- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
a tu wczoraj wieczorem stuk puk od Groszka... nie kopał jeszcze ale wiercił się cały wieczór... dziś z rana było to samo... najbardziej czułam po lewej stronie lekko pod pępkiem...
I to na pewno nie były jelita.. to Groszek
Miałyście racje - cudowne uczucie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
powiem wam ze gratis dostalam flanelki tez sa urocze miekkie i duże jak kocyk nawet...
Pod linkiem sa fotki słaba jakosc bo spiesze sie do pracy
Zdjęcia
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
EDIT fajna ta podusia, podoba mi się wzór, chociaż wydaje się bardzo wielka, ciekawe czy rzeczywiście pomaga w spaniu ja się wiercę co noc z boku na bok nie wiem jak ten mój mąż ze mną wytrzymuje- ciekawe czy bym lepiej spała
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Patka, mi położna ze szkoły rodzenia mówiła, żeby chodzić do szkoły rodzenia między 25-35 tygodniem, bo to w końcu ładnych kilka tygodni, a po drodze mogą się trafić jakieś wolne dni. Ale wiadomo, że im wcześniej tym lepiej, trudno w 34-35 tygodniu jeszcze na zajęcia biegać
Umrę chyba do jutrzejszej wizyty ze zniecierpliwienia
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
W koncu nie mamy nieskonczenie wiele rzeczy
Ja tez juz sie nie moge doczekac, dzisiaj jakby spokojniejszy, nie czulam dzisiaj jeszcze ruchów...
- misskate
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Widzę, że coraz więcej z nas czuje już wyraźne ruchy Maluszków, Mam nadzieję, że niebawem wszystkie poznacie płeć i nasza tabelka ślicznie się "zakolorowi"
Swoją drogą... Maminka super tabelka, na pewno zajęła Ci sporo czasu, dziękujemy
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Kiedyś, kiedyś miałam usuwany wyrostek robaczkowy (po prawej stronie w woli ścisłości). W tym miejscu, miałam już kilka dość silnych ukłuć. Na tyle silnych, że leżąc sobie spokojnie, złamało mnie w pół.
No i teraz sama nie wiem, czy to rosnąca macica ciągnie mnie za te blizny od środka, czy to coś od skrzepu, czy może maleństwo kopie mnie po jakiś nerwach w tej okolicy, bo zlokalizowałam malucha po tej stronie.
Któraś z was miała takie "ścinające z nóg" kłucie?
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
bo ja się nad tym właśnie zastanawiam
imiona już dawno wybraliśmy bo dokładnie na rok przed ślubem (czyli prawie 4lata temu) więc teraz mieliśmy problem i ewentualne kłótnie z głowy, mąż niby kiedyś coś tam wspomniał, że synek drugie imie będzie miał po nim... ale w sumie sama nie wiem... ja niby drugie imie mam ale tak na prawde do szczęścia mi ono wcale nie potrzebne tylko w papierach więcej pisania
EDIT: agataxii ja w tej kwestii nie pomoge, nie miałam takiego kłucia.. a kiedy masz następną wizyte? często cie tak boli?
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
My chcemy dać dzieciom po dwa imiona, mąż dla synka chce po swoim dziadku, a ja uważam, że to zawsze szansa dla dziecka, żeby posługiwało się drugim, gdyby pierwsze nie przypadło mu do gustu.
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agataxii - ja niestety nie pomogę, ale wydaje mi się, ze tak jak mówisz może macica rozciąga się i siłą rzeczy rozciąga tez blizny od środka...
Asiulku - ja tez mam drugie imię i w sumie do niczego nie jest ni potrzebne... więcej pisania na drukach urzędowych i tyle...
A propos imion dziś czytałam w necie, ze rząd szykuje zmiany w zakresie nadawania imion. Ma być możliwe nadawanie imion zdrobniałych, jak i tych, które nie sugerują płci.
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871...e=wroclaw#BoxWiadTxt
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
nie miałam ścinająego bólu ... ale miewam kłucie które budzi mnie w nocy i rusze nogą - taki odruch - noga w górę.
asiulek_dolls,
ja chcę nadać Stanisław i Edward ( ale nie wiem czy nadal mozna 2 imiona nadać ).
Ja też mam dwa imiona nadane przez rodziców ... a ile problemów miałam przez te drugie imię!!!! to z dowodem problem, to z urzędem skarbowym - zwrot podatku, to z kartą rowerową kiedyś, to ze ślubem.... no ale jeśli się dobrze sprawdzi dokument to potem nie ma problemów:))))
Dziewczyny,
czy po każdym badaniu USG boli Was macica? Mnie nie doś że boli to jeszcze dodatkowo jest strasznie czuła, dopiero dziś schodzi mi ból po sobotnim badaniu.
Co do biegania do toalety, ja tak mam odkąd maluch siedzi pupą na moim pęcherzu...
A w ogóle dziś całą noc nie spałam - zasnęłam dopiero o 4:30 kiedy mąż wstał do pracy .... tak chrapał że szok. Dostawałam normalnie nerwaaaaaaa!
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
agniesia na pewno można dwa nadać, nic sie pod tym względem nie zmieniło, mój brat rejestrował synka w urzędzie niecałe dwa miesiące temu i nadał właśnie dwa imiona
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Toć jak nadam Stanisław to i tak będzie Staś i Stasiu
Mam kolegę który ma na imię Adam a posługuje się imieniem Kubuś ... bo niby od nazwiska...
Adam urodzony 24.12... przekichane:)
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
A co do drugiego imienia, to pozwoliłam mężowi podjąć decyzję. Małżonek bardzo był przywiązany do swojego dziadka (Mieczysław). Chciał dać tak synkowi na pierwsze, ale wyraziłam swoje niezadowolenie, bo jakoś tak nie widziało mi się wołać Mieciu do synka By jednak uszanować jego wolę i jego przywiązanie do tradycji rodu męskiego, pozwoliłam mu zadecydować o drugim imieniu