- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Na urodziny Majeczki chetnie byśmy wpadli pewnie matka imprezkę na całęgo zorganizuje;p
Tak jak pisałam na fb zębole mamyw wcałęj okazałości - chće uchwycić zdjecie na pamiątkę ale ciężko

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Myszka24
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dziś Podalam Martynce sliweczke ale nie zrobiła kariery a tak sie starałam ugotowałam suszone sliweczki , zmiksowałam i pełna optymizmu po waszych postach( ze waszym pociechom smakowało), zaserwowalam mojej panci a ona najpierw sie delektowala zawartością a potem wypluwa wszystko na mnie

Mam pytanko: czy w pokojach w których śpią wasze dzieciaczki przez cała noc macie zapalona lampkę nocna???
- karolinap
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

My jutro z Polcia spędzimy pierwsza noc poza domem. Moja mama ma jutro i wtorek wolny i zostaniemy u nich. Właśnie się spakowalam. Jejku, jaka to wyprawa

A na majówkę chcemy jechać na kilka dni w góry - to dopiero bedzie! Jak teraz tyle zapakowalam na jedna noc 15km od domu

Chociaż na 100% to nie wiem czy wytrzymamy bez tatusia i czy wieczorem nie wrócimy

A co do kaszki- czy same sobie ustalacie ile łyżeczek sypiecie do wody czy według przepisu na opakowaniu? Bo mi wychodzi wodnista jak robię wg przepisu a ze podaje ją łyżeczka to sypie trochę więcej kaszki. A moze to niedobrze? Bo tak sobie mysle ze kaszka im dłużej stoi tym jest bardziej zbita to moze później w tym zoladeczku też jeszcze się spulchnia? Wiadomo - nie robię takiej gęstej ze nie idzie łyżki wbic, ale moze trzeba się trzymać przepisu?
Moze i panikuje ale doradzcie

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1

- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Mam listę rzeczy, które zawsze biorę, bo my często w weekend wyjeżdżamy, no i ten wypad do PL był całkiem niedawno z dwoma lotami plus 3h autem z lotniska. Mniej więcej o 1230 do 0200 w nocy poza domem. I wszyyyystko trzeba mieć pod ręką, a przy karmieniu butelką, to w ogóle masakra. Także jest lista 'must have', która jest właściwie gotowa do zalaminowania

Kaszkę robię na oko. Z przepisu na opakowaniu wychodzi gęsta i Nitoś nie chce jeść, musi być w konsystencji jak musy owocowe ze słoiczków.
Natalia zazdraszczam! Marzy mi się taki weekend i myślałam, że uda mi się w PL chociaż jeden dzień mieć tylko dla J. ale bałam się Nilsa z moją mamą zostawić

Myszka Ja zostawiam światło w salonie i wpada taka mała smuga do sypialni, na tyle żebym mogła smoczka znalezć w łóżeczku małego

A śliwki - u mnie nadal są hitem, ale nie 'domowej roboty', te ze słoiczka

- karolinkanice16
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- nala
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Wczoraj do kaszki sinlac dodalam lyzke kaszy mannej to troche dluzej pospala

Uni, niewierny fajny. Zaczelam troche i podoba mi sie

- yuki
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Ja miałam lampkę zapaloną jak jeszcze zmieniałam pieluchy w nocy, teraz już nie zapalam w ogóle. Chyba, że jak zasypia to żeby coś widzieć, to w łazience zapalamy na moment kiedy do niej idziemy, wtedy widać gdzie smoczek trzeba włożyć

Wczoraj też podałam pierwszy raz śliwkę i zrobiła furorę

- dziubasek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wy mi nic nie mowcie o pakowaniu( bo ja pomalutku zaczynam) ja zawsze wysyłam jeszcze paczkę przed podróżą bo w bagażu zawsze miejsca brak. Powiedzcie mi kochane jakie mm podawalyscie w PL?
Noc u nas koszmarna :| Julka w dzień spala pięknie, za to o 21 zaczęły się cyrki, na rękach spala odkładam do łóżeczka oczy jak 5zl i wstaje, wzięłam do siebie usnela w sekundę odkładam ja do łóżeczka i znowu to samo. Więc spala cala noc z mamusia a o 4 dołączyła do nas Majka wiec czuje się jak świeżo polamana

A lampkę mam zgaszona( zapalam jak juz na prawdę potrzebuje), z majka miałam zapalone światło non stop i ta piczka boi się teraz spać w ciemnościach.
- NataliaK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
karolinap ja tez sypię na oko kaszki ale spokojnie kochana nic złego sie nie stanie

dziubasek no to faktycznie cięzko...ja to bym się chyba w ogóle nei wyspała bo jak Janek czasem ze mną spał to nie było to spanie tylko czuwanie

Wieczorem wczoraj zaskoczył nas mega śnieg jak byliśmy na WOŚP

A mnie boli mnie gardło

A no i miałam napisać - chociaż Wasze dzieciaki to już zaczynają raczkować hehe to mój synek odo kilku dni przekręca się na brzuszek i wędruje mi przez to po pokoju

- Jamajka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)

Nie odzywałam się chwilę za co przepraszam. Meza mialam prawie miesiąc w domu i tak jak wspominalyscie... wszystko staje wtedy na glowie i z organizacji nici, dom stoi na głowie. Ale ciesze sie bo spedzilismy sobie razem duzo czasu, chcialam ten czas w pelni poswiecic rodzinie

Wybaczcie, ze nie bede odnosic sie do postow, bo niestety nie chcialabym nikogo pominac, ani nakreslic tu kolejnego tomu Potopu... jestem z Wami na bierzaco i przeżywam historie i problemy kazdej z Was!
Po krotce tylko napisze co u nas i postaram sie czesciej bywac i włączać do rozmow, jesli pozwolicie i sobie życzycie

U nas podobne male wojny i problemy ze spaniem jak u Was. Zęby cisna sie na powierzchnię, ale z marnym skutkiem. Mikołaj moj poza fazami darcia a'la obdzieranie ze skóry tudzież zażynanie jest cudnym bobasem

Teraz Młodzieniec usilnie próbuje raczkowac i wychodzi mu to coraz lepiej. Pozycja juz opanowana, teraz cwiczy mięśnie i nabiera sił, aby wyruszyć przed siebie

Karmimy sie poki co słoikami i jeszcze kilka miesiecy to sie pewnie nie zmieni. Miku zajada chetnie, ale zeby jakimś lasuchem byl to tez nie.. przed poludniem owoce, później obiadek i godzine przed snem kaszka. W między czasie cyc. Musze go zacząć dopajac ale butli nie ogarnia.. poki co testuje łyżeczkę bo tez sie zdarza, ze mu dupke zaklei i kupy wyczekujemy jak wyplaty

Matka wzięła sie w koncu za siebie i postanowiła skutecznie ale zdrowo schudnąć. Mel B. to moja nowa przyjaciółka a panie sprzątające na basenie mówią mi dzien dobry

Poza tym ogarniam chalpe non stop praktycznie... Ja nie wiem kto tak syfi w tym domu, pranie rozmnaza mi sie chyba przez pączkowanie a co za tym idzie - prasowanie tak samo. Wymiekam juz i potrzebuje odpocząć.
Planujecie juz wakacje babeczki? Ja czekam na nie jak na zbawienie, chociaż watpie zebym odpoczela, ale grunt to zmienic otoczenie i przenieść sajgon poza dom... o tak, tego mi trzeba!
Ps. Jutro Lenka ma pasowanie na przedszkolaka (pierwszy występ) no i już widze matke wariatke wyjąca ze wzruszenia... siedze jak na szpilkach i nie moge sie doczekać

Koncze Kochane, bede zaglądać na forum i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie spowrotem

- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- Nikaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4
- uniuni
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ..I have dark soul you will never see through it..

Nala Cieszę się, że się podoba. Mam jeszcze kilka, tytuły Ci powysyłałam. Daj znać co byś chciała, to wyślę.
Dziewczyny jakby któraś jeszcze chciała kniżke w mp3, to podać maile poprzesyłam. Ja raczej w kryminałach się rozpływam, bo mi się szybciej wtedy biega

Dziubasku w PL podawaliśmy NAN Pro, ale że się Niuniek nim objadł i zbrzydło mu, to najpierw opakowanie bebilona przetestowaliśmy, a pózniej Hipp-a. Hippa zdecydowanie chętniej więc i po powrocie do NO kupujemy Hippa.
Ja solidarnie z Majeczką, też się boję w ciemnościach spać. Jak się zdarzało czasami, że innej opcji nie było, to budziłam się drapiąc ścianę, bo nie wiedziałam gdzie jestem a chciałam wyjść :/ Panikara jestem i tyle

I współczuję dzielenia łóżka z maluchami! Tak jak Natalia napisała, to raczej czuwanie jest niż sen.
Byliśmy dziś na szczepieniu

Serce mi mało klaty nie rozsadziło z dumy i radości

Samo szczepienie Nils zniósł dobrze. Popłakał chwilę i zaraz zapomniał po powrocie do domu spał 4h z przerwami na jedzenie, a teraz energia go rozsadza

- pasal
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
karolinap - ja robię wodnistą jak podaję z butelki. A jak podaję łyżeczką to woda i kaszka na oko.
u nas urwanie dupy z Gabryśką. Jakie to jest wkurzające przechodzić przez wszystko podwójnie. Ledwo nam się Zuza uspokoiła i na Gabryśkę przeszło. W nocy wstawanie po 20 razy. Ciągle stęka i marudzi. Jak nie jedna, to druga