BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #544572 przez agataxii
iwonta_kg , to przykre co Cię spotkało...:(
Każda utrata dziecka jest tragedią, jednak przy rozwiązaniu to jest podwójny cios dla matki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #544669 przez judi24
Witajcie Sierpnióweczki 2013
Przede wszystkim Gratuluję Wam oraz życzę zdrówka zarówno dla Was jak i Maluszków :)

Jestem Sierpniówką 2012, mój synek Ksawery urodził się 3 sierpnia w 36tyg ciąży i 4dniu, ważył 2400 i mierzył 50cm, 10/10pkt apgr... A w niedziele mój mały będzie miał już pół roku, ten czas leci i leci, nim się obejrzycie a Wy będziecie trzymać swoje maluszki w ramionach :)

Dziewczyny powiem Wam że to forum odmieniło moje życie oraz poznałam wiele wspaniałych osób które są mi do tej pory bliskie :) Ja ze swoimi sierpniówkami jestem bardzo blisko, mamy swoją stronę na FB i mamy codziennie kontakt ze sobą, znamy się tak jakbyśmy widywały się codziennie na spacerze w parku z Maluchami, Wam również życzę tak bliskiej znajomości oraz POWODZENIA :)

Pozdrawiam :*

11 lata 10 miesiąc temu #544691 przez iwonta_kg
Dzieki za przywitanie:)

Wracajac do badania 4d ja mialam robione w 6 miesiącu ale mały nie chciał sie pokazać i odwracał sie pleckami. Koszt 200zł w koszalinie.

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544721 przez EwelinaB87
ja drugie badanie zrobie normalne a 4d wykupie w 3 badaniu, kurcze strasznie zaluje ze dzidius sie nie przelozyl uwazam ze nie byl pewien lekarz to nie mowil. moj tesc ma wnuczke ktora miala byc na 100% synkiem wiec w 13tc nie wiem czy mozna miec taka pewnosc, ja teraz narawde nie mam preferencji nie mam zadnych ubranek mebelkow wozkow itd mysle ze mam jeszcze na to czas, robie tylko buciki na maleństwa moze czapeczki i rekawiczki tez zrobie na szydełku moze dla rozrzewnienia wysle jedną fotke :P
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #545141 przez MamaBąbelka
Takie pomyłki się zdarzają, częściej właśnie kiedy lekarz stwierdza, że to chłopiec, a rodzi się dziewczynka i o tym się częściej słyszy, ale bardzo często też lekarze są pewni tego co widzą i to się sprawdza. Sporo moich koleżanek poznało płeć już podczas tego badania między 11-14 tygodniem i to się zazwyczaj potwierdziło.

11 lata 10 miesiąc temu #545147 przez Smerfetka
Ewelina piękne te buciki :) masz talent :)
Iwonta_kg witamy. Czytałam Twoją historię i aż mnie ciarki przechodziły tym bardziej że mój poród godzinowo przebiegał identycznie. Zazwyczaj przyjmuję to co los mi daje lub odbiera ale w takiej sytuacji jak ta to nie wiem czy umiałabym się z tym pogodzić. To straszne przez co przeszłaś ale mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze i będziesz mogła tulić swoje kochane maleństwo w ramionach bo Krystianek na pewno czuwa teraz nad Wami :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545277 przez patka1603
Hej dziewczyny. ja już po badaniu i odetchnęłam z ulgą! nasza pociecha na dzień dzisiejszy ma równe 12 tygodni , wczoraj był dokładnie 11 tydzień 6 dzień. Nasze maleństwo to wulkan energii przez nie całą godzinę(trafiliśmy na fajnego lekarza badanie trwało 50 min), maleństwo odstawiało takie akrobacje ze lekarz stwierdził że nie widział jeszcze czegoś takiego. Dokładnie nam wszystko objaśnił- anatomie itp no i zrobił 2 usg 1 dopochwowo 2 przez brzuch. Jesteśmy z mężem pełni zachwytu. Maluszek ma 5,4 cm i jest okazem zdrowia. Zdjęcia troszkę kiepskiej jakości gdyż jak wspominałam maluszek cały czas szalał. ... a Tak mi się przypomniało lekarz coś wspominał że maluszek ma coś między nogami ale na 100% nie powie.

na ostatnim foto noga
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #545286 przez patka1603
lekarz pokazał nam tez przez chwile maluszka w 3d ale obraz był nie wyrażny

11 lata 10 miesiąc temu #545356 przez EwelinaB87
Moj dzidzius nie byl moze akrobata ale ruszal sie calkiem żwawo, ale 50minut to calkiem maly ruch tam macie, u mnie kolejka dosc sporawa wiec nie moglo to twac bardzo dlugo.
SLiczne zdjecia, chociaz faktycznie jakosc nie poraza. Calkiem uzalezniajace zajecie patrzenie na takie usg...

11 lata 10 miesiąc temu #545364 przez patka1603
Zgadzam się z tobą w każdym aspekcie twojej wypowiedzi!!!
a 50 min to trwało badanie, wizyta koło 60. A poza tym prywatnie to wiesz.. jak mu wspomniałam że inne pacjentki się pewnie wkurzają to nie przejął się tylko się zaśmiał ze dobrze że jestem z mężem bo by jeszcze coś sobie pomyślały.

11 lata 10 miesiąc temu #545712 przez klauduska89
to fajne to badanie miałaś, aż zazdroszczę. Moje usg trwało z 3 minuty i dowiedziałam się tylko tyle że wszystko jest ok... :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #545771 przez patka1603
no jednak lekarz lekarzowi nie równy.. My z mężem byliśmy bardzo zadowoleni z przebiegu całej wizyty!

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545831 przez aslani
Kurcze, moje USG prenatalne też trwało prawie 50 minut. No ale wydawało mi się, że to norma, jeśli chce się być dokładnym :ohmy: Koszt 250zł.

Ja niestety nie poznałam płci, ale idę do swojego gina we wtorek 5 lutego, może coś napomknie???

Jakie musicie robić badania przed każdą wizytą? Morfologię i mocz? Bo mój lekarz chyba zapomniał mi to powiedzieć, wyszła kobitka z założenia, ze druga ciąża to wszystko wiem???

Wspomniałam, że zrobiłam sobie pamiętnik ciążowy? Przydaje się!
(nie mogę coś wstawić zdjęcia, więc jak Któraś z Was ciekawa, to zapraszam na mojego bloga: nawiedzonaulala.blogspot.com/2013/01/wesoa-nowina.html )

11 lata 10 miesiąc temu #545973 przez klauduska89
ja badania krwi i moczu mam robione co 4 tygodnie. Lekarz mój nie jest zbytnio wylewny, jak jest wszystko dobrze to nic raczej nie mówi, jak coś nie tak to kładzie do szpitala. No ale to podobno jeden z najlepszych lekarzy w moim mieście. Ja również prowadzę pamiętnik ciążowy, :) co tydzień piszę co się zmienia itp, fajna pamiątka na przyszłość :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545976 przez Monix
Dziewczyny, tak jak głupia pojechałam tak głupia przyjechałam. Nic konkretnego na tym badaniu się nie dowiedziałam oprócz tego, że jeden z bliźniąt jest sporo mniejszy bo ma 51 mm, a ten większy ma 64 mm. Ten mniejszy ma też mały obrzęk w okolicy karkowej (?) nie jestem pewna czy własnie tam, ale w każdym bądź razie obrzęk jest nie wiadomo czym spowodowany równie dobrze może to być przez jakieś wspólne sploty naczyniowe i w skrócie chodzi o to, że ten większy coś tam kradnie temu mniejszemu i stąd ta różnica i ten obrzęk, ale to oczywiście tylko gdybanie... Znowu muszę czekać 2 tygodnie na wyniki krwii i wtedy będą decydować co dalej. Maluszki są bardzo żywotne i ciężko było je uchwycić do badania, zwłaszcza ten mniejszy figlował na całego. Generalnie nie wyglądał jakby coś mu było... na moje wygladają na okazy zdrowia, no ale pewnie ja się nie znam. Coś tam lekarka kazała mi się zastanowić nad amniopunkcją... zamiast mnie pocieszyć zaczeła też gadać o obumarciu płodu, że może się tak zdażyć, albo o czymś jeszcze gorszym (!) gdyby coś tam było nie tak. Wyszłam z gabinetu oczywiście zapłakana i wqrwiona!!! A z takich przyjemniejszych rzeczy to mam prawdopodobnie 2 chłopców :)

jeszcze tylko napiszę wam wynik badania USG ( zarówno jeden jak i drugi bliźniak mają napisane to samo ) tak jak pisałam różnia się tylko wielkością: Kości czaszki ciągłe, echo środkowe i sploty naczyniowe prawidłowe. Zarysy kończyn prawidłowe, uwidoczniono wszystkie palce i kciuki obu dłoni. Powłoki brzucha ciągłe, uwidoczniono żołądek i pęcherz moczowy. Kręgosłup wydaje się być ciągły - dokładna ocena w 20 tyg. Ilość płynu owodniowego prawidłowa. NT 1.6

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka