BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #573354 przez dorkiszon
Ja odebrałam wyniki i musze pobrac jeszcze raz krew haha jutro, bo pisze, że przyczyny niewykonania skrzep.
Moja glukoza po wypiciu wyszła 103.
Mocz ogólnie dobry, ale dość liczne bakterie w poniedziałek ide do lekarza, a jutro oddac krew znowu :)
Czyli morfologia do powtórki.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #573356 przez Qltoorka
emi87, ja też mam za tydzień ;) Odliczam dni....

pasal, czyżbyś była tu nowa? Napisz coś o sobie, bo w ogóle Cię nie znamy....Piszesz o maluszkach-jesteś w ciąży bliźniaczej?

Patrizia, fajny brzuszek :) Ja wczoraj w książce którą czytam "W oczekiwaniu na dziecko" trafiłam na ilustracje trzech brzuszków w 5 miesiącu, by przedstawić różne umiejscowienia macicy i dziecka. I właśnie jeden był dokładnie taki jak Ty masz (macica nisko) a drugi taki "stożkowaty"jak to określa swój brzuszek agnesia

11 lata 10 miesiąc temu #573357 przez Jamajka
Patrizia Dzieki!! Udanych zakupów Tobie również ;-) Ps. Brzuszek słodki ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #573364 przez Qltoorka
Jamajka, życzę powrotu do zdrowia Lence :kiss:

dorkiszon, a jednak...Znowu glukoza... Tym razem już wiesz jak masz to zrobić :P

TyszAnka, czekamy na wieści co tam z tymi wynikami....

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #573382 przez magdalenagal
Dzień dobry :-)

Ja dziś zaszalałam i zakupiłam w Ikei pościel :-) oczywiście nie mogliśmy się dogadać jaki deseń bo każdemu z nas podobało się co innego. Więc kompromisowo braliśmy środkową opcję ;-) kupiłam też ręczniczki do kąpieli, takie małe na sznureczkach. Chciałam kupić też wanienkę bo moja Siostra bardzo ją chwali, ale nie było... I kupiłam sobie badyla, może nie uschnie (rękę do kwiatków mam średnią ;-) ) Oglądałam też meble do ogrodu zimowego do nowego domku, i wyposażenie kuchni. Kiedyś mogłam godzinami oglądać zastawy stołowe i tego typu badziewka, ale teraz mogłabym godzinami wybierać ręczniczki, śpiworki... HORMONY!! :-)

Monsz zaczął dziś śpiewać w samochodzie, Maleństwo zaczęło się wiercić i skakać. Stwierdziłam, że Młodzieniec nie przepada za falsetem Ojca ;-) czemu generalnie się nie dziwię.

Ja mam wizytę w najbliższy poniedziałek. Chodzę prywatnie, lekarz z NFZ był ok na początku. Wysłał mnie na zwolnienie w 7 tyg. ciąży a 13 chciał żebym wróciła do pracy. Mimo że stawiał mi się brzuch i miałam skurcze. Pewnie gdybym przyszła do niego prywatnie byłoby inaczej. Zrezygnowałam ze współpracy z nim. Mało co mogłam się dowiedzieć, zbywał mnie i lekceważąco odpowiadał. A najbardziej wkurzył mnie, kiedy w 10 tyg. powiedział o MOJEJ ciąży że to dopiero początek... A ja się czułam jak wieloródka niemal w 40 tygodniu ;-)
U lekarza prywatnego mam za każdym razem przegląd podwozia, USG i zdjęcia. Pyta mnie o samopoczucie, żartuje i poświęca tyle czasu ile ja potrzebuję. Owszem płacę, ale przynajmniej nikt nie spuszcza mnie na drzewo.

Dziś będę u Siostry więc wskoczę na wagę. Mam nadzieję że nie wyświetli mojego numeru telefonu ;-)

PS.

TyszAnka- bardzo się zesmuciłam kiedy nastraszyła Cię położna. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.

Patrizia- brzuszek hollywoodzki ;-)

Jamajka- mam nadzieję że Maleńka szybko wróci do zdrowia. Życzę Wam tego. :kiss:

kaska1982- współczuję, na pewno będzie wszystko w porządku. Trzymaj się :kiss:

mycha- wypoczywaj!! Dzidziusiowi to potrzebne. A Tobie jeszcze bardziej. Wszyscy na około mówią mi że to ostatni czas spokoju dla mnie ;-)

Miłego spokojnego popołudnia Mamusie :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #573384 przez dorkiszon
Qltoorka nie glukoze mam powtórzyć tylko morfologie , bo krew im skrzepła.
Glukoze to mam wynik i nie wiem czy mam powtarzac dopiero zapytam lekarza w poniedziałek.
Glukoza wyszła mi 103

11 lata 10 miesiąc temu #573392 przez Qltoorka
Ahaaaa....no to coś bidulko szczęścia nie masz... Tak Cię wczoraj wydoili i tu jeszcze do poprawki... No nic, jak mus to mus.

11 lata 10 miesiąc temu #573402 przez dorkiszon
Tyle ściągła jeszcze jej skrzepło, ale juz nie musze jechac do miasta tylko do mojej przychodni bliziutko.

11 lata 10 miesiąc temu #573410 przez emi87
oj mycha to zdecydowanie za długo w pozycji siedzącej!! musisz sie kochana oszczędzać :*

kaska wpsółczuje kamicy, nawet nie chce sobie wyobrażać jakie to nieprzyjemne...

dziubasek hahaha dooobre, zmówili sie :P wspólne pepkowe jeszcze będa robić :P

patrizia pioekny masz ten brzuszek i juz taki pokaźny!! a ty cos brzęczysz ze mały idźźźźź ty :P

pasal a jak tam wogóle samopoczucie, bo cos rzadko do nas zaglądasz albo jesteś od niedawna? ;)

jamajka duuuuzo zdróka dla małej księżniczki :kiss: no i gratuluje cudnego zakupu-pochwal sie!!

magdalenagal to taki śpiewak wyborowy z małża??:P albo dzidzia tańczyła pod te kocie rytmy ;)

alez u mnie teraz słońce swieci az mi sie mordka sama cieszy :D

11 lata 10 miesiąc temu #573426 przez kasiak
No czekamy na wieści z wizyt, ale będzie wsaystko w porządku na pewno.
Popatrzyłam na naszą tabelkę :) fajnie, że nas tak dużo i że już tak kolorowo :) szkoda tylko, że niektóre mamy już się nie odzywają. Mimo wsystko człowiek ciekawy co u innych się dzieje a tu nic :dry:

My znów mamy piękną pogodę :laugh: wczoraj było +5 stopni, dzisiaj chyba też coś koło tego :) idzie wiosna bo już muchy wyłażą :angry: jak to u nas mówią "srają muchy, będzie wiosna" :P oby była, tylko bez much, bo nikt nie lubi...
Powoli robię porządki przed wyjazdem, żeby mąż nie utonął w bałaganie ;) kończę drugie pranie i z wieczora nastawię trzecie

11 lata 10 miesiąc temu #573430 przez magdalenagal

emi87 napisał:
magdalenagal to taki śpiewak wyborowy z małża??:P albo dzidzia tańczyła pod te kocie rytmy ;)

Jak Monsz śpiewa to ja wychodzę na balkon, żeby sąsiedzi nie myśleli że Go biję ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #573433 przez dorkiszon
Oj ja widzę na pogodzie , że to nie koniec zimy na sląsku ma byc jeszcze po -12 mrozu w marcu i intensywne opady sniegu więc sie jeszcze nie napalam na wiosne :P

11 lata 10 miesiąc temu #573493 przez karolinap
Jamaika ja kosz kupiłaś taki z tych większych czy wielkości gondoli od wózka? Bo ja nie wiem na jaki się zdecydować?

11 lata 10 miesiąc temu #573531 przez alba77
własnie Jamaika pochwal się koszem :)

11 lata 10 miesiąc temu #573580 przez askan2
Witam ja już po wizycie... zacznę od tego że dzidzia zdrowa :) , wszystkie wymiary ok, waży 385g... :laugh:

Kolorować tabelki jeszcze nie będę bo lekarz powiedział że dzidzia jest tak ułożona że coś tam wisi pomiędzy nogami ale równie dobrze może to być pępowina.... idę 9 marca na usg 3d więc mam nadzieje że wtedy nam się rozkraczy ;)

Poza tym w moczu mam leukocyty i mam zrobić posiew aby zobaczyć czy coś tam wyhodujemy... reszta wyników ok

Dziś w nocy bardzo źle spałam od samego rana byłam mega zestresowana i u lekarza wyszło mi ciśnienie 140/100 :cheer:, jednak jak w domu mierzę to jest ok więc zganiam to na stres... od jutra mam mierzyć 3 razy dziennie i zapisywać jak będzie przekraczało 140/90 to do szpitala na badania... zobaczymy...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka