- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magda-87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
I to zimowo-wiosenne oplątanie pogody coś mi nie posłużyło bo dzisiaj wstałam z okropnym bólem gardła i leci mi z nosa niemiłosiernie
A dostałam dzisiaj zamówione jeansy ciążowe - te z gumą na brzuszek i jak przyjemnie się w nich chodzi bo w tych starych już coś czułam że zaczynam maluszka uciskać, więc teraz będzie mu wygodnie
A z tych złych wieści - dostałam dzisiaj zdjęcie z fotoradaru - normalnie w szoku jestem , prędkość przekroczona o całe 17km/h - już by mogli sobie darować a nie ciężarną stresować
- misskate
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja też odczuwam ból sutków, jednak stwierdzam, że na początku ciąży było gorzej, teraz tylko przy dotyku.
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Także dziś mam słaby dzień. Nie spałam pół nocy, rano mnie mdliło i właśnie ból głowy. teraz popisałam troszkę pracy i spaaaaać mi się chce. Gdy patrzę w okno, to z perspektywy łóżka pogoda wygląda baaardzo zachęcająco. Jednak gdy do niego podejdę ten śnieg... cofa mnie do łóżka.
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Również należę do nisko ciśnieniowców, a w ciąży jeszcze bardziej. Ale jak rano czuję, że zapowiada się niżowy dzień, to robię sobie rozpuszczalną z "ubranej" 1 łyżeczki w proporcji 1:1 z mlekiem. Nawet mi pomaga
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
ale lepiej miec niskie bo male niebezpieczenstwo stanu przedrzucawkowego wiec powinnysmy sie cieszyc, jak przyjdzie wiosna to bedziemy troszke aktywniejsze i cisnienie nam siepowinno troszke podwyzszyc
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
teraz piję 1 x capuccino (czasem dorzucę szczyptę kawy rozpuszczalnej aby była bardziej gorzka:)
...
EDIT: A i nie mam ciśnieniomierza żeby móc sobie zbadać ciśnienie...a mój lekarz ani razu mi jego nie zmierzył a mam wpisane 120/80:)))))))))))
Strasznie szczypią mnie oczyska i skończyły mis ię krople na suche oko ... więc nie chce mi się patrzeć na monitor.
Co do bólu piersi, minął... ale tak jak mówicie sutki są wrażliwe, mi to nawet z lewego sutka już przy delikatnym naciśnięciu zbiera się maleńka kropelka bezbarwnego płynu...
Nie robią mi się czerwone piersi .... bo od niedawna noszę bawełniany stanik i nie mam problemu z odparzeniem i poceniem.
Chyba się położe spać... bo jakaś taka zmęczona jestem
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Pan W. został zmuszony do opuszczenia stanowiska pracy ... przybiegła jego żona która dowiedziała się o tej sytuacji... Pan W. przestał kontaktować - nie rozumiał co do niego się mówi, więc wezwali Karetkę... Między czasie Pan W. zdążył się ubrac jak się okazało o własnych siłach i poszedł do karetki....
Lekarz pyta się ... czy bierze Pan leki ....odpowiada żona: TAK bierze na SERCE, a czy mierzy Pan ciśnienie przed każdym wzięciem tabletek.... odpowiada żona: NIE??!! , to jak to ... mówi lekarz... bierze Pan leki na ciśnienie a nie mierzy Pan ciśnienia?????? ( no i teraz - ja z mężem złapaliśmy się za głowę - przecie mój M. bierze od 3 lat leki na serce a żaden lekarz nie mówił mu że ma sobie badać ciśnienie przed wzięciem tabletekkkk - w sumie dobrze się czuje ).....
No ale do rzeczy... Pana W. zabrało pogotowie do szpitala w Bielsku - Białej. Po wstępnym badaniu stwierdzono, że należy mu podać czym prędzej leki na serce które jak się okazało szpital NIE POSIADAŁ ... całe szczęście że Żona Pana W. była przy nim ... to kazali jej natychmiast jechać do domu po leki bo oni na serce nie posiadają leków!!!!!!!!!!!!!!!!! Szok....
Po badaniach okazało się ...że ten krwotok z nosa.... to niestety ale WYLEW ....
Pan któremu brakło 3 lat do emerytury ... dostał w pracy WYLEWU....
Nie wróci na to stanowisko które miał ... nawet gdyby wyzdrowiał ... bo na to nie pozwoli na pewno lekarz...
I teraz morał taki:
MIEJ CIŚNIENIOMIERZ w domu a najlepiej noś go ze sobą do pracy!!!!!
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Dziewczyny czy możliwe żebym już właśnie dziś poczuła małe puk puk z brzuszka??? bo rano jak tak spokojnie sobie leżałam poczułam całkiem inne niż dotychczas dziwne uczucie pod pępkiem aż przytknęłam dłoń... po tym za megachwilę ustąpiło...
Agniesia co do szpitali lekarzy rece opadaja...moj brat z ciśnieniem ponad 200 czekał prawie 2h na transport do drugiego szpitala oddalonego 50km... transportowali go taksówka! Na szczescie w nastepnym szpitalu opieka była wzorowa wręcz!
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
co do wylewu... ludzie, którzy doznają udaru zazwyczaj (nie mówię, że zawsze) są sami sobie winni. bagatelizują objawy przepowiadające, nawet jak mierzą ciśnienie i jest ono wysokie także to olewają i nie chcą iść do lekarza (mowa zwłaszcza o mężczyznach). u kobiet gdy przeprowadzałam wywiady do procesu, zazwyczaj drętwiały kończyny, np. noga i upadały na podłogę,ale że przeszło po 15 minutach to nie zgłaszały się do lekarza i także lądowały w szpitalu jednak udar jest już wtedy rozleglejszy...
co do ciśnieniomierze to najlepszy jest rtęciowy, niestety takie wycofano a i noszenie go w torebce było by trudne bo to kloc Jednak racje elektryczne są do niczego. Na elektrycznym ciśnienie wynosi 120/80 a na zegarkowym 90/60. Nie wierzę elektrycznym, je bardzo łatwo oszukać. Wystarczy się ruszyć, a już mogą pokazać coś innego...
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
EDIT: Po udarze dziadka wlasnie przeprowadziłam się do dziadków od rodziców i opiekowałam się nimi... więc zżyłam się niesamowicie jeszcze bardziej....
No niedawno podobna sytuacjabyla u sasiadow z bloku ale mąż nie zadzwonil od razu na pogotowie ale dopiero na nastepny dzień SKANDAL!! Kobietka stała się roślinką i bodajże zmarła...