- Otrzymane podziękowania: 17
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- MlecznaMama
- Wylogowany
- gadatliwa
- PINK FLOYD - LEARNING TO FLY
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
- Otrzymane podziękowania: 1
My w poniedziałek o 17 mamy wylot do Polski i jak o tym myślę to aż mi się nie chce lecimy aż do 8 stycznia, nie mam pojęcia co spakować i w ogóle znowu targać się z tobołami. Dobrze że to tylko 2,30 godziny lotu bo bym ocipiała z radości. W samolocie spać nie umiem i nigdy nie wiem co mam robić, a Ksawi mam nadzieję że zniesie ten lot tak jak poprzedni. Wylatujemy 16 czyli kończy 5 miesięcy wracamy 8 i osiem dni później kończy pół roczku .
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
dorkiszon nasz Kubuś też wszystko wcina i nie marudzi njbardziej mu chyba smakuje zupka jarzynaowa z Hippa ale jak mu sama ugotowałam dynie z ziemniaczkiem to też pięknie wcina więc zrobiłam 6 słoiczków zapasteryzowałam i właśnie mu został 1 a apetyt też ma niezły taki słiczek 200 ml ma zazwyczaj na raz żarłoczek nasz
my dziś byliśmy na spacerku w między czasie przewietrzyłam cały dom teraz mały usnął a ja biore się za prasowanie
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- uniuni
- Wylogowany
- gadatliwa
- ..I have dark soul you will never see through it..
Audiobooki ściągałam z chomikuj.pl. tanio było za 5 zł 5GB można ściągnąć czy jakoś tak. Odkąd mam tablet kupuję książki na nexto.pl. Drogo w porównaniu z chomikiem ale wygodniej, bo nie muszę przerzucać z kompa i w tel mam bezpośredni nieograniczony dostęp do swojej biblioteki
Pasal
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Karolinkanice jakie będziesz w pl to może przejdź się do logopedy dziecięcego. Może to normalne i tak mu po prostu wygodnie i wyrośnie z tego, a może jakieś napięcie mięśniowe i trzeba byłoby z nim poćwiczyć języczek żeby nie zaczął seplenic gdy zacznie mówić? Gdzieś o tym języczku wystawionym czytałam ale nie jestem pewna czy to było coś o napięciu mięśniowych, krótkim wedzidelku czy tarczycy. Musiałbyś przekopac internet lub pediatre w Pl zapytać.
Karoliap obiad? Codziennie? Takie luksusy to rozpusta J. nie umie gotować, a ja raczej robię, to w weekendy gdy J. Ma ochotę zjeść obiad to kupuje gotowe dania zapakowane hermetycznie tylko do podgrzania we wrzącej wodzie w moim rodzinnym domu obiady były raczej sporadycznie, bo się nie przelewalo to i na obiad było 'to co znajdziesz' w lodówce albo gotowane ziemniaki, ryż lub nic. Za to jaką ja miałam wtedy talię
- kasiorek001
- Wylogowany
- gaworzenie
pasalwspaniałego masz meża!!moj to nigdy nie zakuma ze kobiecie sie nalezy cos oprocz sprzatania, gotowania i zajmowania dizeckiem..:/ ehh w ogole po urodzeniu dziecka to zycie małżeńskie zmienia sie o 360 stopni..:/ podziwiam Twoją siłe i wytrzymałosć ..ja mam tylko jedna któa jest grzeczna bo zabawi sie sama i zasypia tez sama a i tak mam czasami dość ale chyba bardziej tej monotonii, takze chylę głowe!!
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie jakie przeziębienie rozkłada gardło mnie boli katar i stan podgorączkowy ja mam pecha z chorobami.
- jorgus_krk
- Wylogowany
- pierwsze słowa
u nas znowu katarek w nocy mały obudził się z pełnym noskiem ale już działamy wapno cebion maść majerankowa woda morska i oczywiście odsysanie odkurzaczem i mam nadzieję szybko przejdzie
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
ale ma stałe pory drzemek 12.30 w domu (12.00 na spacerze) i ok 16.30 :)teraz włsnie śpi juz 2h!
a dziś ubieramy choineczke a ja sie biore za pierniczki achhhh
Dorki no no sie widzę wzięłaś za pichcenie a moje wszystkie przetwory szlag jasny trafił wrrrr słoiki były chyba do d i pupa blada. ale zrobiłąm zaopatrzenie w sklepie
co do kupy tez taka mielismy tylko ułozyła sie w taka łezke jak czasami na bankietach pasty ukłądaja jakby tak połozył na cykori czy jakims pieczywku to tylko zapach by zdradził że to niejadalne -tak ładnie wyglądała!
uniuni mam to samno - na brzuzek super ale spowrotem...masakra, deneruje sie i płącze. więc nie jestes sama... myśle ze w koncu załapią
a co do śliwek to ja wiem czemu im smakuja - sa tak słodkie ze ja bym nie dała rady zjesc słoiczka...wiec mieszam z jabłkiem. bo sie gadzina przyzwyczai i nic innego nie bedzie chciała
co do listu - mega super sprawa! az sie wzruszyłam i na pewno nie przesadziłaś - skoro było jak piszesz zasłuzyła na to i na pewno doceni. a co za tym idzie zaprocentuje to w jej dalszym życiu zawodowym i część twoich uczuć przekaże swoim pacjentkom w opiece i powiem ci że ja tez prawie codziennie rozpamiętuje dzien porodu, ciąze, pierwsze dni w domu...i tez nie jeden raz jestem bliska odwodnieniu
Myszka super wieści!!!
Jamajka jakie ma długie nogi!
Madziu no to super z tą wagą mi jeszcze 6 kg zostało z 30 ufff
to jak ci sie nudzi to chodź do mnie popracować hehe przed swietami sie pomoc przyda
karolinap zdjecia prosze nowego koloru a zły nastrój to pewnie przez ta paskude za oknem blehhh mam nadzieje ze zaraz poczujesz świateczny nastrój, potem zaraz sylwek i juz nowy rok...a to oznacza ze wiosna coraz bliżej
kasiak bidulo to ci dał popalić pączuś mały...zagroź że cyca nie bedzie
mleczna ach te choopy - grunt że juz ok pizza mówisz...az mi ślinka pociekła...
Martynazytka bo piesio robi kontrole jakości co by wszystkie dzieciaczki takie udane i ladne były
pasal superrrrr! mąz normalnie ma ode mnie medal zasłużyłas kochana i oby częściej cie miłę rzeczy spotykały bo zasługujesz jak nie wiem kto !!! buziaki :* a opis co miała teściowa z małymi mnie rozwalił hehe
agusia matkoooo az sie blada zrobiłam na sama myśl... ja to mile w bujaczku stawiam w wejściu do kuchni z dala od kuchenki i wszystkiego co moze ja uszkodzic (strasznie strachliwa jestem opd tym wzgledem). dobrze ze sie nic nie stało! a mała ubieramy z reguły na leżąco - raz marudzi raz nie jak to kobitka-zmienna bywa
karolinkanice udanego lotu!!! :* a co do zachłysnięć tez mam stracha...no ale trzeba próbwać...będzie dobrze Ksawi załapie i bedzie wcinał ładnie podobno to normalne...
- Nikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
Ja właśnie upiekłam pierniczki i jak ostygna bede ozdabiac choinka ubrana, zapach ciastek unosi się po domu achhhh ida świeta
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
U nas po chrzcinach. Niunek był super grzeczny w Kościele i w domku został wykąpany, najedzony i spał smacznie, jestem zadowolona, było bardzo miło :)jak zgram zdjęcia to zdam relację jutro :)ja co prawda od rana się zle czułam i leżałam pół dnia ale mąż mi duzo pomógł i zorganzował prawie wszytsko.
Z jedzeniem różnie, szpinak je, brokuły wypluwał wszytko co mu dałam a zupka jarzynowa pychotka. No i owocki smakują bardzo. Wczoraj dostał soczek ale rozdzieńczyłam dosyć mocno z wodą - wypił wszytsko
pasal ale super niespodzianka, należało Ci się!
Nika garatuluje zębiska
dokończe póżniej pisanie:)
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do języczka to właśnie ja się nie nakręcam i nie czytam tych internetów, wolę iść na spokojnie do lekarza.
- NataliaK
- Wylogowany
- rozmowna
dorkiszon tak mu dynia smakuje?? u nas była bleeee, zjadł ale nie z jakimś ogromnym smakiem
agusiaa no to fakt oczy do okoła głowy trzeba miec a co będzie później! ubieramy na leżąco i na siedząco, wszytsko zależy jaki księciunio ma humor
karolinap jak tam remonty??
mleczna nie miałam do czynienia z wysypką więc nie pomogę
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja dalej dopakowuje pierdoły, mamy trzy duże bagaże dwa podręczne, laptopa, wózek, fotelik samochodowy i Nasza trójka. Rzygać mi się chcę jak myślę o tym wylocie ... już bym chciała mieć to za sobą.
Odezwę się jutro późnym wieczorem. Miłego dnia mamusie !