- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
tvnplayer.pl/szukaj,1.html?query=o+matko
OLIGA gratuluję córci
Ewelina trzymaj się dzielnie!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Ewelina, no to ostrożnie teraz. Niestety to rozwieranie szyjki zbyt wcześnie, to jeden z najczęstszych ostatnio chyba problemów :/.
Ja nie będę jeszcze mieniać suwaczka do następnej wizyty, choć my jesteśmy na 100% przekonani, że to córcia, ale jednak może najpierw poczekamy na dowód . Za to dziś byliśmy u mnie w domu i kolejny raz głównym tematem było wymyślanie imienia .
Ja chyba mogę wreszcie wpisać te ruchy w kartę ciąży, bo ostatnio maluszka czuję codziennie, a czasem to są naprawdę mocne kopniaczki .
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
Mam wyrzuty sumienia. W klubie, w którym byłyśmy bardzo głośno grała muzyka. Chwilę nawet potańczyłam ale gdy zaczęły się kawałki z dubstepem i czułam, że te basy przeze mnie przechodzą to się przeraziłam. Boję się, że to mogło jakoś zaszkodzić dziecku
- Martazytka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Karolek 25.07.2013r
- Otrzymane podziękowania: 1
U mnie przy ostatnim badaniu szyjka prawie 47mm- ale musiałam się naprosić, żeby lekarz sprawdził, patrzył na mnie jak na wariatkę. Mój państwowy ginekolog- nie badał mnie ani razu ginekologicznie. Moja wizyta polega głównie na pogadance , gdyby nie badanie położnej to nie wiem po co byłyby te wizyty.
Ja zapisałam się do szkoły rodzenia- bezpłatnej na czerwiec-lipiec- czyli samą końcówkę. Wcześniej nie da rady bo za dużo chętnych... ale jeszcze pomyślę nad szkołą w innym mieście- która kosztyje 100zł.
Miłego leniuchowego lykendy życzzę wszystkim
- olivka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wiara czyni cuda....Ty jesteś jednym z nich synku
Dziewczyny ale straszycie z tymi szyjkami już i ja się zaczynam bać.Wczoraj robiłam badania i wszystko jest już w porządku, z moczu zniknęły fosforany i były pewnie przez tą wodę u nas, przestałam pić herbatę ( z wody prosto z czajnika, teraz piję sok porzeczkowy albo herbatkę i wodę z dzbanka filtrującego uf..). Z morfologią też wszystko w normie, no i d-dimery ufff...
Martwię się, że już przytyłam od początku ciąży 6 kg Ostatnio ta waga jakoś podskoczyła no i brzuch roooooośnie i ten nieszczęsny biust ( mąż się cieszy jak głupi do sera ) W sumie wszystko się skupiło na biuście i brzuchu jak tak dalej pójdzie to mój bolący kręgosłup nie wiem jak to wytrzyma. Mam wizytę na 19.03 to może coś pani gin poradzi. Ruchy już czuję dość wyraźnie, coraz częściej widać je przez brzuch ( znaczy kopniaczki) Chociaż wczoraj dzidzia się przesunęła na lewą stronę i brzuch był wyraźnie krzywy Ciekawe czy na to wszystko ( dość wcześnie poczułam ruchy koniec 15 tyg. c.) mają wpływ leki, które biorę ( dość sporo)? Któraś z Was też dość szybko poczuła ruchy??
- olivka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Wiara czyni cuda....Ty jesteś jednym z nich synku
Martwię się, że już przytyłam od początku ciąży 6 kg Ostatnio ta waga jakoś podskoczyła no i brzuch roooooośnie i ten nieszczęsny biust ( mąż się cieszy jak głupi do sera ) W sumie wszystko się skupiło na biuście i brzuchu jak tak dalej pójdzie to mój bolący kręgosłup nie wiem jak to wytrzyma.
Ehh już mi przeszło, musiałam się wyżalić Przepraszam dziewczynki Najważniejsze, by dzidzia była zdrowa, a waga... no przecież w ciąży jestem no nie?
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
W środę czułam tak co 2-3 godziny
W czwartek co 2-3 godziny
W piątek tylko o 6:30 i coś koło wieczorka
Dziś sobota ... na razie nie poczułam ...
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Hmm... a mi jeśli uda się przebyć drugą ciążę bez rozstępów, to chyba będę musiała się położyć pod skalpel, bo w dziś w lusterku doznałam lekkiego szoku (estetycznego). Moja blizna po wyrostku zaczyna się robić szersza jak dłuższa Już po 1c się powiększyła, ale nie aż tak... Heh. Ale to się zobaczy po porodzie
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Mami_nka, świetny kolaż .
Olivka, spokojnie, 6 kg to nie tak źle . Według opisów poszczególnych tygodni z tego portalu, do 20 tygodnia kobieta przybiera średnio 5 kg, a wiadomo, że u każdego się to nieco inaczej rozkłada na poszczególne tygodnie .
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
A ja myślę iść na USG prywatne bo mój lekarz tylko zwykłe robi nie wiem czemu nie zrobi dowcipnego
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.