BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #571617 przez osobka85
Dzięki Qltoorka :)Późno się chwalę, bo od środy nie byłam na kompie... ale za to od piątku jestem już na zwolnieniu, więc będę miała wreszcie więcej czasu- między innymi na forum :)

synek- Jaś <3

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #571657 przez karolinkanice16
Hej dziewczyny od kilku dni mam doła ;/ dobija mnie to, że mam taki mały brzuch jak na 20tc wyglądam jak w 3 miesiącu, jak założę kurtkę to nic po mnie nie widać ;/, a centymetrów od tygodnia nic nie przybyło ;/ hehe nie mam się czym przejmować :P. W dodatku przeprowadzka coraz bliżej a my bez mieszkania ;/ tamto co prawda jest fajne ale nasza sypialnia była by bardzo mała więc odpada bo nie pomieścimy wszystkich naszych rzeczy i stoimy w miejscu, mój A. mówi, że mam się nie martwić będziemy mieć ładne mieszkanie ... ale ja bym chciała wiedzieć na czym stoję, a mój syn chyba wyczuwa mój stres bo mało się rusza ... ;(

11 lata 10 miesiąc temu #571709 przez Lacrijka
Karolinka - w maju/czerwcu jeszcze zatęsknisz do tego ze narzekałas ze brzucha nie masz, jak nie będziesz mogła sobie skarpetek założyc albo popki ogolic hihi Nie narzekaj, sa brzuchy i są brzuuuuuuchy :laugh: Ty raczej drobniutka jestes to skąd masz miec brzuch ?? ja to co innego, bo nie dośc że dwa mam to jeszcze przed ciążą nie byłam Miss Polonią :woohoo:

Noo i dzien dobry.. Zróbcie juz środe :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #571716 przez emi87
Witam w poniedziałek :) ja wczoraj leniwie na kanapie a dzis do pracy rodacy :)

Nika bidulko, spółczuje bólu :( naczekałas sie ale na szczescie wiesz juz co ci dolega :) trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia :)

Qltoorka to na pewno dzidziolek!! :D

dziubasek podobno boli mniej niz wosk. wszystko zalezy od progu bólu. ja wole pocierpiec na fotelu godzinke niz co kilka dni z podrazniona skórą po goleniu wrrr jak to dziadostwao odrasta wrrr tez robiłam sobie laser na bikini ale musiałąm w połowie przerwać własnie dlatego ze zaszłam w upragniona ciąże :) po karmieniu znowu pójde :)
jamajka srednio koszt 1 zabiegu to 100-150zł (zalezy gdzie, tu akurat Warszawa) :) potrzeba ok 6-10 serii w zaleznosci od partii i owłosienia. najlepiej sprawdzaja sie osoby o ciemnym włosie (laser uderza tam gdzie jest ciemny pigment odrózniajacy sie od skóry) wiec blondynki moga uzyskac gorszy efekt (ale niekoniecznie). w salonie Panie wszystko wytlumacza :) czesto jest tak ze paszki licza razem ale za to nogi pojedynczo! czyli płacisz za 1 noge 100 :) i nogi dziela na łydki i uda.

siwa no to czekamy :)

agniesia wooooow ale brzucholek!! jestem pod wrażeniem :D

osobka gratulacje!! mamy kolejnego siusiaczka hehe

karolinka bedzie dobrze!! znajdziecie mieszkanko zobaczysz :) i co ty gadasz?! masz opiekny duzt brzusio - typowo ciążowy :)a jeszcze duuuuzo urosnie :) ty sie ciesz ze sie w wielorybka nie zamieniasz bo ja jestem przerażona swoja waga i figura :huh: oczywiscie brzunia kocham ;)

11 lata 10 miesiąc temu #571754 przez Kasik88
Witam się poniedziałkowo,
życze Wam dziewuszki miłego dnia :)
U nas już widać oznaki wiosny
https://lh5.googleusercontent.com/-XcCNPulRG38/USsZ2kzbb0I/AAAAAAAAADg/9diVM4hfScg/w756-h764-

11 lata 10 miesiąc temu #571790 przez agusiaa26
hej!
Nikaa ty wariatko, żaden tydzień, do domku zmykaj, pamiętaj że te sprawy i tak będą się toczyły jak będziesz na zwolnieniu i po powrocie do pracy napewno w tych sprawach troche sie zmieni wiec nie ma co sie przejmowac pracą!! ;)
Qltoorka ahh te kopniaczki, ja też je już czuje od niedzieli, cudne uczucie :) u mnie są nisko te kopniaczki i pukanie pod pępkiem z prawej;)
agniesia brzuszek cudny dzidzia zdrowo rośnie!
osobka85gratulacje!! następny siusiak:):) już możesz kupować ciuszki;)
karolinkanice16 spokojnie, nie dołuj się, dużo kobiet ma małe brzuszki, też mam mały i do niedawna bałam sie czy wszystko jest ok, a z mieszkaniem to spokojnie, wszystko napewno bedzie ok!! tylko no stress pamiętaj!

11 lata 10 miesiąc temu #571849 przez siwa342
karolinkanice16 moja koleżanka w 4 miesiacu była płaska jak deska!!! w piątym wyglądała jakby się troszkę najadła dopiero w 7 miesiącu pomału ja wywaliło

ja brzuszek już mam ale tez nie za duży(no jak sobie zjem to wtedy wywala) ale jakby nie to że przed ciążą miałam juz swoje kg to też bym była napewno szczuplejsza,w poniedziałek się dowiem ile przytyłam itd bo od ostatniej wizyty to jeszcze nie dobiłam do swojej wagi

pierwsze miesiące przybiera się niby dla siebie a potem dziecko,wiec jak z dzieckiem ok to co sie martwić,ja według kalkulatora wagi w ciąży powinnam przytyc tylko 10-11kg więc jeszcze zdąże nadrobić

MAJA

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571858 przez magdalenagal
Dzień dobry Dziewczyny :-)

Ja po weekendzie czuję się nieco zmęczona a w sumie nic wzniosłego nie zrobiłam.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Mój Syneczek dziennie kilka razy daje o sobie znać. Wczoraj nawet już Monsz poczuł kopniaczki i sam powiedział że są dość silne :-) Ale najśmieszniejsze jest to, ze biorąc leki przed 6:00 rano muszę kryć się przed własnym dzieckiem!! W sobotę rano od 5:35 do 6:15 miałam trampolinę w brzuchu. Więc wczoraj i dziś szybciutko wzięłam leki, szybko popiłam i położyłam się na boczek. Bez zbędnych ruchów ;-) A wieczorem przynajmniej do ze dwie godziny faluje mi brzuch ;-) jest prześmiesznie ;-)

W sobotę i dziś piorę zakupione w szmaciaku śpioszki. Jestem nimi zachwycona :-) dzięki "wsparciu ciuchowemu" Siostry nie będę musiała już wiele kupować ciuszków przynajmniej na pierwsze 3-4 miesiące.

Polecono mi hurtownię akcesoriów dla Dzieci z Żor.
www.ewozki.eu/ może komuś się przyda.

Nic sensownego i merytorycznego nie nadrukowałam, mam nadzieję że nikogo nie zanudziłam ;-) miłego dzionka!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #571860 przez emi87
Kasik ach jakie pączusie zielone mmm :cheer: u mnie pogoda taka sobie ale na + i ptaszki śpiewaja choć szaro i buro...ale juz powoli czuc wiosne w powietrzu :P

ja sie właśnie wzięłam za książkę przy akompaniamencie kawki zbożowej :P dzis na 13 do pracki wiec mam chwilke dla siebie co by sie porelaksowac :) a spie max do 9, dłuzej nie potrafie :/ chociaz to i dobrze-nie trace dnia :)

magdalenagal ja mam brac luteinke do usg (za niecałe 1,5tyg) i lekarz powie czy mozemy przestac :)

ja jeszcze nie czuje tak mocnych ruchów...dalej tylko delikatne pukanie jak przyłoże reke. czasem mam wrazenie jakby mi gdzies duzy bąbel pękł pod skóra :D no i moje najbardziej sie daje we znaki rozpychaniem w podbrzuszu :) ale kopniaków i falowania jeszcze nie doświadczyłam...ale juz niedługo mam nadzieje :)

11 lata 10 miesiąc temu #571864 przez mycha7
Witam.
A ja dzisiaj walcze z Vatem :( 25 dzień miesiąca i jak zwykle z ogromu obowiązków wszystko na ostatnią chwilę. Mam z 200 faktur do sprawdzenia i wpisania a już mnie tyłek boli od siedzenia. Byle do piątku i USG. Tylko tym żyje :)

11 lata 10 miesiąc temu #571878 przez emi87
mycha współczuje - nienawidze papierkowej roboty wrrrr
ach to czekamy z neicierpliwoscia na relacje z usg :)

11 lata 10 miesiąc temu #571881 przez kasiak
Kasik fajnie, że Ci się wiosna pokazała :)
Agniesia brzuszek ślicznie rośnie :)
Osóbka, gratulacje kolejnego siusiaczka :laugh: będą fontanny nad głowami przy zmianie pieluszek :silly:

Powiedzcie mi dziewczyny czy to siara mi się pokazała dzisiaj? Obudziłam się i swędziały mnie sutki, chciałam pomasować chwilkę i zauważyłam, że mam po kropelce ciemnożółtego płynu na każdym. Ścisnęłam żeby sprawdzić czy coś pocieknie, ale nic poza tymi pierwszymi kroplami. no i nie wiem co to było :huh:

Byliśmy wczoraj u znajomych i dostaliśmy wór ciuchów i parę drobiazgów, jak termometr do wody itp.
A dzisiaj wizyta, na 14. Pewnie nic nowego sie nie dowiem, ale czekać trzeba będzie długo :dry:

Brzuch miałam wczoraj wieczorem strasznie napięty, nie bolał, ale mały chyba nie mógł przez to spać, bo macica zwariowała. Normalnie mi cały brzuch podskakiwał! Jednocześnie miałam skurcze we wszystkich miejscach, taki delikatne, bardziej jak łaskotanie...może to przez herbatę? Znajoma zaparzyła jakąś nową mieszankę i nie wiem co w niej było, może to z tego??

Dobra już koniec smętów :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #571903 przez Kasik88
Dziewczyny za wszystkie problemy, dolegliwości trzymam kciuki żeby sobie poszły w kąt, wierzę, że będzie dobrze, musi być.
A tu macie linka do wrocławskiego sklepu www.baby-maxx.pl/ można też przez internet zamawiać, czasem zdarzają się promocje:)
mycha7 powodzenia w walce, dasz radę

11 lata 10 miesiąc temu #571933 przez patrysia305
czesc dziewuszki, ja dziś mam wizytkę tak się nie mogłam doczekać i około 18 zobaczę mojego skarbka. Najbardziej się cieszę że już kopie mnie od 11 lutego regularnie :)

na problemy dowcipne :) mi lekarz zaleca laktovaginal, ale narazie nie potrzebowałam, dzis jeszcze muszę skosić trawnik w majteczkach hehe

Pozdrawaiam i życzę miłego dzionka

11 lata 10 miesiąc temu #572042 przez askan2
Witam dziewczyny... ja jeszcze wciąż nie czuje kopniaków a to już 21 tc leci :( , tylko jak przyłożę rękę do brzucha szczególnie wieczorem to coś tam delikatnie czuje.. ale mam w domu stetoskop i jak przyłożę to słyszę pukanie... chociaż tak :(

JUTRO POŁÓWKOWE na 15 godz, trzymajcie kciuki... dam znać po... buzzzi :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka