycia wyrodną matką. Każdy ma chwile zwątpienia i utraty cierpliwości, a po takich akcjach jak Twoje odstawiają to sama bym wyszła z siebie i stanęła obok. Super mamuska jesteś i wszystko wiesz najlepiej. A tym co uważają inaczej podrzuć dziewczyny na cały dzień a z płaczem i na kolanach będą prosić żebyś się nimi zajęła bo umiesz najlepiej

uni jeszcze raz (żeby nie było, że Cię zaniedbuję)

martazytka a gdzie jest powiedziane, że masz siedzieć zamknięta w domu? Masz odpowiedzialny zawód, lubisz swoją pracę i skoro masz możliwość popracować troche to czemu nie. Zresztą niech mąż się przykłada do wychowania, dziecko jest wspólne i nic mu nie będzie, a Ci co najwięcej gadają to zazdroszą, bo jesteście szczęśliwą rodziną, macie czas na wszystko, i na dziecko i na pracę i fajnie. Mi sie to podoba.
Jutro bilans półroczny mojego Smrodka

- Myszka24
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-