BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipcowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #570583 przez Patrizia
Masakraa!!!!!!!!!! :ohmy:

Ksawerek(*)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #570586 przez Qltoorka
No właśnie mnie chodziło o depilację gorącym woskiem i ból to swoją drogą, ale chodzi o to, że "rozgrzany wosk działa drażniąco na ścianki naczyń krwionośnych i może sprawić, że trwale się rozszerzą"

www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...ej-unikac_35311.html

11 lata 10 miesiąc temu #570593 przez kasiak
No masakra po prostu. W życiu bym nie zaszła w ciążę z myślą, że na pewno oddam dziecko do adopcji! Tyle osób jej pomagało, wykładali kasę na operacje a tej dalej źle... jak dla mnie otyłość spowodowana obżarstwem to nie zwykła choroba tylko zaburzenie psychiczne! A tą durną babę to powinien ktoś w dupę kopnąć i do roboty wysłać, żeby głupich pomysłów nie miała. Biedny bobas :( może nowi rodzice będą normalni bo matka biologiczna to porażka

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #570599 przez Qltoorka
Ja patrzę na takie historie z przymrużeniem oka, nie do końca wierzę w ich prawdziwość....media potrafią stworzyć niebywałe historie... A dla mnie strona onet.pl to taka sama półka jak gazeta Fakt... Chociaż prawdą jest, że ludzie wpadają na nieźle poryte pomysły, o których nam nawet się nie śniło...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #570600 przez emi87
dokładnie Qltoorka jak najbardziej sie z Toba zgadzam :)
ale na paste sie wybiore koniecznie - jaki to potem komfort przed porodem i w połogu ach :)

a ta Angielka-bez komentarza :dry: głupie te baby niektóre ze szok....podobno tez swojego czasu była moda na ciąże zeby sie odchudzic :ohmy: dziewczyny zachodziły i sie głodziły, dziecko wysysało z nich wartosci odzywcze i chudły - masakra!

11 lata 10 miesiąc temu #570608 przez Nikaa
emi87 niesamowite na jakie głupie rzeczy potrafią wpaść ludzie :ohmy:
a my dziś część dnia spędziliśmy na rekonstrukcji :) o takiej
www.epoznan.pl/news-news-38755-Rekonstru...an_Cytadela_zdobyta_

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #570609 przez kasiak
Ludzie są naprawdę dziwni. A kobiety, które zachodzą w ciążę z niewłaściwych powodów są chyba chore psychicznie, bo nie wiem jak to inaczej tłumaczyć. I rośnie potem maleństwo z taką matką, albo jest porzucane :dry:
Nasze maleństwa na szczęście są wyczekiwane i kochane od pierwszych chwil :laugh:

Zrobiłam w końcu tą roladkę kokosową...nie mogłam się z nią zabrać, ale już się chłodzi w lodówce. A oprócz tego galaretka owocowa z bitą śmietaną. Dogadzamy sobie :) a wg tej strony, którą któraś z was podała to ważę za mało jak na ten etap ciąży, ale to dobrze bo jeszcze nadrobię :)

11 lata 10 miesiąc temu #570611 przez emi87
ooo Nika weidze kulturalnie spedzacie sobote :) super
(nie to co ja przed tv z lodami :dry: :blush: ) ale zaraz biore sie za obiad i odkuranie :P zeby nie było hihi

a własnie mamusie z doswiadczeniem - jaki materacyk polecacie?? zapytam zanim kupie :D
czy ten z łóżeczkiem jest cos wart? allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada...yka-i3041366118.html bo chce to zamówic :)

11 lata 10 miesiąc temu #570616 przez Kasik88
hej dziewuszki ;)
gratuluję siusiaka :)
Ja dziś upieklam w końcu malinowe z pianką budyniową, zrobiłam sałatkę warzywną, obiad i sobotnie sprzątanko ;) i zaraz znów się za coś biorę, bo małż kochany gładzią wykańcza jakieś nierówności w pokoiku no i jutro będzie gruntował i jak wyschnie w końcu pomaluje :))
I w końcu moja dzidzia inaczej się obróciła <jupi> bo krocze przestaje mnie boleć :D:D
emi co do materacyka to my używamy kokosowo-gryczanego i jesteśmy zadowoleni, a raczej nasz synek jest ;)

11 lata 10 miesiąc temu #570620 przez Nikaa
emi87 szkoda, że takich ciekawych wydarzeń nie ma częściej :P mieliśmy szczęście do pogody - ledwo wróciliśmy do domu śnieg zaczął sypać :laugh:

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

11 lata 10 miesiąc temu #570641 przez agusiaa26
hej mamuski, ale naskrobałyście stronek, mój lokator ostatnio dużo sie rozpycha i więcej leże niż siedze dlatego mnie nie ma na forum
agniesia piękne zdjęcia syncia
kasiak ale szalejesz z tymi wypiekami, dawaj fotke rolady;)

11 lata 10 miesiąc temu #570677 przez Marta27
Nikaa też chciałam się wybrać na tą inscenizację ale jakoś pogoda mnie zniechęciła

Kasik88 te malinowe z pianką budyniową brzmi apetyczne może wrzuciłabyś przepis?

HUBERT

11 lata 10 miesiąc temu #570695 przez uniuni
Achhh jak zwykle można na was liczyć :) Przepisy takie, że klawiaturę co jakiś czas ze ślinki muszę wycierać ;)

Dotarłam do domu w końcu :) I wózek z nami, byłam trochę sceptycznie nastawiona na ten cały przewóz go do domu, ale udało się. Powiem szczerze - gładko poszło. I jeszcze zwrot podatku nam przysługuje za zakup w Polsce :)

Emi ja dostałam list ze szpitala, że na 4 tygodnie przed terminem mam się przsatć golić i nie depilować, że to często powoduje infekcje np przy cesarce czy nacięciu krocza. Napisali, że mają do tego sprzęt i ogolą w szpitalu, jeśli zajdzie taka potrzeba. Ciekawe czy to tylko tutaj takie wymogi?

Nikaa masakra z tą kobietą :( Szkoda mi jej.. Mam nadzieję, że nigdy się tak nie znielubię jak ona nie lubi siebie.

Padam na pysk dzisiaj. Od 0100 w nocy w trasie, pózniej z samolotu do samolotu i w końcu o 1130 dotarliśmy do domu. Cudownie być już tutaj i rozpakować rzeczy dla maluszka w jego pokoiku. Dziwne, przyjemne łaskoczące uczucie w serduchu jak na te maleńkie ubranka patrzę :blush:

11 lata 10 miesiąc temu #570714 przez kasiak
uniuni napisał:

Achhh jak zwykle można na was liczyć :) Przepisy takie, że klawiaturę co jakiś czas ze ślinki muszę wycierać ;)

Dotarłam do domu w końcu :) I wózek z nami, byłam trochę sceptycznie nastawiona na ten cały przewóz go do domu, ale udało się. Powiem szczerze - gładko poszło. I jeszcze zwrot podatku nam przysługuje za zakup w Polsce :)

Emi ja dostałam list ze szpitala, że na 4 tygodnie przed terminem mam się przsatć golić i nie depilować, że to często powoduje infekcje np przy cesarce czy nacięciu krocza. Napisali, że mają do tego sprzęt i ogolą w szpitalu, jeśli zajdzie taka potrzeba. Ciekawe czy to tylko tutaj takie wymogi?

Nikaa masakra z tą kobietą :( Szkoda mi jej.. Mam nadzieję, że nigdy się tak nie znielubię jak ona nie lubi siebie.

Padam na pysk dzisiaj. Od 0100 w nocy w trasie, pózniej z samolotu do samolotu i w końcu o 1130 dotarliśmy do domu. Cudownie być już tutaj i rozpakować rzeczy dla maluszka w jego pokoiku. Dziwne, przyjemne łaskoczące uczucie w serduchu jak na te maleńkie ubranka patrzę :blush:

Fajnie, że wam się udało wszystko i jednak najlepiej w domu u siebie. My w Pl nic swojego nie mamy, mieszkamy u tesciowej a tu wynajmujemy ale czuje się jak u siebie i ciesze jak skadś wracam :laugh:
A powiedz jak to jest z tym podatkiem? Bo pierwsze słyszę a też będę przywozić z pl

11 lata 10 miesiąc temu #570728 przez Kasik88

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka