BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #568530 przez emi87
a to ja gruszki w carefurze ostatnio patrzyłam to były po 7 zeta.

zreszta o czym my dyskutejemy hehe :D wszystkie robimy co mozemy zeby nasze maleństwa były jak najzdrowsze i najszczęśliwsze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #568531 przez Patrizia
Czesc mamuski :)

emi ale brzusio coraz wieksze sie robimy :)

dorkiszon ale straszysz z tymi witaminami ja od poczatku ciazy biore i troche sie teraz denerwuje czy dobrze robie :dry:

Ja jestem raczej z tych co lubia rozpieszczac moj W mowi ze to ze mna ciezko bedzie ale co mam poradzic uwielbiam dzieciaczki moglabym je calowac caly czas moja mlodsza siostra do dzis mi wypomina ze musiala przede mna uciekac bo ciagle ja calowalam jak byla malutka ale taki sliczny brubasek z niej byl i nie moglam sie powstrzymac zeby jej nie pocalowac i nie wyprzytulac :)

a kiwi odkad jestem w ciazy to pochlaniam czasem nawet z 6szt zjem w jeden dzien :)

Wlasnie przyszly mi te legginsy LUMIDE naszczescie pasuja :) naprawde fajne

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #568535 przez dorkiszon
Patrizia nie straszne takie są fakty, a każdy ma swój rozum ja juz od dziecka wiem od rodziców, że witaminy można przedawkować. Każdy robi co uważa jak chcesz to mozesz codziennie jeść ja ci nie bronie :)

11 lata 10 miesiąc temu #568539 przez dorkiszon
Patrizia, a masz jakies nuiedobory w wynikach badań, ze tak łykasz te witaminki czy tak uważasz, ze lepiej dla dziecka ?

11 lata 10 miesiąc temu #568544 przez dorkiszon
ja mam pomysł na jutrzejszy obiad kluski sląskie ze sosem mięsnym.

11 lata 10 miesiąc temu #568545 przez Patrizia
Chodzi o to ze myslalam ze dobrze robie ze je jem ale widze ze one wcale nie sa takie dobre az musze pogadac z moim lekarzem ma moje wyniki badan to niech mi powie czy musze brac czy tak poprostu powiedzial ze moge ale nie musze bo to tez roznica. odkad jestem w ciazy staram sie jesc codziennie jakies owoce i warzywka do obiadku czesciej jem ryby bo przyznam sie ze wczesniej nie zwracalam na to wogole uwagi jadlam jak mi sie w oczy rzucilo a jak nie bylo to nie bylo

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #568546 przez Jamajka
Patrizia ja właśnie czekam na nie, bo przy zamawianiu coś przeskoczyło i mi po 2 sztuki zapisało.. a brałam ciążowe z pasem w dwóch rozmiarach i jeszcze zwykłe bez panela. No i musiałam czekać 2 dni na maila, żeby kobieta anulowała po jednej sztuce, żebym mogła przelew zrobić :-) No ale już wszystko dobrze, czekam na listonosza ;-) też się stracham rozmiarem.. wzięłam L i XL na wszelki wypadek.. mam nadzieję, że będą pasować :D

uciekam obiad robić dla M. do wieczorka Kobitki :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #568548 przez Patrizia
dorkiszon wyniki mam dobre oprocz tej hemoglobiny ale na to mam oddzielnie zelazo przepisane i biore bo myslalam ze to dla dziecka lepiej ze niby zdrowsza bede

a tak apropo ja jutro tez kluseczki slaskie dzisiaj tylko sosik zrobie zeby byl na jutro juz :)

Jamajka ja zamowilam L i jest dobra

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #568550 przez dorkiszon
Patrizia to skoro dobrze się odżywiasz to lepiej sie nie faszerować. Moim zdaniem.

11 lata 10 miesiąc temu #568551 przez emi87
dorkiszon - jak lekarz zaleca to większośc cieżarnych bierze zeby niedopuscic do ewentualnych złych wyników. nie traktujmy teraz kazdego kto bierze witaminy jak głupiego,niedouczonego i robiącego głupote. jezeli kobieta ma miec watpliwosci ze niebiorac witaminek zaszkodzi dziecku to niech bierze-oczywiscie ze robi to tylko i wyłacznie dla dobra dziecka :) lekarz zaleca brac 1 tabletke dziennie nie 10 - on tez chce dla nas dobrze i nie chce nam zaszkodzic. poza tym podobno one gorzej sie przyswajaja wiec tez nie tak łatwo przedawkowac - zadna z nas nie wpierdziela opakowania na 3 dni :)to jest kwestia podejscia (jak z pieluchami wielorazowymi czy np nosidełkami) zawsze beda za i przeciw.
Oczywiście nie atakuje Cie, licze sie z Twoim zdaniem i biore pod uwage twoje argumenty ale nie "odstraszajmy" innych dziewczyn bo sie zacznął "bac" pisac ze biora witaminy hehe widze ze jestes bardzo zdecydowana przeciwniczka i masz taki specyficzny styl pisania hehe troche narzucajacy, nie agresywny ale taki hmmm jak nie wiem jak to nzwac - nauczycielka? szefowa? oczywiscie bez obrazy bo nie mam zamiaru cie urazic broń Boże :)
ja jestem taka po srodku - naturalne fajne ale czasami sie wspomóc tez nie zaszkodzi :)

11 lata 10 miesiąc temu #568559 przez dorkiszon
emi87 nie obraziłam się przepraszam, ze narzucam tez niechce źle luzik już nie pisze o witaminach. Ciach temat, każdego indywidualna sprawa. Lekarze sa super i zawsze chcą dla nas dobrze tylko czasami daja jakieś dane leki, żeby miec za darmo wakacje :D

11 lata 10 miesiąc temu #568560 przez Patrizia
Ja poprostu pogadam z lekarzem ma bardzo dobra opinie wiec raczej mi nie bedzie chcial zaszkodzic 2 tyg jeszcze wytrzymam a na polowkowym bedzie wiecej czasu to mi o wszystkim opowie :)

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #568561 przez Kasik88
Ja biorę jak mi się przypomni te syntetyczne, a tak to zajadam jabłka, banany, pomarańcze, pomelo, gruszki, dużo marchewek i generalnie warzyw :) Mimo, że lekarka mi kazała przyjmować witaminy co drugi dzień.

11 lata 10 miesiąc temu #568563 przez dorkiszon
To prawda jestem szefową :)

11 lata 10 miesiąc temu #568564 przez Patrizia
dobra dziewczynki ide atakowac lazienke i ubikacje :) w sobote przychodzi dosc duzo gosci to zeby nie bylo ze siedze w domu i niec nie robie blysk bedzie w mieszkanku :P :P

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka