BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #593558 przez agataxii
Niesiu, w 1c w 7mc byłam na weselu. Impreza była prawie zajebista. Prawie, bo orkiestra nastawiła się na większą przestrzeń do nagłośnienia, a to była nie za duża salka. Gdy grali to czułam jak cała drżę, a malutka wówczas strasznie się wierciła i też miałam wyrzuty, że jej zaszkodzę. Na szczęście mała nie ma żadnych problemów ze słuchem, wręcz przeciwnie. Wydaje mi się że ma bardzo wrażliwy, bo w momencie zwraca uwagę na dźwięki, na które ja w ogóle nie zwróciłabym uwagę. Myślę, że taki jednorazowy incydent nie zaszkodzi maleństwu :blink: Gdyby to było nagminne, to było by się o co martwić, a tok, to możesz być spokojna :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #593561 przez Niesia
MamoBąbelka, pewnie masz rację, a ja denerwuję się bez powodu ale mam wrażenie, że nie czuję dzidziusia. Wiem, że jest wcześnie i wiem, że nie czułam go ciągle i często i wmawiam sobie coś ale myśli buzują i nie mogę nic z tym zrobić.

Muszę się dziś zrelaksować...

11 lata 9 miesiąc temu #593630 przez MamaBąbelka
Niesiu, na pewno jest wszystko ok. Poza tym jaki wpływ miałyby głośne dźwięki na to, że dzidziuś się nie rusza? Widocznie śpi sobie, możesz spróbować zjeść coś słodkiego i położyć się na plecach, to łatwiej będzie poczuć dzidziusia.

11 lata 9 miesiąc temu #593724 przez Niesia
Zjadłam tosty i poczułam :) Jestem spokojniejsza ale wyrzuty sumienia nadal mam. Dla relaksu posprzątałam (tak, to mnie czasem relaksuje :P), zrobiłam sobie maseczkę, zaraz K wymasuje mi plecy, bo lędźwie mi dokuczają. Ogląda KSW, więc coś poczytam.

Życzę Wam miłego wieczoru :)

Ah zapomniałam, przytyłam, kolejne 0,5 kg :P

11 lata 9 miesiąc temu #593778 przez agniesia1604
A mój ogląda X Factora:)

A ja słucham...

Stasiu tak jak wczoraj ... dziś mało ruchliwy ...:)

A ja idę otworzyć puszkę brzoskwiń:)

11 lata 9 miesiąc temu #593860 przez MamaBąbelka
Niesiu nie denerwuj się, bo tym bardziej zaszkodzisz maleństwu, niż mogłabyś tym hałasem :)

11 lata 9 miesiąc temu #593937 przez EwelinaB87
To ja ogladalam ksw z meżem ale tak malo atrakcyjnych walk dawno nie widzialam albo nokaut w 1 rundzie albo dwie kluchy tanczace zamiast lejace sie po paszczach =.=

wczoraj bylam na imieninach przyszlego tescia i pojadlam roznych rzeczy az ledwo sie ruszalam heh, faszerowane jajka, barszcz z pasztecikami, salatki sledziowe na milion sposobow, sernik z kruszonka, ciasto z wisniami masakra ^^

moj brzuszek jest juz naprawde calkiem pokazny i zauwazylam ze juz w sumie nie mam bagazu skory wiec musze dokladniej sie smarowac...
co do smarowania strasznie mam wysuszona skore dloni az mnie swedzi niemilosiernie...

11 lata 9 miesiąc temu #593953 przez katarzynaxxx89
Witam z ranka u mnie dziś ładnie słoneczko świeci.
Nestia nie martw się wszystko będzie dobrze moja kuzynka w 6 miesiącu miała swoje wesele i chulała, było głośno itd i urodziła zdrowego chłopca ma już 2 miesiące

11 lata 9 miesiąc temu #593995 przez agniesia1604
EwelinaB87 ,

Wczoraj po przemeblowaniu i sprzątaniu wyszło mi straszne uczulenie na dłoniach, popękały mi, strasznie szczypały. Wypiłam wapno i posmarowałam dłonie kremem który naprawdę polecam.

NEUTROGENA krem do rąk Do suchych i zniszczonych dłoni (Skoncentrowany) Bezzapachowy

Koszt z przed roku to 17,00zł - ale warto kupić... ( mam ten krem już rok - używam tylko gdy czuje że coś jest nie tak )

Używam go tylko wtedy gdy mam popękane dłonie, spowodowane zimnem, środkami chemicznymi, uczuleniem i t p

Konsystencja maści... do kupienia w aptece - ale chyba też nie każdej.

A tak on wygląda:
alejka.pl/neutrogena-krem-do-rak-bezzap-50ml.html

W sumie mogę powiedzieć że dziś tylko takie małe kropki czerwone zostały, ale nie piecze, nie swędzi no i dłonie są gładziutkie jak pupuńcia niemowleńcia.

11 lata 9 miesiąc temu #594003 przez EwelinaB87
Tak neutrogena jest niezla, obecnie mam jakis taki dziwny krem
www.produkty-drnona.pl/kremy-do-rak-i-pa...ogronowy-do-rak.html
nie miałam pojecia ze jest taki drogi dostalam od tesciowej.
ale mimo korzystania z niego to musze z niego korzystac 2-3razy dziennie

11 lata 9 miesiąc temu #594012 przez Niesia
agniesiaja dołączam się i również polecam. Ten krem jest bardzo wydajny i na prawdę nawilża.

Mój brzuszek znów zmalał :( Nikt w życiu nie uwierzy, że to już 5 miesiąc się zaczyna. Ale co poradzić, dzidzia zdrowa a to najważniejsze :)

11 lata 9 miesiąc temu #594062 przez klauduska89
u mnie ostatnio też ten brzuszek jakoś nie za wielki, wydaje mi się że ostatnimi czasy wogóle nie podrósł. No i martwi mnie że bardzo mało przybieram na wadze, na początku schudłam 2 kg i tylko te 2 kg odrobiłam...a to już 5 miesiąc. A u was jak z tą wagą? dużo kilogramów wam przybyło?

11 lata 9 miesiąc temu #594071 przez agataxii
klauduska89 napisał:

u mnie ostatnio też ten brzuszek jakoś nie za wielki, wydaje mi się że ostatnimi czasy wogóle nie podrósł. No i martwi mnie że bardzo mało przybieram na wadze, na początku schudłam 2 kg i tylko te 2 kg odrobiłam...a to już 5 miesiąc. A u was jak z tą wagą? dużo kilogramów wam przybyło?

:) Ja na początku schudłam niecałe 5kg i dalej jestem poniżej wagi z przed ciąży. Nie ma się czym martwić. Maleństwo pobiera z Twojego organizmu potrzebne mu substancje odżywcze i ono na pewno ma się dobrze pod tym względem :) W 1c ostatecznie przytyłam 8kg, jakoś tak. Zaś mała przy porodzie miała 2600 i 10/10apgar. ;)

11 lata 9 miesiąc temu #594078 przez Niesia
Ja na początku ważyłam ok 51,5 kg...dziś 54 :)

11 lata 9 miesiąc temu #594096 przez EwelinaB87
Agata a Ty rodziłaś w terminie bo 2,6kg to troszke mało, u mnie w rodzinie 3,5to standard.
Ja przytyłam od początku ciązy 2,5kg ale wystarczy ze minie 25-28tc i pewnie skoczymy jak strzaly

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka