BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #573581 przez Qltoorka
askan2, dobrze że z dzidzią wszystko ok :) A to miałaś normalną wizytę dziś a umówione USG na 9 marca, tak?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #573583 przez askan2
dziś miałam wizytę i usg u swojego prowadzącego, a 9 marca idę do innego lekarza (profesora co się cały czas w stanach szkoli i ma niby najlepszy sprzęt do usg na świecie...) tak dla pewności...

11 lata 10 miesiąc temu #573589 przez askan2
A i jeszcze... dziś wyszło że łożysko przesunęło mi się na przednią ścianę dla tego słabo z ruchami dzidzi

11 lata 10 miesiąc temu #573591 przez dziubasek
Askan najwazniejsze ze dzidzia zdrowa :laugh:
Mam nadzieje ze moja wiercipieta sie ujawni... dzisiaj dyskutowalismy na temat imion i oczywiscie dla dziewczynki podobaja nam sie te same imiona ale dla chlopaka to juz bedzie mega problem :angry:, tzn mi sie podoba wiele imiom ale nie jestem do konca pewna ze to jest to wlasciwe imie dla mojego synka- moj M wybiera na dodatek te imiona ktore sa u mnie na szarym koncu...
Jamajkamam nadzieje ze twoja Lalunia szybko wyzdrowieje, moja dzieki bogu jeszcze nigdy nie byla chora... aha i pochwal sie koszem :)

11 lata 10 miesiąc temu #573614 przez siwa342
Patriziafajny brzusio :)

pasal 19 ale myślałam że będzie sie powtarzało częściej na razie znowu spokój

magdalenagal mój też se podśpiewuje jak cos robi ale to rodzinne bo teściowa tak samo robi,ale jeszcze da się przeżyć :)

Nie umiem się pozbierać i ogarnąć reszty bałaganu po remoncie...najchętniej bym cały dzień przeleżała w łóżku,niech już będzie wiosna to przynajmniej na dworze będę sobie leniuchować

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #573643 przez TyszAnka
Witajcie,

A więc....CRP mam 19,50 a max wynosi 5, czyli stan zapalny w organizmie....
Lekarz zlecił mi tez D-dimery ( jak zobaczył moje mega żylaki już raz wycinane )
wynik D-dimer(ICD-9:G49) wynosi 594,98 a dopuszczalne maximum 500,00
a tak glukoza w normiena czczo 70,00, a po dwóch godzinach 79,00

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mam powtórzyć badania, krew mocz i D-dimery w poniedziałek, bo we wtorek do kontroli....mam zazywac też jeszcze Urosept bo w moczu mi wyszło cosik, ale to pewnie przy tym zapaleniu-tak powiedział lekarz ...

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

11 lata 10 miesiąc temu #573648 przez alba77
askan2 ja to nawet nie wiedziałam że łożysko może się przesunąć :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #573652 przez dorkiszon
To nieźle z tymi zylakami ja mam troche pajączków tendencje po rodzicach, ale tragicznie nie jest.
Ja sobie zafarbowałąm włosy i znowu na jakis czas spokój do następnych odrostów :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #573659 przez askan2
alba77 no właśnie też nie chce mi się w to wierzyć, pewnie mój gin jak robił usg w 12tc to źle napisał że jest na ścianie tylniej a było pewnie cały czas na przedniej (więc dla tego napisałam że mi się przesunęło, ale przecież to niemożliwe ;) )

A ciśnienie teraz 128/82 więc ok :)

11 lata 10 miesiąc temu #573691 przez agusiaa26
Hej mamusie, ja na chwilkę, jutro może dłużej posiedze, my juz po wizycie, wszystko oki, na plusie 1,5kg.
Niestety skierowania na usg dodatkowe nie dostałam wiec czekam na poznanie mojego lokatorka do 20 marca:/

11 lata 10 miesiąc temu #573720 przez patrysia305
co to sa te D-dimery ?? i o czym świadczą wiecie ?
jeżeli chodzi o łozysko to ja słysząłam o tym że może się przemieścić

ja dziś po męczącym dniu w bibliotece :angry: na szczęście mam teraz materiały ale tak się tym wymęczyłam że mam dość dzisiejszego dnia.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #573735 przez Nikaa
hej Dziewczynki
ja byłam dziś u mojego prowadzącego lekarza wyniki mam nadal dobre :laugh: okazało się, że być może to nie rwa kulszowa - tylko synek naciska bardzo silnie na nerwy ale to jeszcze do sprawdzenia u neurologa :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

No i jak tam forumki po badaniach ???? Czy kolejne dzidziusie się już pokazały?? :silly:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #573755 przez agusiaa26
Nikaa to proponujesz polną? ja jeszcze z moim ginem nie rozmawiałam na temat porodu bo raczej za wczesnie ale trzeba miec ten temat na uwadze;)

11 lata 10 miesiąc temu #573759 przez siwa342
agusiaa26 do 20 marca jeszcze tyle czasu....nie wiem czy bym wytrzymała tyle

Nikaa a dlaczego miała by ci grusza przepaść? koleżanka poszła w listopadzie na L4 a grusze dawali w maju i dostała bez problemu,chyba że u was w firmie na jakiś innych zasadach...

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #573763 przez Nikaa
ja powoli zaczynam się rozglądać. Myślałam o Lutyckiej - ale zaskoczył mnie tym info :P jeszcze nie wiem ale jakoś czułabym się pewniej wiedząc, że do pewnego momentu istnieje możliwość takiego znieczulenia ....

Jest jeszcze Raszei i Świętej Rodziny - zobaczymy

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka