BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 2 tygodni temu #594944 przez agniesia1604
Mnie w nocy jakies lęki biorą ale nie wiem jakie lęki i na co :)
Po prostu dziwnie się czuję ...wtedy potrzebuję powietrza i przytulenia męża...:)

Co do bóli brzucha...często je miewam ... i przy tym mam biegunkę... jednak czytałam że jeśli biegunka się utrzymuje dłużej niż 24 godziny należy zgłosić się do lekarza... ja tak nie mam ... bo w sumie godzinkę posiedze w toalecie i przechodzi....

Ostatnio 4 dni miałam taką luźniejszą kupcię... i codziennie się załatwiałam... zjadłam 3 kostki gorzkiej czekolady ... i zatrzymało mi się na 4 dni:) ... teraz w sumie co 2-3 dni.

Ach byłam w sklepie i kupiłam 0,5kg winogron różowych ( takie małe bez pestek i słodziutkie..)
Nie potrafię skończyć ich jeść... chyba nic dla męża nie zostanie:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #594975 przez MamaBąbelka
Ja nie mam problemów z brzuchem, ale ostatnio też się martwiłam, tylko innymi sprawami i też tłumaczyłam sobie, że muszę się uspokoić, żeby nie stresować dzidziusia, ale jak jeszcze myślałam, że mogłabym mu zaszkodzić tymi nerwami i niewyspaniem, to tym bardziej się denerwowałam i nie szło się uspokoić :/.

A to my w 20 tygodniu:
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #595021 przez EwelinaB87
sliczny brzuszek!

12 lata 2 tygodni temu #595022 przez Kinia1712
MamaBąbelka śliczny brzuszek :) Mój mam wrazenie ze stoi w miejscu..

Co do nerwów to ostatnio zauwazyłam u siebie takie napady ze siedze i mysle czy wszystko jest wporzadku czy dzidzius bedzie zdrowy,poprostu mysle tak o przyszlosci malenstwa..

12 lata 2 tygodni temu #595030 przez agniesia1604
To takie nakręcanie się czy jest wszystko w porządku...
Cała ciąża to jednak stres... znając życie i o to ... o czym się non stop w TV mowi :)

Ale cóż...:) To normalne że się martwimy o nasze maleństwa...

Ja w sumie w kwietniu/maju zacznę kupować ciuszki i takie tam ... pomału będę szykowała się do narodzin.
Aktualnie nic nie kupiłam i się z tym nie śpieszę... ze względu na finanse ...czekam na ZUS aż mi wypłaci :) i o ile mi wypłaci:)

MamoBąbelka ...śliczny brzusio... w sumie mam podobny...

Czy któraś z Was nie czuje jeszcze ruchów? Ja osłupiałam i nie wiem czy to ruchy :P kurczak:)
Pewnie to ruchy ...a ja się nakręcam że to jednak jelita:)

12 lata 2 tygodni temu #595049 przez katarzynaxxx89
mamo Bąbelka śliczny brzusio!
Ja zauważyłam że mam trochę drobnych włosków na środku brzuszka taka linia i zaczyna mi pępek wypychać

12 lata 2 tygodni temu #595068 przez Gro-szek
MamoBąbelka - piękny brzusio :)

Każda z nas na pewno ma takie napady strachu, czy wszystko jest ok, czy maluszek zdrowy i jak to później będzie.. ja też tam mam... ale staram się dodatkowo nie nakręcać... Większość rzeczy niestety nie jest od nas zależne... ja wychodzę z założenia że jako przyszła matka robię wszystko żeby takiemu maleństwu nie zaszkodzić... nie piję alkoholu, nie palę, jem zdrowo i dbam o siebie.. to najważniejsze co możemy dla na tym etapie dla maluszka zrobić.. reszta zależy od Tego na górze...

Jutro wizyta... Mam nadzieje że nasze maleństwo w końcu pokaże nam co nieco :)
W weekend tez byłam w laboratorium zostawić mocz i zrobić morfologię i próby wątrobowe...

Miała już któraś z Was badanie krzywej cukrowej?
Bo ciekawa jestem jak wrażenia... średnio smaczne jest wypicie butelki glukozy na czczo... wrrrrr

12 lata 2 tygodni temu #595104 przez EwelinaB87
Tam smak to w sumie pikus, gorzej z 2h klepaniem tylka pod laboraturium.
ale na to mamy jeszcze czas, bo to do 28tc sie robi

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #595106 przez Niesia
Hejka :)

Jeśli chodzi o wielkanocne ozdoby, to ja mam zamiar okleić muliną wydmuszki. Będą w takie kolorowe paseczki :)
Włosy na nogach rosną mi szybko ale tak mam w każdą zimę, jednak jak już kilka razy pisałam mam owłosiony brzuch i widzę, że to normalne, bo kilka z Was też się na to skarży :P

Wczoraj bobas buszował i to bardzo. Jednak gdy K przykładał rękę dawał sobie spokój (tak jakby się bawił w chowanego, czy coś w tym stylu). W pewnym momencie, pierwszy raz poczułam takie mocne, jakby kopnięcie. Przyłożyłam rękę do brzucha a tam twarda gula. Mówię do K, żeby szybko przykładał rękę... i poczuł to. Ale był szczęśliwy :D Mówicie, że na początku ruchy maluszka odczuwalne są jako "motylki", dziś rano kupuję tymbarka i co widzę pod nakrętką:

Sry za włosa w nakrętce :S

PS MamoBąbelka!!! Śliczny brzuch <zazdrości> :D
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #595114 przez agniesia1604
ale pyszne te winogrona ...szok:)

Pół kilo zjedzone, ... chyba pójdę po jeszcze...

Co do linii ...
To ja jej po pępkiem nie widzę ale za to wyraźna jest nad pępkiem już od 2 tygodni...

12 lata 2 tygodni temu #595121 przez Niesia
Zajrzałam... moja linia zaczyna się jakieś 2 cm pod pępkiem :P

12 lata 2 tygodni temu #595123 przez EwelinaB87
Moj mąż tez poczul kopniaka przy ogladaniu ksw, niestety tylko raz, ale tak sie usmiechnal i powiedzial o! bączek ^^ ale cieszyl sie jak glupi do sera, az mi sie cieplo zrobilo :)

Jutro tez mam wizyte, po tej historii z szpitalem musze uwazac itd ale biore leki i mam nadzieje ze mi przejdzie chociaz globulki dopochwowe nie sa wskazane w ciazy to chyba nie mam innej mozliwosci tym bardziej ze zalecila je pani profesor

12 lata 2 tygodni temu #595131 przez EwelinaB87
btw niesia wlasnie odebrałam włoczki ;)
podaj maila to Ci wysle szczegóły ;)

12 lata 2 tygodni temu #595152 przez Niesia
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

12 lata 2 tygodni temu #595157 przez Gro-szek
Mój mąż niestety jeszcze się nie doczekał kopniaczka...

Ja już sama nie wiem, jak to jest z tymi ruchami... pisałam Wam jakiś czas temu że maluszek się wiercił i ze to na pewno nie były jelita... ostatnio sama zaczynam się zastanawiać czy to akurat była dzidzia... ostatnio jakoś się to uspokoiło... czytałam że któraś z Was też tak miała...

Ewelina - hmmm ksw... to akurat chciał tacie pokazać jak na prawdę się kopie, nie jak w telewizji... heheh :) fajny zbieg okoliczności :)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka