BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 3 tygodni temu #591564 przez agniesia1604
Niesia,
proponuję może jakąś książkę o ciąży i macierzyństwie...(będzie na czasie)
Świece na noc poślubną? no co ty ...o tym się nawet nie myśli :) Ja zeszłam z wesela o 6 nad ranem ... i nawet nie były mi w głowie świece...:)
Grę? Nieeeeee... dostalismy też grę erotyczną ... szczerze? też nie było kiedy z niej skorzystać:) ....
Musiałabyś wiedzieć czy lubi jakieś zabawki hahahahahahahaha... moze wibrator - skoro to wieczór panieński :) ....:) Wejdź do seksshopu i moze coś fajnego Pani/Pan Ci doradzi:) A naprawdę fajne rzeczy mozna tam kupic właśnie na wieczór Panieński

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 tygodni temu #591587 przez patka1603
ewelinA co do czerwonych śladów, otarć to ja również takie posiadam czasami na piersiach a czasami pod nimi, zastanawiam od czego to się robi może od źle dobranego stanika, zbyt sztywnego?!

Apropos pogody to u mnie dzisiaj jakaś masakra cały dzień chodzę zmęczona i senna, może to też zasługa ciśnienia bo ja raczej należę również do osób z tym niskim

lalunia głowa do góry, nie przejmuj się egzaminem ciesz się swoim odmiennym stanem

12 lata 3 tygodni temu #591608 przez MamaBąbelka
Hej, u nas pogoda dzisiaj taka, że ja od rana wiosnę czułam, dopóki nie wyszłam na dwór, a tam wiatr i minus 5 stopni ;).

Byliśmy na badaniu prenatalnym, pani doktor obejrzała wszystkie kości, mózg, serducho i inne narządy, sprawdziła i obejrzała także usg szyjkę macicy i łożysko. Wszystko jest bardzo dobrze, dzidziuś rozmiarami główki, kości udowej, obwodu brzuszka nawet troszkę większy niż by to wynikało z tygodnia ciąży. Waży około 330 g.

A jeśli chodzi o płeć? Pani doktor wzbraniała się jak mogła przed jednoznacznym określeniem płci, bo dzidziuś nóżek nie rozłożył, ale kiedy dziecko jest w takiej pozycji, że nóżki ma niemal przy twarzy, to prawdopodobieństwo, że gdzieś się tam siusiak schowa, jest chyba żadne. Patrzyliśmy wszyscy troje i żadne nie wypatrzyło śladu siusiaka ani jajeczek, więc pani doktor, parokrotnie zaznaczając że to jeszcze do potwierdzenia na następnej wizycie, przyznała, że chyba jednak córcia :D.

12 lata 3 tygodni temu #591615 przez patka1603
mama bąbelka fajnie że wszystko w porządku, narazie z gratulacjami się jeszcze wstrzymam ;) to który to już tydzień?

ale fajny ten program O Matko! - Oglądałam 1 raz :) a kiedy on jest dokładnie emitowany bo cos mi się nie zgadza ten program

12 lata 3 tygodni temu #591635 przez MamaBąbelka
Patka, jasne, co prawda my jesteśmy przekonani, że to się już nie zmieni, ale zawsze lepiej mieć potwierdzone :). To 20 tydzień, a w zasadzie 19 pełny plus 3 dni. Pytaliśmy o 4d i pani doktor powiedziała, że jakoś za miesiąc będzie w sam raz, czyli tak jak mi mówiła tamta położna, coś między 24-26 tygodniem. Na pewno się wybierzemy :).

Premierowe odcinki są w soboty o 17:00, powtórki na pewno w piątki o 16:10, ale wiem, że było ich więcej.

12 lata 3 tygodni temu #591647 przez patka1603
mama babelka a to badanie pren. to jest normalne usg 2d?

12 lata 3 tygodni temu #591695 przez MamaBąbelka
Patka, jeśli robisz je tam gdzie zawsze to tak, to jest zwykłe badanie 2d, nie ma potrzeby wykonywania badania 3/4d w ogóle w ciąży.

12 lata 3 tygodni temu #591819 przez oliga
Muszę się Wam pochwalić - będzie CÓRKA :)
Zuzia nawet zaczęła dzisiaj kopać troszeczkę, bo ją pani doktor poszturchała :D siedzi gadzina pupcią w dół i dopiero dowciapne USG odkryło jej płeć, bo oglądałyśmy dupcię od dołu ;)

Kupiłam dzisiaj kilka różowych ciuszków :)

A Wy oczywiście spisałyście się tyle, że muszę nadrabiać pół godziny :)

12 lata 3 tygodni temu #591865 przez EwelinaB87
Serdecznie gratuluje!!!
Ja we wtorek wizyta mam nadzieje ze z moczem i wszystkim jest w porzadku, moze w koncu dostane zlecenie na badania krwi...

CO do penatalnego ja ide do specjalnej kliniki badan prenatalnych w katowicach, bardzo profesjonalnie, juz sie skrecam z tesknoty, na szczescie dzidzius daj mi znaki zycia dosc czesto chociaz raz czuje go prawie pod pępkiem a raz prawie przy spojeniu.

Wycztalam z tych slajdów że skrcze hiksa mozna miec juz w 2 tygodniu ciazy, nie wiem jak sie one obiawiaja ale tydzien temu mialam takie parcie w kroczu, tzn tak jakbym chciala siku a nie chciala?
ciezko mi to opisac, taki ucisk jak sie usiadlo czy cos, ale przeszlo jak zmienilam pozycje.

12 lata 3 tygodni temu #591872 przez EwelinaB87
To zmieniać te suwaczki na dziewuszki! :P

12 lata 3 tygodni temu #591874 przez cukierecek27
oliga napisał:

Muszę się Wam pochwalić - będzie CÓRKA :)
Zuzia nawet zaczęła dzisiaj kopać troszeczkę, bo ją pani doktor poszturchała :D siedzi gadzina pupcią w dół i dopiero dowciapne USG odkryło jej płeć, bo oglądałyśmy dupcię od dołu ;)

Kupiłam dzisiaj kilka różowych ciuszków :)

A Wy oczywiście spisałyście się tyle, że muszę nadrabiać pół godziny :)

Gratulacje !!!!

ehh mi dziś z nosa poleciała struga krwi...aż się oboje wsytraszyliśmy... coś czulam się osłabiona od samego wieczora ale że aż tak? Nic wczoraj nie robiłam prawie nie liczac małych zakupów i obiadu...i przeczytania książki na łóżku :lol: więc dzień nieciekawie się zaczął, autku też nie chciało się ruszyć z parkingu by jechać do pracy w ten mróz ale daliśmy radę :laugh: a jeszcze do tego uczelnia dziś ...

Dobrze że słoneczko wyszło to jakoś poprawia humorek.

Miłego dnia!

12 lata 3 tygodni temu - 12 lata 3 tygodni temu #591986 przez Niesia
Gratuluję córeczki!!! :)

Co do wieczoru panieńskiego... zaproponowano mi dołożenie się do kupionej bielizny. Zgodziłam się, bo nie mam dziś zbytnio czasu na latanie po sklepach ale... Kupiły jej gorset a ona jest w ciąży i mimo, że to 14 tc jak już kiedyś pisałam ma brzuch taki jak ja, więc nie wiem gdzie ona sobie ten gorset założy. Może na pierwszą rocznicę...

Jadłam na kolację bagietkę czosnkową i chyba dzidzi smakowała bo co chwile czułam pukanie :)

12 lata 3 tygodni temu #592019 przez cukierecek27
Niesia napisał:

Gratuluję córeczki!!! :)

Co do wieczoru panieńskiego... zaproponowano mi dołożenie się do kupionej bielizny. Zgodziłam się, bo nie mam dziś zbytnio czasu na latanie po sklepach ale... Kupiły jej gorset a ona jest w ciąży i mimo, że to 14 tc jak już kiedyś pisałam ma brzuch taki jak ja, więc nie wiem gdzie ona sobie ten gorset założy. Może na pierwszą rocznicę...

No i nie musisz się martwić, gorset założy po porodzie :)) poczeka troche w szafie, ale będzie odświeżenie nocy poślubnej hihi

12 lata 3 tygodni temu #592114 przez Gro-szek
MamoBąbelka - fajnie, że po wizycie wszystko w porządku. Maleństwo rozwija się prawidłowo - to najważniejsze! :)

Oliga - gratulujemy Córeczki :)

Przyznam szczerze, ze już też bym chciała wiedzieć, czy dziewczynka czy chłopiec... wizytę mam tak jak Ewelina we wtorek :)

Niesia - to koleżanki rzeczywiście nie wysiliły się za bardzo :P
Fajny miałaś pomysł z tymi świecami... niekoniecznie musieliby przy nich skonsumować związek akurat podczas nocy poślubnej... ale w każdą inną noc... :)

12 lata 3 tygodni temu #592196 przez patka1603
oliga gratulacje! niedługo dziewczynki będą na równi z chłopcami albo i ich przebija w naszych statystykach hehe

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka