- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Ale oczywiście jeśli bukiet miałby być z delikatnych kwiatów, zwłaszcza typowo wiosennych, to musisz dopytać, a najlepiej sama obejrzeć kwiaty, czy są świeże, jak to rozpoznać, na pewno znajdziesz gdzieś na sieci, na pewno listki i łodygi muszą być mięsiste i nigdzie, zwłaszcza pod główką nie zwiodczałe i nie zażółcone. Odradzam kategorycznie tulipany, bo potrafią w kilka godzin wyrosnąć kilka cm do góry i wystawać poza bukiet.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
A, i moje waga jest jeszcze 2kg na minusie od początku ciąży, ale pomału rośnie
- Magda-87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- oliga
- Wylogowany
- gaworzenie
- nie ma czegoś takiego jak podnoszenie ceny za słowo ślubny - oczywiście niektóre kwiaciarnie tak robią, ale jest ich bardzo mało (ja osobiście się z takimi nie spotkałam)
po prostu dużo osób "zwykłych" nie zdaje sobie nawet sprawy ile czasu i ile kwiatów trzeba wsadzić w taki bukiet ślubny, bukiet z goździków np. najczęściej wymaga użycia całej paczki goździków, która na giełdzie kosztuje 45 zł, więc w kwiaciarni bukiet ślubny z goździków musi kosztować te 120 zł, wtedy taka kwiaciarnia zarobi na nim ze 30 zł (czas pracy około 2 godzin)
- Niesia jeśli chcesz bukiet okolicznościowy, nie ślubny, to jak najbardziej możesz iść w dniu ślubu do kwiaciarni o poprosić o 5 róż z przybraniem, wtedy takie bukiet będzie kosztował koło 30 zł, ale to będzie taki zwykły bukiet, jak wręczany cioci na imieniny
- żadna kwiaciarnia nie zrobi ślubnego bukietu w sobotę, na poczekaniu, bo taki bukiet robi się znacznie dłużej niż bukiet okolicznościowy
Jak tam dziewczyny samopoczucie dzisiaj? bo mnie głowa boli strasznie ;/ leżę cały dzień w łóżku, taka słaba jestem..
- misskate
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Popijam już trzecią herbatę, bo coś od wczoraj boli mnie gardło. Mam nadzieję, że uniknę przeziębienia.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
ja już po badaniu.
Troszku lekarz nas nastraszył że jakieś naczynko w mózgu ... potem stwierdził że okey bo nie ma torbieli... a następnie jeszcze jakieś naczynkach które są grube jak na ten wiek ciąży... po czym stwierdził że okey, a na koniec jeszcze powiedział że nie jest w stanie zbadać do końca serduszka i że mamy się przejść i zjeść coś słodkiego... zjadłam wróciłam na ciąg dalszy badania... i w sumie określił przy tym badaniu tylko że są 4 jamy serca i bicie równomierne. Podsumowując: za 2 tygodnie mam przyjść do swojego lekarza prowadzącego aby skończył badać serduszko ... < został pouczony że trzeba to zrobić > ... więc 27 marca idę na wizytę...
No nie powiem troszkę się zdenerwowałam ))
ale na 100000% chłopak ... jeśli okaże się dziewczynka to podmienili nam dzieciaka ... tak lekarz podsumował))) hehehehe:)
No nie ma bata STAŚ na 100%!.
- iwonta_kg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kacperek 27.08.2013 Krystianek 16.04.2012[*]
- Otrzymane podziękowania: 2
buziaczki dla królewicza w brzuszku
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
8 rzeczy, które mamy robią dla dobra dziecka, w rzeczywistości mu szkodząc
www.mamazone.pl/slajdy/mama/2013/8-rzecz...a-dobra-dziecka.aspx
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a badał mnie : prof. dr hab. n. med. Dariusz Borowski
Zeskanuję i jutro pokażę... Chociaż tak jak mówię nic tam nie widać Nawet nie jestem w stanie tego opisać
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
aniołeczek ja mam termin rozwiązania na 14 sierpnia a z usg na 9 więc troszkę się rozmijamy.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
Dziedzia rośnie zdrowo ale nawet nie wiem ile mierzy i nie mam zdjecia ale to nie ważne Zdjęcia nie bylo ciekawego bo wiadomo cała się nie mieści i bardzo szalała, cieżko było coś uchwycić ale obiecane mam na nast wizycie że dostane extra zdjęcie narządów ile ma tez nie wiem bo zawsze czytłam ze zdjęcia ale... na 87% cipuleńka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mowi ze nic nie widzi chyba ze chłopak i ma małe jąderka kurcze ale dzien i prezent za wczorajszy dzien kobiet Cytologia tez wyszla super mowil do męża "ale ma pan czysta zonę, jakby w ciazy nie była" dostalam I stopien wiec super!! Dziewczyny ale sie ciesze z CIPULEŃKI mojej małej jejku... nast wizyte mam 28.03 chce mnie zobaczyc przed swietami i pozniej zrobie 3d polecił mi lekarza...