- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- Kasik88
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
Dorkiszon a co do obaw czy sobie poradzimy, to spokojnie.. 100% mam ma takie obawy i to jest naturalne. Ja myślę, że trzeba dać z siebie wszytko, pozwolić sobie pomagać mężowi, rodzinie i wszystko będzie dobrze Do wprawy się bardzo szybko dochodzi
A mówisz, że mizeria dzisiaj do obiadu... mmmmm też bym zjadła, choć szczerze trochę się boję z takich zimowych ogórków szklarniowych.. tzn nigdy w zimie u nas nie było mizerii ze względu na brak sezonowych ogórków.. ale kto wie? dzisiaj kupiłam arbuza a też sezonu raczej nie ma
U mnie dzisiaj brązowy ryż z kurczakiem i warzywka z mieszanki chińskiej czyli potocznie zwany przez nas 'chińczyk'
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też jako świeżo upieczona mama dużo nosiłam, przytulałam i śpiewałam mojej Lenusi, ale nie było to wykalkulowane przeze mnie (ile ją nosić, a ile ma leżeć sama, żeby jej nie 'rozpuścić'). To było takie naturalne i spontaniczne, guzik mnie obchodziło czy ona się przyzwyczai i mi później nie da żyć.. ja sama bardzo tego potrzebowałam.. takiej bliskości z nią i czułości I mamy tak do teraz.. Lenka uwielbia się tulić, daje buziaczki sama po przebudzeniu i na dobranoc Uwielbia się przytulać właśnie do gołego ciała pomimo tego, że jest już 'duża'. Dla mnie to jest najpiękniejsze, że to co ja jej dałam w pierwszych chwilach życia, to ona mi to teraz oddaje ze zdwojoną siłą i ja jestem z tego bardzo dumna i nigdy nie potrafiłabym zdroworozsądkowo jej od siebie oddalać, byle by się nie 'przyzwyczaiła' do czego? do bliskości? do poczucia bezpieczeństwa? do miłości? Psychologowie rozwojowi też się wypowiadają, że dzieci uwielbiają być noszone, tulone, bujane i należy im to zapewnić dla dobrego rozwoju emocjonalnego
Oczywiście ja nie oceniam innych mam, które być może mają inne metody i nie noszą dzieci. Każdy ma swoje dziecko i postępuje z nim jak uważa.
Pieknie napisane
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
ja dzis na obiad ziemniorki z kefirkiem mmm
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jesli chodzi o o górki to jasne ,ze syfiaste sztuczne, ale jakos trzeba małe witaminy dostarczyć choćby z takich warzyw
Owoce tez np. gruszki gdzie u nas teraz gruszki rosna nie wiem hahah, ale kupuje i zjadam myślę , że się nie otrujemy ajkos w zimie musimy sobie radzić.
No i bardzo dobrą alternatywa są tez mrożone owoce.
ja nie mam niestety nawet w sezonie swoich warzyw czy owoców, bo dopiero się dorobiłam działki budowlanej na której będę w przyszłości sadzić owoce napewno.
Ziemniory tak kupiłam okropne , że po ugotowaniu robi sie ciapa jakby rozmieszana z wodą to chyba są pastewne ziemniaki i taki dziwny zapach maja. Więc zrobie z nich frytki, bo tego się jeść nieda wogóle.
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
mi sie wudaje ze tu nie chodzi o samo przytulanie tylko takie latanie na kazde kwękniecie tak ze potem kobieta siku nie moze zrobic w spokoju.moja szwagierka tak miała - cały rok non stop noszenie, nieprzespane dni i noce, nie mogła nic zrobic bo dziecko było bardzo absorbujace. ja nie mówie ze to wynik przytulania broń Boze. chodzi mi o takie latanie na kazde kwękniecie ..wiecie o co chodzi? nie chce zeby mnie ktos zrozumiał źle bo ja sama z tych przytulasnych i uwazam ze miłosci nigdy za wiele
ja dzis na obiad ziemniorki z kefirkiem mmm
Oto się właśnie rozchodzi dziecko kichnie a już matka czy ojciec mają lecieć i tulić...mam nadzieję, że nam nie odbije i nie wychowamy małego terrorysty, który będzie chciał wszystko na już i tylko dla siebie
Dziewczyny ja już nie daję rady! Boli jak cholera i z każdym dniem coraz trudniej mi chodzić cipne kości mnie bolą i to tak, że już nie wiem jak mam wstać, żeby nie bolało. Staram się masować, ale na chwilę przechodzi a potem atakuje podwójnie. Lekarz mówił, że to normalne i nie bardzo coś może poradzić a mnie to nie interesuje czy to tak ma być tylko niech ktoś coś doradzi, bo w ogole przestanę chodzić!
Do tego jeszcze plecy dochodzą, ale już mniej i szybko się poprawia, pod prysznicem zwłaszcza. Miałam iść na spacer ale schylić się po buty to wyczyn ze łzami w oczach...w pon wizyta i zterroryzuję lekarza niech coś poradzi albo da leki.
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
A ja mam teściów nieopodal i oni mają olbrzymi ogród i wszelkiej maści warzywa i owoce uprawiają a my w lecie zaprawiamy Dlatego mam domowa kapustę kiszoną, ogórki kiszone, konserwowe, sałatki warzywne, leczo, włozczyznę poszatkowaną i pomrożoną na zupę i do tego masę dżemów, soków, kompotów, zmiksowane truskawki, maliny, czarne porzeczki Skarby lata leżakują w piwnicy i zamrażalniku, ale za to ile pracy w lecie, żeby się nie zmarnowało i żeby na zimę było
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
kasiak , a uprawiasz jakiś sport czy raczej więcej siedzisz ?
Niestety raczej siedzę. Staram się codziennie sporo ruszać, ale to mi za bardzo nie pomaga, bo jak dużo pochodzę to boli bardziej nawet na basen bym mogła iść tylko siedzę uziemiona w domu, bo mąż potrzebuję auta do pracy...
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kasiak mi na bóle wszelkie pomogły spacery i basen , a cholernie mnie bolały wiazadła chodzić nie mogłam i podnosić prawej nogi.
Kubus mój sie wierci czuje , go może się tam przewraca.
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa