BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

12 lata 2 tygodni temu #595251 przez EwelinaB87
ja mam barszcz czerwony i paszteciki w ciescie pycha :D :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #595252 przez olivka
MamaBąbelka, cudny brzunio :)

Ja również zauważyłam, że mniej rosną mi włoski na nogach ale za to mój brzuch się owłosił :unsure:

Czasami też mnie dopada taki strach o dzidzię, że aż dostaję gęsiej skórki. Myślę, że to nasze hormony szaleją.
Dzisiaj znowu dostałam pismo z Zusu-srusu, że wstrzymują mi wypłatę do wyjaśnienia postępowania. Otóż przyczepili się, że mój pracodawca (czyli moja teściowa) ma takie samo nazwisko jak ja. Kazali zebrać całą dokumentację, czyli umowę o pracę, ewidencję czasu pracy, listę płac itp. Oczywiście już wszystko złożyliśmy w piątek. Składki wszystkie były płacone co do dnia, no ale co, trzeba było się przyczepić i utrudnić ciężarnej wypłacenie zasiłku a co...przecież ludzie śpią na pieniądzach :angry: :angry: :angry: wrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!! Noż jak mnie zajeżyli :angry: I jak tu się nie denerwować. Będę ich chyba nękać telefonami, żeby moje papiery nie leżakowały sobie na biurku tylko niech to jak najszybciej rozpatrzą ehhh...

12 lata 2 tygodni temu #595255 przez EwelinaB87
u nas trzeba miec wode i lyzeczke, glukoze daje dla pewnosci laborantka

12 lata 2 tygodni temu #595263 przez olivka
Miałam robioną krzywą cukrzycową jakieś 3 lata temu :blush: i w laboratorium była i glukoza i woda i nawet łyżeczka jednorazowa :P tylko, że to jest obrzydliwe, modliłam się nad ty ulepkiem chyba z 5 minut, a to trzeba szybciutko wypić fuuujjjj

12 lata 2 tygodni temu #595266 przez Niesia
Ewelina, pieniążki poszły. Podaj linka do aukcji, chcę pokazać koleżance :)

12 lata 2 tygodni temu #595269 przez agniesia1604
Mi kazano przyjść z glukozą rozpuszczoną w 300ml wody .... z dodatkiem 1 cytryny....
Więc tak zrobię:) .... tyle że ja odpłynę pijąc to świństwo i juz nie mówię o zwróceniu tej glukozy bo to będzie NORMA... nienawidzę słodkich rzeczy ...

Lece robić obiadek:)

ACHA ... mąż ma mi kupic tabletki na ZGAGĘ które są podobno polecane w ciąży

GAVISCON - 16 szt 10zł:)

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #595273 przez Niesia
Powiem Wam, że odkąd definitywnie skończyły mi się wymioty, skończyła się również zgaga. :) Przed ciążą nigdy nie miałam zgagi, nie wiedziałam co to za uczucie... teraz niestety wiem i nie tęsknię za tym. Nie unikam kwaśnych rzeczy, ostrych ooo tak... lubię je. Mimo wszystko mam spokój z tym dziadostwem :P

12 lata 2 tygodni temu #595276 przez EwelinaB87
Niestety aukcji jeszcze nie mam, mam tylko layouty bo moj informatyk troszke opieszale robi mi kod źródłowy, Niesia króliczek ma być ecru turkusowy?? czyli komplet fujarkowy :P

Na razie mam tylko blog, ale mysle ze lada chwila aukcja sie pojawi a od kwietnia bedziemy krecic biznes...
szydelkowania.blogspot.com/

12 lata 2 tygodni temu #595277 przez MamaBąbelka
U mnie dzisiaj pieczone w folii ziemniaki z kminkiem, fasolka szparagowa na masełku i bułce tartej i stek z tuńczyka.

A z tą glukozą to zobaczymy, bo może zrobię gdzie indziej i tak :).

12 lata 2 tygodni temu #595278 przez olivka
Niesia napisał:

Powiem Wam, że odkąd definitywnie skończyły mi się wymioty, skończyła się również zgaga. :) Przed ciążą nigdy nie miałam zgagi, nie wiedziałam co to za uczucie... teraz niestety wiem i nie tęsknię za tym. Nie unikam kwaśnych rzeczy, ostrych ooo tak... lubię je. Mimo wszystko mam spokój z tym dziadostwem :P

Nisia jak Ci zazdroszczę, że nie masz już zgagi, ja miewam ją bez względu na to co zjem, a z pikantnymi potrawami to już dawno musiałam się pożegnać, ale wystarczy, że popije trochę mleka i przechodzi, niestety czasami jest też tak, że zawartość dosłownie mi się cofa i wtedy nawet mleko nie pomaga :(

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #595279 przez Niesia
Ewelina, nie znam jeszcze płci maluszka, lekarz nie potwierdził, że to chłopiec, jednak coś sterczało. Przez to mam nastawienie bardziej na chłopca. Mimo to wszystko jest możliwe. Stwierdziłam, że w razie pojawienia się małej cipulki będzie można przypiąć kokardkę i po problemie :P

Ah potwierdzam, ecru-turkusowy ;)

12 lata 2 tygodni temu #595282 przez EwelinaB87
Pewnie nawet mam pomysl na kupowanie tasiemki i kazda z zabaweczek bedzie miala plec :P

12 lata 2 tygodni temu #595286 przez olivka
EwelinaB87 napisał:

Niestety aukcji jeszcze nie mam, mam tylko layouty bo moj informatyk troszke opieszale robi mi kod źródłowy, Niesia króliczek ma być ecru turkusowy?? czyli komplet fujarkowy :P

Na razie mam tylko blog, ale mysle ze lada chwila aukcja sie pojawi a od kwietnia bedziemy krecic biznes...
szydelkowania.blogspot.com/

Super blog i przepiękne prace :) Masz zdolności kobieto :)

12 lata 2 tygodni temu #595295 przez Niesia
Już nie mogę się doczekać aż ujrzę królika :D Moja wyprawka zaczyna istnieć :D Trochę nie po kolei, jeśli chodzi o rzeczy ale coś dla dzidziusia się pojawia. Ostatnio w Auchanie kupiłam rożek. Kosztował 18 zł. Nie wiem, czy jakościowo będzie dobry ale kupiłam. :) Niedługo pierwsza zabaweczka dzidziusia dołączy do wyprawki. Po ślubie nabierzemy rozpędu :P

12 lata 2 tygodni temu #595298 przez EwelinaB87
Co do slubu to moge zrobic nawet dwa króliczki pania i pana mlodego na tort hehe;)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka