BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #573104 przez Kamilka22
Hej Mamuśki:-)

U mnie szaro za oknem :/ az sie z domu nie chce wychodzic... ja juz tak pragne desperacko wiosny ze masakra:-) nie chce mi sie nosic juz tych kurtek szalikow itd. :(

Wstaje zrobie sobie śniadanko a potem do kolezanki na kawke na ploty:p
Pozdrawiam:-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #573170 przez pasal
Hej kobietki :) ja też desperacko czekam na wiosnę, brzuszek rośnie i zimowy płaszczyk nie chce się już za bardzo dopinać :) Jak u Was jest ze zdjęciami z USG ? musicie o nie prosić lekarza, czy sam z siebie je drukuje?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #573185 przez Patrizia
pasal u mnie roznie ze zdjeciami nagrywa mi zawsze filmik z usg i prosze go o zdjecie jak mu sie uda zrobic ladne to da ale przewaznie zrobi i mowi ze nie ladnie wyszlo i zebym sobie z filmiku zdjecie zrobila :P wiec juz go nie prosze :)

aTY masz zdjecie swojej dzidzi??

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #573204 przez agniesia
Ja zawsze podczas każdej wizyty mam kilka fotografii Maluszka, lekarz sam robi i nie musze prosić:)

Jutro mam wizytę i zobaczę moje maleństwo:)

A teraz leże i kopniak za kopniakiem, albo pełzanie po brzuchu:)

11 lata 10 miesiąc temu #573223 przez Patrizia
a ja dzisiaj nie czuje tylko jak sie budzilam pare razy pukniecie poczulam,czekam az te ruchy beda juz takie regularne :) pstryklam fotke brzuszka :) oto my :)

PS i nawet aferka sie zalapala na zdjecie :P

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #573233 przez agniesia
Patrizia, śliczny brzusio:) Taki ładniutki, okrągły, od razu widać, że Twój szkrab spokojny, bo brzusio ma piękny kształt, a nie to co mój Junior rozpycha się na każde strony i brzusio ma kształt stożka;)

11 lata 10 miesiąc temu #573238 przez Patrizia
Dziekuje :) oby byl moj skarb spokojny jak sie urodzi bo ja z tych strasznych spiochow jestem :P

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #573246 przez pasal
Ja muszę się prosić o zdjęcie jakby nie wiadomo ile to kosztowało :/ fakt, że mam wizyty co dwa tygodnie i mogę częściej oglądać maluszki, ale chciałabym mieć jakąś pamiątkę no i chciałabym aby mój partner też mógł je zobaczyć ( na poprzednich wizytach nie mógł być) ale dwa wyproszone zdjęcia mam :) może ma znaczenie to czy chodzi się z kasy chorych czy prywatnie ?

11 lata 10 miesiąc temu #573256 przez Patrizia
Ja chodze prywatnie, ale wydaje mi sie ze jesli lekarz ma taka mozliwosc to powinien zrobic zdjecie przeciez dla nas to takie przezycie i wyjatkowy okres i kazda chce miec pamiatke

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu #573260 przez Patrizia
pasal a kiedy masz wizyte? ciekawa jestem co tam sie kryje u Ciebie chyba ze juz wiesz? narazie chlopaki kroluja w lipcowkach :P

Ksawerek(*)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #573271 przez Jamajka
Hej Dziewczynki!

U mnie też szaro i buro, tyle, że na plusie temperatura, około +4 Moja Lenka wstała dzisiaj z gorączką i chyba bolał ją brzuszek albo pipcia bo wołała cały czas si i płakała. Próba zbicia gorączki zakończyła się wymiotami, bo ona nie bardzo toleruje te wszystkie truskawkowe ulepce pod nazwą nurofen, paracetamol, ibufen itp. Musiałam zaaplikować czopek, żeby gorączka spadła. Byłyśmy już u pani dr i najprawdopodobniej albo coś w przewodzie pokarmowym, jakaś infekcja albo w moczowym.
Mnie się wydaje, że w pokarmowym, bo chyba jej ząbki piątki teraz będą wychodzić i pcha cały czas paluchy do buzi, i co zbierze nimi z domu to trafia do buziaka. Do tego byliśmy w sobotę na basenie, to też kilka razy łyknęła sobie tej wody, może jakaś bakteria albo co. Nie wiem już, nie cierpię jak moje dziecko jest chore i osowiałe.. niech już będzie zdrowa moja Kruszynka!

Powodzenia dziś dla Askan na wizycie! I Tyszanka daj koniecznie znać jak tylko wrócisz z kontroli. Trzymam kciuki

buziam :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #573323 przez Jamajka
Na pocieszenie parszywego dnia, zakupiłam właśnie na allegro kosz mojżesza z kołyską :D Nie tak łatwo było znaleźć taki jaki mi się podobał i w dodatku z kołyską, ale znalazłam!! Piękny ;-)) Pierwsza rzecz dla Dzidzi ;-)) Dzisiaj zakupie jeszcze podgrzewacz i otulaczek matherhood :D i Laluni na pewno szybko przejdzie ;-) PoSiTiVe PoSiTiVe PoSiTiVe... muszę sobie natłuc do tego łebka!!

11 lata 10 miesiąc temu #573326 przez pasal
Patrizia masz śliczny brzuszek :D ja mam wizytę w piątek, lekarz bardzo długo nie chciał powiedzieć co tam we mnie siedzi. Na ostatniej wizycie ( 16 tc) powiedział, że na chłopców mu to nie wygląda ale żebym się nie nastawiała, bo jeszcze za wcześnie :) więc może w piątek powie coś więcej. Poproszę go o zdjęcie to na pewno się pochwalę swoimi maluszkami. W kwestii ruchów dziecka, podobno wtedy kiedy najbardziej aktywne jest w brzuszku, po urodzeniu jest aktywne o tej samej porze :) W którym tygodniu ciąży dostałyście pierwszego kopniaczka? :)

11 lata 10 miesiąc temu #573328 przez agniesia
Mnie kopnął w 19 tygodniu:)

11 lata 10 miesiąc temu #573338 przez Patrizia
Jamajka oby Lence szybko przeszlo, zakupy dla malenstwa i odrazu humorek wraca :)

pasal to czekam na wiesci z wizyty oby sie dziciaczki ujawnily :)

Ja niedawno poczulam pierwszego "kopniaczka" bo 14 lutego :) taki prezencik mi moj chlopczyk podarowal na walentynki :)

Uciekam zaraz na zakupki i ide ogladac wozki :)

aha byla reklama ze program dla nas O MATKO na tvn style zaczyna sie w sobote o 17 :)

Ksawerek(*)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka