BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 3 tygodni temu #590240 przez EwelinaB87
A co do chrzcin to mamy nowego papieża Franciszka z Argentyny ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #590299 przez Niesia
agniesia 35 osób + my = 37, ale ja+ większość mojej rodziny nie pije.

No mamy papieża. Jak pierwsze wrażenie? Dla mnie w porównaniu z poprzednim za sam wygląd ma plusa. Taki skromny się wydaje i widac było, że strasznie zestresowany musiał być :)

12 lata 3 tygodni temu #590415 przez Sikoreczka
Jej jakoś ostatnio mi hormony szaleją... dziś poszłam odebrać zwolnienia od gin i okazało się że zamiast dwóch wypisała mi jedno a i to jedno zawierało błędny numer domu... normalnie olałabym to i przyszła w piątek żeby mi poprawiła a dziś wsiadłam do auta i się popłakałam :(
Później się z tego śmiałam ale jakoś tak mam ostatnio że czasem coś pójdzie nie tak i odrazu łzy... eh

12 lata 3 tygodni temu #590456 przez EwelinaB87
a ja dzisiaj wydziergałam cos takiego ;)

12 lata 3 tygodni temu #590462 przez misskate
EwelinaB87 Cudo!!! Masz niesamowity talent :)

12 lata 3 tygodni temu #590546 przez EwelinaB87
Wstaje rano skoro swit, sikam do kubeczka szybko sie myje i rychtuje, otwieram ksiazeczke ciazy, a tam? nic, zgubilam skierowanie, nosz k. =.=

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #590640 przez agniesia1604
o to dostajesz skierowanie na badanie moczu i krew? Ja ani azu nie dostałam skierowania na badanie - jakiekolwiek :)

Mocz kosztuje 4 zł:)
a Krew z pobraniem 7 zł:)

Kurde mój nie daje mi skierowań a kiedyś jak byłam u lekarki ogólnej to powiedziała ze przysługuje mi raz w roku takie badanie....

Najgorsze jest to że lekarz wpisuje do książeczki ciążowej że wyniki prawidłowe :) np MOCZ: bez zmian:) .... nie no ratunku :) ...:)

Wiecie co... wyjęłam z szafy poduszkę z pierza gęsiego ... jest ona taka milutka mieciutka i fajna jeśli chodzi o włożenie miedzy nogi ... bo nie jest ani za duża ani za mała ... no i w końcu się wyspałam!!!!!!

Jasiek posłużył jako zatyczka na ucho - kiedy mąż chrapał....

W sumie spałam z 3 poduszeczkami + mąż:)))))))))))))))))))))

Edit: Mąż też zadowolony bo się wyspał :) Bo go nie szturchałam żeby przestał chrapać...:)

12 lata 3 tygodni temu #590648 przez EwelinaB87
Zawsze dostaje bo to nfz ;)

12 lata 3 tygodni temu #590667 przez mami_nka
Od nfz sie dostaje a prywatny lekarz ci nie wystawi bo to nie ma sensu takie skierowanie jest nie wazne :)

Wstałam dzis o dziwo o 10!! ale pierwsze co wchodze napisac wam jaka cudowna jest ta poduszka!! :) :) :) czułam sie tak wygodnie i bezpiecznie :) nic mnie nie boli wstałam zwinnie z łóżka :) bardzo jestem zadowolona z zakupu i wcale nie żaluje wydanie 159zł :) raz ze mam wygode w spaniu dwa ze dostalam gratis super flanelki a po trzecie mega szybka wysyłka :P

12 lata 3 tygodni temu #590670 przez Gro-szek
Dzień dobry z rana :)

Ja tez dostaje na każde badanie skierowanie bo chodzę do lekarza na NFZ.

Jak byłam wcześniej (na pierwszej wizycie, aby potwierdzić ciążę) u lekarza prywatnie, to niestety ale nic nie dostałam.
Pierwsze badania musiałam zrobić na własną rękę i zapłaciłam za nie ok. 100 zł. Na pierwszą wizytę do lekarza na NFZ szłam już ze zrobionymi badaniami... i może to był błąd, ponieważ później na pewno dostałabym na nie skierowanie... ale zawsze mądry polak po szkodzie... trudno :P
Dodam, że to były same podstawowe badania + toksoplazmoza...

12 lata 3 tygodni temu #590693 przez Gro-szek
Maminka a powiedz Kochana, czy ta poduszka ma jakieś specjalistyczne wypełnienie?
Myślisz, że jest szansa uszyć samemu coś takiego?

12 lata 3 tygodni temu #590699 przez mami_nka
nie wiem co ma w srodku :)

12 lata 3 tygodni temu #590713 przez EwelinaB87
Jesli nie jestes uczulona, najlepsze poduszki sa z prawdziwego pierza, tylko zwykle sa zbyt cieple, a idzie lato... mysle ze spokojnie mozesz sobie taka uszyc, jesli potrafisz, sa czasem takie wzory ze sciagaczem na jednym boku zeby zrobic prosty wałek albo zakrzywiony rogal.

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #590738 przez patka1603
hej ja juz po wizycie, lekarz powiedział że wszystko w porządku, maluszek wygląda na 19 tydzień, a nie na 18, ma się świetnie, tym razem był mniej ruchliwy. Zdjęć nie dostaliśmy bo mało co było widać maluszek rzeczywiście usadowił się niziutko za łonem i ciężki był do niego dostęp wiec nawet nie liczyłam na foto.Podobało mi się to że tak jak na wcześniejszej wizycie zbadał szyjkę- oczywiście wszystko o,k. Lekarz powiedział że w przeciągu miesiąca powinnam poczuć ruchy. Na szczegółowe usg mamy iść kolo 23-24 tygodnia ciąży więc w połowie kwietnia, a 24 kwietnia mamy przyjść na wizytę z wynikami. Dostaliśmy skierowanie w dodatku do kliniki centrum zdrowia kobiet :laugh: super!!!! tylko nie rozumiem dlaczego wcześniej sugerował ze mamy iść tam prywatnie ehhh.. A i lekarz powiedział ze na następną wizytę morfologi nie mamy już robić tylko sam mocz. A co do płci to pewnie dowiemy się dopiero koło tego 23 tygodnia.

ewelina piękny króliczek, jeszcze ładniejszy od tego poprzedniego.

12 lata 3 tygodni temu #590740 przez Gro-szek
No właśnie nie jestem na nic uczulona..
a cena ten poduszki może sugerować jakieś specjalistyczne wypełnienie :P
Też uważam, ze nie będzie problemu z uszyciem takiej poduszki. Maszynę do szycie ma moja Mama, która mogłaby coś wyczarować :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka