BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #585350 przez MamaBąbelka
Ja mogę powiedzieć, że moje na pewno nie były z porannej dostawy, bukiet musiał być zrobiony przynajmniej dzień wcześniej, natomiast miałam w nim róże i liście dębu, które są wytrzymałe i limonium, które jest suche niemal, więc nie bałam się, że nie wytrzyma, trzymał się zresztą pięknie jeszcze kilka dni :).
Ale oczywiście jeśli bukiet miałby być z delikatnych kwiatów, zwłaszcza typowo wiosennych, to musisz dopytać, a najlepiej sama obejrzeć kwiaty, czy są świeże, jak to rozpoznać, na pewno znajdziesz gdzieś na sieci, na pewno listki i łodygi muszą być mięsiste i nigdzie, zwłaszcza pod główką nie zwiodczałe i nie zażółcone. Odradzam kategorycznie tulipany, bo potrafią w kilka godzin wyrosnąć kilka cm do góry i wystawać poza bukiet.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #585353 przez MamaBąbelka
Agataxii, fajnie, że już lepiej i możesz wracać do normalności :). A ile ma Twój chłopaczek?

11 lata 9 miesiąc temu #585361 przez agataxii
W sumie lekarz nie był w stanie zmierzyć jego długości ciemieniowo-siedzeniowej. Ale wg innych pomiarów odpowiada ciąży 19tygodniowej, czyli wszystko w normie :)
A, i moje waga jest jeszcze 2kg na minusie od początku ciąży, ale pomału rośnie :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #585405 przez Magda-87
No i masz Ci los, obejrzałam powtórkę pierwszego odcinka O Matko! i na tych fragmentach gdzie było robione USG zryczałam się jak bóbr... :) :(

11 lata 9 miesiąc temu #585445 przez Niesia
Ja zawsze płaczę jak w tv, albo na yt słuchają serduszka dziecka. Sprawa bukietu jest już dla mnie zamknięta. Zaraz jedziemy do miasta to zobaczę co oferują kwiaciarnie :) Jeszcze raz dziękuję za pomoc :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #585507 przez oliga
To może ja jeszcze dodam swoje trzy grosze do tematu bukietów ślubnych, bo zajmuję się tym zawodowo, a z kwiatami pracuję od 10 lat :)

- nie ma czegoś takiego jak podnoszenie ceny za słowo ślubny - oczywiście niektóre kwiaciarnie tak robią, ale jest ich bardzo mało (ja osobiście się z takimi nie spotkałam)
po prostu dużo osób "zwykłych" nie zdaje sobie nawet sprawy ile czasu i ile kwiatów trzeba wsadzić w taki bukiet ślubny, bukiet z goździków np. najczęściej wymaga użycia całej paczki goździków, która na giełdzie kosztuje 45 zł, więc w kwiaciarni bukiet ślubny z goździków musi kosztować te 120 zł, wtedy taka kwiaciarnia zarobi na nim ze 30 zł (czas pracy około 2 godzin)

- Niesia jeśli chcesz bukiet okolicznościowy, nie ślubny, to jak najbardziej możesz iść w dniu ślubu do kwiaciarni o poprosić o 5 róż z przybraniem, wtedy takie bukiet będzie kosztował koło 30 zł, ale to będzie taki zwykły bukiet, jak wręczany cioci na imieniny

- żadna kwiaciarnia nie zrobi ślubnego bukietu w sobotę, na poczekaniu, bo taki bukiet robi się znacznie dłużej niż bukiet okolicznościowy

Jak tam dziewczyny samopoczucie dzisiaj? bo mnie głowa boli strasznie ;/ leżę cały dzień w łóżku, taka słaba jestem..

11 lata 9 miesiąc temu #585518 przez misskate
oliga Ja też większą część dnia spędziłam dzisiaj w łóżku. Jakoś nie mam na nic siły, odkurzyłam tylko i to cała moja dzisiejsza praca.
Popijam już trzecią herbatę, bo coś od wczoraj boli mnie gardło. Mam nadzieję, że uniknę przeziębienia.

11 lata 9 miesiąc temu #585525 przez agniesia1604
Witajcie,
ja już po badaniu.

Troszku lekarz nas nastraszył że jakieś naczynko w mózgu ... potem stwierdził że okey bo nie ma torbieli... a następnie jeszcze jakieś naczynkach które są grube jak na ten wiek ciąży... po czym stwierdził że okey, a na koniec jeszcze powiedział że nie jest w stanie zbadać do końca serduszka i że mamy się przejść i zjeść coś słodkiego... zjadłam wróciłam na ciąg dalszy badania... i w sumie określił przy tym badaniu tylko że są 4 jamy serca i bicie równomierne. Podsumowując: za 2 tygodnie mam przyjść do swojego lekarza prowadzącego aby skończył badać serduszko ... < został pouczony że trzeba to zrobić > ... więc 27 marca idę na wizytę...

No nie powiem troszkę się zdenerwowałam :)))

ale na 100000% chłopak ... jeśli okaże się dziewczynka to podmienili nam dzieciaka ... tak lekarz podsumował:)))) hehehehe:)

No nie ma bata STAŚ na 100%!.

11 lata 9 miesiąc temu #585565 przez iwonta_kg
Gratuluję!!!!! Agniesia cieszę się że będzie chłopczyk :) jakieś foto masz?????
buziaczki dla królewicza w brzuszku :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 9 miesiąc temu #585574 przez agataxii
Znalezione, dla zainteresowanych :blink:
8 rzeczy, które mamy robią dla dobra dziecka, w rzeczywistości mu szkodząc
www.mamazone.pl/slajdy/mama/2013/8-rzecz...a-dobra-dziecka.aspx

11 lata 9 miesiąc temu #585601 przez agniesia1604
Te zdjecia które zrobili to w sumie nie wyszły najlepiej - ja nic tam nie widzę:)

a badał mnie : prof. dr hab. n. med. Dariusz Borowski

Zeskanuję i jutro pokażę...:) Chociaż tak jak mówię nic tam nie widać:) Nawet nie jestem w stanie tego opisać:)

11 lata 9 miesiąc temu #585632 przez EwelinaB87
leci o matko! dzisiaj o diecie :)

11 lata 9 miesiąc temu #585656 przez patka1603
hmmm nie słyszałam o tym programie w jakich godzinach leci?
aniołeczek ja mam termin rozwiązania na 14 sierpnia a z usg na 9 więc troszkę się rozmijamy.

11 lata 9 miesiąc temu #585661 przez agniesia1604
u mnie termin porodu sie cały czas zmienia ...
Aktualnie mamy na 5 sierpnia ... a były juz na 1 i 2 :)

11 lata 9 miesiąc temu #585842 przez mami_nka
Juz wrociliśmy :)

Dziedzia rośnie zdrowo ale nawet nie wiem ile mierzy i nie mam zdjecia ale to nie ważne :D Zdjęcia nie bylo ciekawego bo wiadomo cała się nie mieści i bardzo szalała, cieżko było coś uchwycić ale obiecane mam na nast wizycie że dostane extra zdjęcie narządów :) ile ma tez nie wiem bo zawsze czytłam ze zdjęcia ale... na 87% cipuleńka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) mowi ze nic nie widzi chyba ze chłopak i ma małe jąderka :) kurcze ale dzien i prezent za wczorajszy dzien kobiet :) Cytologia tez wyszla super mowil do męża "ale ma pan czysta zonę, jakby w ciazy nie była" dostalam I stopien wiec super!! :) Dziewczyny ale sie ciesze z CIPULEŃKI mojej małej jejku... nast wizyte mam 28.03 chce mnie zobaczyc przed swietami i pozniej zrobie 3d polecił mi lekarza...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka