- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja glukoza po wypiciu wyszła 103.
Mocz ogólnie dobry, ale dość liczne bakterie w poniedziałek ide do lekarza, a jutro oddac krew znowu
Czyli morfologia do powtórki.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
pasal, czyżbyś była tu nowa? Napisz coś o sobie, bo w ogóle Cię nie znamy....Piszesz o maluszkach-jesteś w ciąży bliźniaczej?
Patrizia, fajny brzuszek Ja wczoraj w książce którą czytam "W oczekiwaniu na dziecko" trafiłam na ilustracje trzech brzuszków w 5 miesiącu, by przedstawić różne umiejscowienia macicy i dziecka. I właśnie jeden był dokładnie taki jak Ty masz (macica nisko) a drugi taki "stożkowaty"jak to określa swój brzuszek agnesia
- Jamajka
- Wylogowany
- rozmowna
- Dzieci ani szklanek w domu nigdy nie za dużo :)
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
dorkiszon, a jednak...Znowu glukoza... Tym razem już wiesz jak masz to zrobić
TyszAnka, czekamy na wieści co tam z tymi wynikami....
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja dziś zaszalałam i zakupiłam w Ikei pościel oczywiście nie mogliśmy się dogadać jaki deseń bo każdemu z nas podobało się co innego. Więc kompromisowo braliśmy środkową opcję kupiłam też ręczniczki do kąpieli, takie małe na sznureczkach. Chciałam kupić też wanienkę bo moja Siostra bardzo ją chwali, ale nie było... I kupiłam sobie badyla, może nie uschnie (rękę do kwiatków mam średnią ) Oglądałam też meble do ogrodu zimowego do nowego domku, i wyposażenie kuchni. Kiedyś mogłam godzinami oglądać zastawy stołowe i tego typu badziewka, ale teraz mogłabym godzinami wybierać ręczniczki, śpiworki... HORMONY!!
Monsz zaczął dziś śpiewać w samochodzie, Maleństwo zaczęło się wiercić i skakać. Stwierdziłam, że Młodzieniec nie przepada za falsetem Ojca czemu generalnie się nie dziwię.
Ja mam wizytę w najbliższy poniedziałek. Chodzę prywatnie, lekarz z NFZ był ok na początku. Wysłał mnie na zwolnienie w 7 tyg. ciąży a 13 chciał żebym wróciła do pracy. Mimo że stawiał mi się brzuch i miałam skurcze. Pewnie gdybym przyszła do niego prywatnie byłoby inaczej. Zrezygnowałam ze współpracy z nim. Mało co mogłam się dowiedzieć, zbywał mnie i lekceważąco odpowiadał. A najbardziej wkurzył mnie, kiedy w 10 tyg. powiedział o MOJEJ ciąży że to dopiero początek... A ja się czułam jak wieloródka niemal w 40 tygodniu
U lekarza prywatnego mam za każdym razem przegląd podwozia, USG i zdjęcia. Pyta mnie o samopoczucie, żartuje i poświęca tyle czasu ile ja potrzebuję. Owszem płacę, ale przynajmniej nikt nie spuszcza mnie na drzewo.
Dziś będę u Siostry więc wskoczę na wagę. Mam nadzieję że nie wyświetli mojego numeru telefonu
PS.
TyszAnka- bardzo się zesmuciłam kiedy nastraszyła Cię położna. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Patrizia- brzuszek hollywoodzki
Jamajka- mam nadzieję że Maleńka szybko wróci do zdrowia. Życzę Wam tego.
kaska1982- współczuję, na pewno będzie wszystko w porządku. Trzymaj się
mycha- wypoczywaj!! Dzidziusiowi to potrzebne. A Tobie jeszcze bardziej. Wszyscy na około mówią mi że to ostatni czas spokoju dla mnie
Miłego spokojnego popołudnia Mamusie
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Glukoze to mam wynik i nie wiem czy mam powtarzac dopiero zapytam lekarza w poniedziałek.
Glukoza wyszła mi 103
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
kaska wpsółczuje kamicy, nawet nie chce sobie wyobrażać jakie to nieprzyjemne...
dziubasek hahaha dooobre, zmówili sie wspólne pepkowe jeszcze będa robić
patrizia pioekny masz ten brzuszek i juz taki pokaźny!! a ty cos brzęczysz ze mały idźźźźź ty
pasal a jak tam wogóle samopoczucie, bo cos rzadko do nas zaglądasz albo jesteś od niedawna?
jamajka duuuuzo zdróka dla małej księżniczki no i gratuluje cudnego zakupu-pochwal sie!!
magdalenagal to taki śpiewak wyborowy z małża?? albo dzidzia tańczyła pod te kocie rytmy
alez u mnie teraz słońce swieci az mi sie mordka sama cieszy
- kasiak
- Wylogowany
- gadatliwa
- Sebek- mój mały Piszczuś Pan :-)
Popatrzyłam na naszą tabelkę fajnie, że nas tak dużo i że już tak kolorowo szkoda tylko, że niektóre mamy już się nie odzywają. Mimo wsystko człowiek ciekawy co u innych się dzieje a tu nic
My znów mamy piękną pogodę wczoraj było +5 stopni, dzisiaj chyba też coś koło tego idzie wiosna bo już muchy wyłażą jak to u nas mówią "srają muchy, będzie wiosna" oby była, tylko bez much, bo nikt nie lubi...
Powoli robię porządki przed wyjazdem, żeby mąż nie utonął w bałaganie kończę drugie pranie i z wieczora nastawię trzecie
- magdalenagal
- Wylogowany
- gadatliwa
emi87 napisał:
magdalenagal to taki śpiewak wyborowy z małża?? albo dzidzia tańczyła pod te kocie rytmy
Jak Monsz śpiewa to ja wychodzę na balkon, żeby sąsiedzi nie myśleli że Go biję
- dorkiszon
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
- alba77
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- askan2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- rzeczywistość... wczoraj była nierealnym marzeniem
Kolorować tabelki jeszcze nie będę bo lekarz powiedział że dzidzia jest tak ułożona że coś tam wisi pomiędzy nogami ale równie dobrze może to być pępowina.... idę 9 marca na usg 3d więc mam nadzieje że wtedy nam się rozkraczy
Poza tym w moczu mam leukocyty i mam zrobić posiew aby zobaczyć czy coś tam wyhodujemy... reszta wyników ok
Dziś w nocy bardzo źle spałam od samego rana byłam mega zestresowana i u lekarza wyszło mi ciśnienie 140/100 , jednak jak w domu mierzę to jest ok więc zganiam to na stres... od jutra mam mierzyć 3 razy dziennie i zapisywać jak będzie przekraczało 140/90 to do szpitala na badania... zobaczymy...