BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #595159 przez asiulek_dolls
mi się też jakiś czas temu wydawało, że linie mam tylko nad pępkiem, dopiero mąż mnie uświadomił, że poniżej też jest widoczna :) no tak ale jak miałam ją widzieć skoro patrzyłam na brzuszek z góry... dopiero jak mi powiedział to sprawdziłam w lusterku ;)
no a włoski na brzuszkach to wina hormonów i myśle że każda z nas je ma bardziej lub mniej widoczne, u mnie śmiesznie wyglądają jak się czasami naelektryzują od ciuchów :laugh:

po tych moich schizach pół dnia spędziłam oglądając seriale :) nie ma to jak wyłączyć się, nie myśleć o niczym i oglądnąć coś głupkowatego, pośmiałam się troche i już mi lepiej :laugh: gdyby którąś z Was dopadła chandra albo nuda polecam:
zalukaj.tv/sezon-serialu/new_girl,640/
zalukaj.tv/sezon-serialu/2_broke_girls_,422/

EDIT: i gdzie tu sprawiedliwość?? nawet wasi mężowie już czują kopniaczki a ja jeszcze nie :( a już 20tc nam się dziś zaczyna i dalej nic :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #595161 przez EwelinaB87

12 lata 2 tygodni temu #595168 przez EwelinaB87
Ewelina - hmmm ksw... to akurat chciał tacie pokazać jak na prawdę się kopie, nie jak w telewizji... heheh :) fajny zbieg okoliczności :)[/quote]

biorąc pod uwagę szybkość walk nie można się dziecku dziwić że dał kopniaka Tatusiowi licząc na natychmiastowy nokaut haha

12 lata 2 tygodni temu #595169 przez Gro-szek
Asiulku.. nie ma powodów do obaw... mnie tez dziewczyny tu pocieszały, ze jeszcze wszystko przede mną... każdy czuje ruchy inaczej i w innym czasie... :)
Doczekasz się :)

12 lata 2 tygodni temu #595191 przez Monix
Mój B. wczoraj też poczuł jednego kopniaczka :laugh: Normalnie to kopią jak oszalałe, a jak on tylko przyłoży dłoń to jest cisza :P Więc utrafienie w kopa graniczy z cudem :) ale się udało w koncu.

12 lata 2 tygodni temu #595209 przez asiulek_dolls
wiem, że się doczekam i pewnie mnie maluszek zaskoczy w najmniej oczekiwanym momencie, staram się być cierpliwa... a może to przez mój tłuszczyk :P może to on izoluje tak dobrze że nie czuje jeszcze maluszka... hahaha

12 lata 2 tygodni temu #595213 przez asiulek_dolls
Monix a Twoje maluchy to tak na zmiane kopią czy drużynowo- w tym samym momencie? :laugh:

12 lata 2 tygodni temu #595221 przez Niesia
asiulek_dolls napisał:

Monix a Twoje maluchy to tak na zmiane kopią czy drużynowo- w tym samym momencie? :laugh:

aż się prosi by dać facebook'owe 'lubię to' :D

12 lata 2 tygodni temu #595226 przez ziii
Groszku zadałam pytani o ruchy lekarzowi - mówi, że na tym etapie to normalne czuć malucha 'z przerwami'. Jak się ułoży tak, że bombarduje łożysko albo Twoje wnętrze, to można i przez kilka dni nic nie czuć ;)

Byłam dzisiaj na wizycie, zepsuł się doppler (nie było możliwości posłuchać tętna), ale serduczko ładnie widoczne, bije pięnie - no i maluch na śpiąco też się rusza :) Super takie widoki! czekam niecierpliwie do piątku, na połówkowe!

Hmmm mówicie, że jakiś test wskazuje na zależność między włosami u mamy a płcią? To ja chyba mam tam jakiegoś troglodytę :D Taka jestem owłosiona :lol:

U mnie dziś zupa gulaszowa (taki gulasz po węgiersku) z chlebkiem. Mmmmm :woohoo:

12 lata 2 tygodni temu #595229 przez Niesia
Oooo zjadłbym coś tak treściwego ale musi być pikantne :d

12 lata 2 tygodni temu #595233 przez ziii
Haha właśnie sobie zrobiłam takie megaostre i teraz siedzę i gardło mi wypala :lol:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #595237 przez agniesia1604
Gro-szek ,
ja tak własnie miewam z ruchami i to prawda że maleństwo się obraca kilka razy i można nie czuć kopniaczków ...Zależy jak leży ...
Ja mam wrażenie że dziś mnie Staś ze 3 razy kopał ... i nawet teraz coś mu się tam popukało...
powiem tak ... mam wrażenie że jak puka to sztywnieje mi brzuch:)

asiulek_dolls,

czytałam ze właśnie tłuszczyk ma też wpływ na to jak predko poczujemy ruchy...
Ja akurat moge sie pochwalić tłuszczykiem i może dlatego te ruchy są mniej odczuwalne:)

Mam wizytę u ginka za półtora tygodnia :) ... dosłownie nie mogę się doczekać!!!!

Niesia,
to chyba ty robiłaś te frytki z selera? Już nie pamietam ... ale skopiowałam sobie wtedy link do tych frytusi i dziś mam zamiar je zrobić z 2 selerów:) ....:) Sos czosnkowy przygotowany ... a frytusie czekają na kolacje w lodówce:)

12 lata 2 tygodni temu #595243 przez katarzynaxxx89
ja czuje ruchy dziecka ale kopniaków raczej nie chyba że nie wiem jak to rozrużnić

12 lata 2 tygodni temu #595244 przez Niesia
agniesia smacznego :)

Oglądam Perfekcjyjną Pania Domu na TVN style, jest jakaś typka z legnicy :D

12 lata 2 tygodni temu #595247 przez MamaBąbelka
Dzięki dziewczyny :), mi też się mój brzuszek podoba, póki nie bolą mnie od niego plecy ;).

Ja tak mam, że kilka dni czuję maluszka, nawet całkiem już mocne kopniaczki, a potem kilka dni cisza. To że dziecko się uspokaja, jak się rękę przyłoży, to też norma :).

Z tą próbą cukrzycową/glukozową, to różnie jest, koleżanka już miała, a jest na tym samym etapie ciąży. Pytałam dziś jak oddawałam krew o to badanie i dowiedziałam się, że trzeba samemu przynieść tą glukozę, tak jest wszędzie?

Martwimy się o nasze maluszki i myślimy o ich przyszłości, a ja dziś sobie wyobraziłam, jak będzie wyglądać moja córeczka, jak ją będę tulić i układać do snu i aż mi łza poleciała, tak się wzruszyłam :D.

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka