BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #590751 przez Gro-szek
Patka super, ze wszystko ok po wizycie... a do tej Kliniki dostaliście skierowanie właśnie na te szczegółowe badania w 23-24 tyg?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #590759 przez patka1603
tak groszek czyli na badania pren. gin sugerował ze najlepiej zrobić je po 22 tygodniu czyli w 23 24 tyg.

11 lata 9 miesiąc temu #590767 przez patka1603
tak mi się przypomniało a propos ruchów: położna mówiła żeby zapiać pierwsze ruchy i od momentu jak będzie ciągłość czyli dziecko będzie codziennie kopać to się liczy że to są już ruchy ( te "prawdziwe"- reguralne ;) )

11 lata 9 miesiąc temu #590778 przez MamaBąbelka
Pamiętajcie tylko, dziewczyny, że pierze czy wełna łatwo uczulają, dzieciom nie powinno się kupować wełnianych kocyków, sweterków itp., ani kłaść na poduszki z pierzem, zwłaszcza, że jest to też wymarzone środowisko dla roztoczy i innych rzeczy, no i nie da się tego uprać.

Wczoraj taki ważny wieczór, oczy całego świata skierowane na Watykan, a moje na mój brzuch, bo dziecko po słodkich pomarańczach tak zaczęło wariować, że nie mogłam uwierzyć :D. Nawet mąż twierdzi, że poczuł, choć od razu się uspokoiło, jak to bywa, jak się rękę przyłoży. A potem zaczęłam się na głos zastanawiać, kiedy zacznie być widać po brzuszku te ruchy i po kilku minutach dostałam takie dwa kopniaki, że rzeczywiście brzuszek w tym miejscu lekko się uniósł. Niesamowite :D. A za kilka godzin badanie prenatalne. Jupiii :D

11 lata 9 miesiąc temu #590821 przez EwelinaB87
Ja punkt 18tc ciązy mam regularne ciągłe ruchy dzidziusia, teraz po słodkich winogronach, dzidzius naprawde lubi slodycze ;)

Niestety kolejny konserwatywny papiez, ale jest dosc stary i moze po tysiacu lat wpadna na to zeby ustalic maxymalnie 65letniego papieza bo bedą odbywać kadencje jak prezydenci po 5lat.

Niech w koncu otworza oczy na swiat i pomysla ze prezerwatywa to nie masowe mordy w korei czy invitro to nie tworzenie frankensztajna =.=... to samo co do szopki z slubem koscielnym itd...

11 lata 9 miesiąc temu #590859 przez Martazytka
A mi się zepsuł stary wysłużony laptop- :( męża od stacjonarnego ciężko odciągnąć- ale może to dobrze lepiej dla dziciaka :)
Ja od czasu do czasu dostaje takie kopniaczki, że podskakuje od nich. w pracy patrzą na mnie jak na wariatkę :)- bo nagle podskakuje i mówię "hoop" ale maluch bierze mnie z zaskoczenia. raz widziałam ja brzuszek falował :) cudnie.
Wczoraj mąż leżał mi na kolanach z głową przy brzuszku a maluch kopał dokładnie w to miejsce- będzie mały zazdrośnik- nie dał się tatusiowi rozpychać. Od tych ruchów to aż mi tak błogo.... w końcu stan błogosławiony :)
Odebrało mi też całkiem rozum- staram się 2 razy ostrożniej prowadzić auto, ale miewam zaćmienia umysłu. Dzisiaj w pracy zabrałam klucze i miałam nimi otworzyć swój gabinet- nie zdążyłam do niego dojść- bo wsadziłam klucze do drzwi z których wyszłam..... i się dziwę, że nie działają. Ludzie stoją i się gapią :D, aż miła Pani z pracy mi uświadomiła, że to nie moje drzwi. jeśli to maluch wysysa mi szare komórki - to niech bierze ile chce :D

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #590896 przez Niesia
Patka, z tymi ruchami tak samo mi lekarz ostatnio powiedział. Przewiduje je jakoś na Wielkanoc :)

Ewelina, kiedy będę mogła oczekiwać na przybycie króliczka ? :D Ostatnio ciocia uczyła mnie szydełkować... jestem na etapie łańcuszka czyli na samym początku ale jeszcze nierówne oczka robię. Muszę popracować nad tym :)

11 lata 9 miesiąc temu #590906 przez EwelinaB87
Bede tesknic za tymi ruchami, wlasnie tak sobie pomyslalam, ze te kobiety co maja tyle dzieci i sa uzaleznione od ciazy to na pewno wlasnie od tych delikatnych ruchow to niesamowite, z niczym innym nieporownalne uczucie :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #590909 przez EwelinaB87
Niestety włoczka skończyła mi sie bo zrobilam zajaczka i kotka...
Zamówiłam na allegro jak dobrze pojdzie to bede miala ja juz jutro.
Więc dam Ci znać jak ją dostane, wyślesz mi przelew a ja tobie wyśle w bombelkowej kopercie na wyznaczony adres, bez obaw ;) Zależy mi żebyś była zadowolona B) full profeska

11 lata 9 miesiąc temu #590915 przez Niesia
Moje maleństwo dostanie króliczka na Wielkanoc :D Ale fajnie :)

11 lata 9 miesiąc temu #590938 przez EwelinaB87
Jajka tez mam hahah

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #590959 przez ziii
Ja dzisiaj mam lenia jak sto pięćdziesiąt. Wstałam o 11 i ciągle leżę w piżamie. Wstyd :blush: W dodatku boli mnie głowa - aż się skusiłam na kawę, bo mam bardzo niskie ciśnienie (ostatnio coś 90/50) i ledwo przytomna chodzę. Po kilku łykach jest jakby lepiej...

No i co gorsza - od rana chodzi za mną pizza :lol:

Ach i mam jeszcze pytanie (dziwne) - bolą was sutki? Mnie bardzo, zwłaszcza po igraszkach z M. Ale tak ogólnie to też. Piersi jakoś nie, tylko właśnie one...

11 lata 9 miesiąc temu #590960 przez patka1603
ale te wasze maluszki szalone, można pozazdrościć

11 lata 9 miesiąc temu #591021 przez Niesia
Mnie bolą. Piersi już nie, tylko sutki...

11 lata 9 miesiąc temu #591054 przez patka1603
mi na szczęście ból piersi jak narzazie odpuścił, chwilami miałam naprawdę dosyć

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka