BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #572489 przez kasiak
siwa342 napisał:

kasiak mała ściaga z miesiącami która znalazłam

Przyjmuje się, że:
- 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia,
- 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia,
- 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia,
- 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia,
- 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia,
- 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia,
- 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia,
- 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia,
- 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia

Jamajka ja kupiłam sobie taką dłuższą kurtkę ala płaszcz z paseczkiem która ma wystarczająco miejsca na brzuszek w razie czego i będe mogła ją nosić i po ciąży-taka trochę bombka za tyłek

MadMar gratulacje

Patrizia koleżanka myślała że jej biust urośnie ale nic z tego nawet jak urodziła miała miseczke A i karmiła dosyć długo piersią

Ale szał! :laugh: to ja już 6miesiąc będę zaczynać! A dopiero co kończył się 3! :ohmy:
U lekarza w porządku, wyniki ok, mały też zdrowy :) zamówiłam bilety i w niedziele emigruję do Polski :lol:
Muszę przysiąść na alledrogo i popatrzeć co mi się opłaca już kupić :laugh:
MadMar jest kolejna dziewuszka!gratulacje :blink: jejku fajnie by było mieć taką małą królewnę, ale nic straconego :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #572492 przez magdalenagal
Magdalenagal ogórki domowe mało solne mi się marzą :) Na obiad opędzlowałam spaghetti z pesto, mniaaaam :lol:[/quote]

Kiszone z Kauflandu (jak masz "pod ręką") bardzo podobnie smakują... chyba wyślę Menża.

11 lata 10 miesiąc temu #572510 przez osobka85
magdalenagal ja dzisiaj też mam smaka na kwaśne- zjadłam słoik domowej sałatki z ogórków i muszę poszukać, czy nie mam jeszcze jednej, bo chętnie wciągnę jeszcze jeden słoiczek :D

synek- Jaś <3

11 lata 10 miesiąc temu #572519 przez Mirella
Hejka, wiecie że u nas na blogu do wygrania bardzo fajny przewodnik: pierwsze dwa lata życia dziecka? Zajrzyjcie bo wygrać baaardzo łatwo :lol:

wrolimamy.pl/konkurs-poznaj-aplikacje-moje-dziecko/

11 lata 10 miesiąc temu #572543 przez dziubasek
Madmar gratulacje- wreszcie jakas babeczka ;)
Emi ja dzwonilam do swojej kosmetyczki i pytalam o ta paste- powiedziala ze w ciazy depilacja laserowa, wosk, pasta, depilator i niektore kremy sa zabrobnione. Wszystko co powoduje bol moze spowodowac wady przysadki mozgowej albo wywolac porod. Niewiem czy ja dobrze zrozumialam(bo moj english nie jest the best)ale ja wole sie wstrzymac.
Ja zaraz ide zrobic jakas zapiekanke bo moj mezczyzna dzisiaj przesolil piersi z kurczaka i niedarydy ich zjesc, przerobie jej na zapiekanczese ;)
P.S Czekam z utesknieniem na piatek :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #572584 przez Nikaa
hej dziewczynki :)
gratuluje córeczki :)
mi jeszcze przed poznaniem płci naszego dziecka śniło się, że mamy czterech synów :ohmy: teraz jak już wiemy, że jest synek zastanawiamy się czy to nie przepowiednia :P
ja byłam w sobotę w laboratorium do morfologii i baba nie umiała wbić igły - znaczy wbiła pod skórę , zawołała koleżanki i jeździ tą igłą pod skóra i mówi do 2 innych piguł - patrzcie nie leci - normalnie myślałam, że tam odjadę :P

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #572599 przez Marta27
Jeśli chodzi o glukozę to ja mam już skierowanie do szpitala na 2 kwietnia czyli zaraz po świętach.

Ja za to dziś mam smaka na pączki pochłonęłam już pięć i jeszcze mam chęć na więcej....

HUBERT

11 lata 10 miesiąc temu #572607 przez karolinap
Witam. Juz wracam do domku. Jeszcze jestem w trasie ale w telefonie nadrobilam juz posty :) myślałam ze bedzie więcej do czytania ;) ten weekend był coś mało owocny dla Lipcoweczek ;)

powiem Wam ze milo było spędzić 3 dni w obecności 4 tygodniowego maleństwa:) kuzynka niedawno urodziła wiec poopowiadala mi sporo o tych pierwszych tygodniach, na co zwrócić uwagę, co i jak robic:) troche pozajmowalam się malutkim, ponosilam, pochodzilismy na spacerki:) zawsze jakieś doswiadczenie:)

Dostałam caly karton ciuszków bo ona dostała miała dla chłopca i dziewczynki nazbierane a ze urodziła chłopczyka to dla mnie były te różowe :)

Co do kosza Mojżesza to też nad nim mysle - dziecko jest caly czas w jakby swoim łóżeczku ale nie czuje ze się z nim jeździ do kuchni czy pokoju, a jest caly czas na oku :)
No tylko ze taki kosz to tak na pol roku bo jak dzidzia zacznie się podnosić to mogłaby wypaść wiec wtedy trzeba bedzie mieć łóżeczko :)

Gratuluję kolejnych rozpoznanych plci :)

Pola kopie coraz mocniej:) aż milo :)

11 lata 10 miesiąc temu #572621 przez Qltoorka
Widzę, że się rozkręcamy z tymi naszymi ciążowymi zachciankami :laugh:
Ja wczoraj oglądałam z mężem film i na tym filmie zobaczyłam jak do herbatki jedzą takie kruche ciasteczka z oczkiem dżemu pośrodku i już nic innego mnie nie interesowało od tej pory :P No i właśnie w lodówce chłodzi się ciasto na ciasteczka :P :lol:
Ależ ja zaczęłam piec w tej ciąży, masakra :laugh: Nigdy wcześniej nic nie piekłam.... Ale to dobrze, jestem z siebie dumna za każdym razem, gdy wypiek wychodzi taki jak powinien :)

A kolacja dziś u mnie na zasadzie-to co nam zostało w lodówce-i o dziwo z tego co miałam byłam w stanie zrobić chili con carne :) Mam nadzieję, że mnie tylko zgaga ominie po pikantnym jedzonku ;)

11 lata 10 miesiąc temu #572656 przez agusiaa26
MadMar grtulacje!!
Magdalenagal ale szalejesz;) kurcze moja dzidzia jakos nie ma zachcianek hmm

11 lata 10 miesiąc temu #572658 przez Kamilka22
Dziewczyny to teraz kiedy najbliższe wizyty :) ? i odkrywanie kogo macie w brzuszkach:)???

11 lata 10 miesiąc temu #572660 przez dziubasek
Kamilka22 napisał:

Dziewczyny to teraz kiedy najbliższe wizyty :) ? i odkrywanie kogo macie w brzuszkach:)???

Ja w piatek :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #572666 przez Kamilka22
dziubasek to teraz żeby dotrwać do środy, a potem z górki:)

11 lata 10 miesiąc temu #572667 przez siwa342
a ja zapomniałam się pochwalić bo mi się przysneło (od 17-20):) dzisiaj czułam pierwsze kopniaczki rano :D mam nadzieję że się powtórzą

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu #572670 przez TyszAnka
Witajcie,
Dzisiaj do mnie zadzwoniła połozna z przychodni do której chodze i powiedziała ze dzisiaj przyszły wyniki badan, i pilnie się musze jutro złosić do gina bo sa złe wyniki, ale nie powiedziała czy z krwi, moczu czy tej glukozy, a moze z wtorkowego wymazu z pochwy (mogło się już robić jakieś zapalenie własnie we wtorek)
az się boję, na 13:00 mam przyjśc, ale nie wiem o której wejde do gabinetu, bo musze między pacjentkami...., dam znać po południu, a moze raczej wieczorem...

Miłoszku, odeszłeś o całe życie za wcześnie

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka