BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595302 przez Niesia
O... tort. Tortem zajmuje się mój wujek. Nie mam pojęcia jak będzie wyglądał. Wiem, że będzie strojony owocami - tyle.

Wysłałam koleżance Twojego bloga. Może będzie zainteresowana :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #595311 przez EwelinaB87
Ok, jutro zaczne kroliczka mam nadzieje ze tuptek bedzie uroczy :D

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595314 przez agataxii
Ja też muszę przyjść ze swoją glukozą. Wspominam ten smak jako skoncentrowaną sacharynę :X Dłuuuugo po ty jeszcze nie potrafiłam wypić niczego, co miało choćby śladową ilość sacharyny, bo zaraz mnie cofało... Ale z tą cytryną, to kumpela piła i ponoć nie wpływa w żaden sposób na wyniki, a duuuużo łatwiej to wypić. Zapytam się o to swojego lekarza :silly:

A mnie gdzieś tak od tygodnia zaczęły męczyć takie potworne zaparcia... :huh: Dopiero jak zjem co najmniej pół szklanki suszonych śliwek, to idzie mi to nieco łatwiej...

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595324 przez Niesia
Tak piszecie o tej glukozie... mi lekarz nie zlecił. Czy może trzeba to zrobić we własnym zakresie...?

Śliwki na mnie nie działają. Nie umiem zjeść kilku, jem od razu całą pakę a później efekt jest odwrotny... Mi pomagają jabłka :)

11 lata 9 miesiąc temu #595332 przez Gro-szek
Ewelina -świnka z Angry Birds powaliła mnie na łopatki.. rewelacyjna jest... :)
Jak dowiem się jaka płeć jest maleństwa zgłaszam się do Ciebie, a jeszcze jak wprowadzisz do swojej oferty takie male śliczne sandałki to masakra... będę musiała je mieć!

Co do tej glukozy to też jutro podpytam lekarza...

11 lata 9 miesiąc temu #595342 przez EwelinaB87
No mam zamiar miec naprawde sporo przeslodkich rzeczy:D
My idziemy jutro moze wlasnie nam zleci to badanie, ciekawe, ale od wczoraj dzidzius jakby spal nie wiem czy globulki moga go usypiac, ale w szpitalu buszowal, szczegolnie w samochodzie a teraz sporadycznie.

11 lata 9 miesiąc temu #595346 przez tysia90
hey :) ja dostałam ostatnio zlecenie na glukoza 50 g i idę zrobić w piątek. zobaczymy jak będzie :) ale moja gin. powiedziała że mam lepiej nie iść sama bo może mi się słabo zrobić po tym. dzwoniłam do laboratorium i pytałam to mam przyjść tylko z glukozą oni mi to rozrobią no i godzinka czekania.:/ Trzeba się zaopatrzyć w jakąś książkę :)

a co do brzuszka to jest bardziej owłosiony niż przed ciążą :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595350 przez Niesia
Co do ruchów dzidzi, moja ostatnio przestała być taka nieśmiała i wierci się często. Ale to cudowne :)

z bloga o cukrzycy ciążowej: "Test obciążenia glukozą kobieta w ciąży wykonuje pomiędzy 24 a 28 tygodniem."

Ja byłam u lekarza w 17 tc, następna w 21, więc pewnie wtedy mi zleci.

11 lata 9 miesiąc temu #595370 przez Monix
asiulek_dolls napisał:

Monix a Twoje maluchy to tak na zmiane kopią czy drużynowo- w tym samym momencie? :laugh:

Różnie to bywa, czasem równocześnie innym razem każdy osobno :)

Z tą glukozą to nie jest tak źle ;) Wypiłam to bez cienia obrzydzenia, bez dodatku cytryny. Najgorsze z tego wszystkiego tak jak któraś już wspomniała było samo czekanie na pobranie krwi. Także nie ma się co stresować za wczasu ;)

11 lata 9 miesiąc temu #595375 przez Magda-87
Uff... powróciłam do żywych :) na szczęście choróbsko odpuściło i powróciły mi chęci do życia, nawet maluszek dzisiaj wariuje bez opamiętania :laugh: z czego jestem niezmiernie zadowolona. I nie wiem czy też tak macie, ale jak jestem smutna albo bardzo zdenerwowana a poczuję kopniaczek maleństwa to od razu pojawia mi się uśmiech na twarzy :laugh:

Ja zlecenia na badanie z glukozą też jeszcze nie dostałam, ale skoro wykonuje się je pomiędzy 24 a 28 tyg. to penie na następnej wizycie dostanę. Z relacji koleżanek, które miały to badanie robione to wypicie tego glukozowego ulepu jest katorgą, jedna to nawet jak szybko to wypiła tak szybko zwróciła...

A owłosienie na brzuchu potwierdzam, jest i to nawet spore ;) dobrze że włoski są jasne to tak nie rzucają się w oczy.

11 lata 9 miesiąc temu #595376 przez Magda-87
Ewelino super blog i cudowne prace... Niebawem skorzystam z zamieszczonych instrukcji na wykonanie bucików i też może mi wyjdą takie cuda :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595404 przez agniesia1604
Ciekawe czy jak się zwróci to czy trzeba pic kolejną :) hahahahahahaha

Ja tak kiedyś miałam z antybiotykiem z glukozy ... też trzeba było coś tam rozpuścić ...i wypic ... i jeśli w ciągu 5 min się tego nie zwróciłot o okey... ale jeśli zwróciło się należy wypić kolejny .... hahahaha... wiecie ile ja w domu się namęczyłam te 5 min? Boshe...
Przełykałam tyle razy ślinę ...ale wytrzymałam...aż 6 min:) hahahahahahahaha

A co do Zgagi... ja przez 30 lat nie wiedziałam co to zgaga... aż zaszłam w ciążę.... o boshe... i wtedy się zaczęło ... niestety po pierwszej ciąży Zgaga została...

11 lata 9 miesiąc temu #595416 przez Monix
Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam zgagi, teraz tez nie mam i oby tak już zostało :)

11 lata 9 miesiąc temu #595451 przez Niesia
Ja korzystam z barku zgagi i obżeram się czekoladą :lol:

Patrzę na pogodynkę i na Wielkanoc ma być ładnie :)... przynajmniej w legnicy :)

11 lata 9 miesiąc temu #595466 przez katarzynaxxx89
A może wiecie co by się stało gdyby tej krzywej cukrowej się nie zrobiło

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka