- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- yuki
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Sinlac ma kaszki bezglutenowe i bezsmakowe

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Uni no mój wciąga tą kaszke jak szalony, dlatego wolałabym bez samku, ostatnio całą butle zjadłi jeszcze musieliśmy 100ml dorobić. J atobie wody 280 i do tego daje tak 8 łyżeczek kaszki (tak troche na oko musisz zrobić żeby przeszła przez smoczek i nie była też zbyt wodnita)na opakowaniu jest ze na 140ml wody ok 5 łyżeczek ale to jest taka na gesto a moj na gesto wieczorem jak jest zmieczony to nie je. Kupki są ładne, jak dla mnie normalne. Smoczek taki jak yuki pisze Y to jest 6m+ albo ja mam taki przepływowy regulujący z takim nacięciem jednym 3m+ też z Avent i mały jak ssie to sobie reguluje picie i może być i do mleka i do kaszki. A może ta jego kupka po czymś innym? czy nie dajesz nic?
- pasal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Jest ząb, powód płaczliwości i braku snu Zuzi. Instynkt matki jest niesamowity. Tak coś czułam, żeby dawać jej paracetamol

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Natalia teraz próbowałam z kaszką ryżową i od razu go odrzuciło :/ zjadł ok. 20ml i koniec. Ma teraz swoją drugą dzisiejszą drzemkę. Jak wstanie, to spróbuje jeszcze raz. Najwyżej będę go poić soczkiem ze śliwek pózniej, żeby 'gładko poszło' z kupą.
Nic innego nie zmieniło się w jego diecie więc jestem pewna, że to przez kaszkę. Profilaktycznie i tak na noc mu zafunduję paracetamol, może mój instynkt też mi podpowiada co robić tak jak dla Pasal?

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Uni, u nas tez z kupa roznie. Juz sama nie wiem czym karmic. Teraz znow 3 dni nie robila. A tak z innej beczki. Sluchalas audiobooka Sapkowskiego Bozy Bojownicy? Ja od tego zaczelam i swietne sluchowisko, doskonal zrobione ale ni cholery sie na tym skupic nie moge

- kasiorek001
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
OO!!czyli nadeszła 'fala'ząbkowania!

- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

nala zrób najlpiej na oko, dodaj kilka miarek i sprawdz jaka wyjdzie to dodaj jeszcze, zależy na ile wody robisz

- jorgus_krk
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

zębów u nas dalej brak...
- kasiorek001
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

A Jak Jasiu ma apetyt, to tylko się cieszyć!

Nala ja nie jestem w stanie się skupić na słuchowiskach - wyłaczam się tak jak przy cudzych rozmowach

Kasiorek biedna ta Twoja niunia, mam nadzieję, że alergolog wyjaśni przyczynę tych ciągłych problemów skórnych

- kasiak
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)

Popisywał się przed panią doktor. Przy osłuchiwaniu musiałam go trzymać bo chciał na brzuszek i ze złości skopał dr

Była na kontroli Norweżka z córką i jak wracały do stołu po ważeniu mała matkę obsikała :-P taki szlaczek ze szczocha na podłodze i jeszcze ubranie :-P ale od razu podłoga umyta i zdezynfekowana spirytusem medycznym. To się chwali, że tak dbają

Zakupy w ikei o takie o. Okazało się, że dział dziecięcy jest w remoncie i w jakimś kącie przy kasach ustawili najpotrzebniejsze rzeczy typu pościele i przewijaki i tyle. No ale krzesełko kupione. Już upaćkane z każdej strony musem śliwkowym

A świrował cały dzień i od 9 do 21 spał z pół godziny może

- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

My też byliśmy dzis u pediatry bo Pola caly czas ma ta wysypkę. Było przede mną 7 osób w kolejce wiec poczekalam. Ale ręce miałam do kostek od noszenia jej bo juz spiaca byla i siedzieć nie chciała :| jeszcze babka która byla za mną w kolejce ukradkiem weszła pomiędzy jedna panią a druga! Nosz myślałam ze ją zatluke. Tyle czekam i to z małym dzieckiem a ona z synkiem na oko trzyletnim weszła poza kolejka :| tak mi ciśnienie podniosła ze gdyby nie to ze Pola właśnie zasnela mi na rękach to bym jej powiedziała co o niej mysle choć raczej wylew a nie jestem ale chyba to zmęczenie spotęgowało moje nerwy :|
Dostaliśmy skierowanie do dermatologa i trzecia maść do wypróbowania bo nic nie działa. Pani stwierdziła ze to jest coś łojotokowe. No zobaczymy, oby w końcu zniknęło.
Ogólnie dzień zlecial mi dzis zdecydowanie za szybko. Wstalysmy przed 10. Przed 11 wpadła kuzynka z rocznym synkiem i po ich wizycie do lekarza, tam prawie 2 godziny mi zeszło, obiadek i zaraz wieczor.
W międzyczasie zaczęłam robić nowy album, tym razem z sowami,które uwielbiam

Natalia - no rzeczywiście 280! To juz sporo ale jak Janek chce to czemu by nie

Polunia to tylko herbatki troszkę pije z butli. I tak jak martazytka - tylko z butelki Lovi i to 20-30ml max

Ja od dwóch dni daje Polci kaszkę z Nestle ale ona zjada łyżeczka może razem ze dwie łyżeczki bo daje po troszeczku

Uni i inne dziewczyny - nie mam pojęcia co to moze być, wiec chyba te zabki. U nas narazie spokój, Polcia grzeczna i zębów nie widać

Też właśnie muszę się wybrać na zakupy. Kupić kilka lyzeczek do karmienia i jakieś fajne kolorowe miseczki dla Polci i jakieś gumowe zabawki do kąpieli.
- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Ja mleka nie zageszczam9 bo w naszym wypadku to g.wno daje

Dziewczyny ktore maja problemy ze skora sprobujcie kapac rzadziej dzieciaki i co druga kapiel wsypujcie odrobine maki ziemniaczanej. mialam z Majka taki sam problem i tylko te dwie metody do tej pory skutkuja(zadne medykamenty) zrobie jej teraz testy alergiczne to bedze mam nadzieje wiedziec co ja uczula.
P.S wkur..wilam sie dzisiaj na szefowa bo chciala mnie na kase wykrecic i powiedzialam zeby znalazla sobie innego losia:) Takze znowu delektuje sie urlopem maciezynskim

Adijos
ahaha moje julka zjada 240ml mleka przed snem. to duzo?