- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Pooglądałam filmy z usg 4d i doszłam do wniosku, że nie ma sensu iść na nie w najbliższym czasie, jednak im większy maluszek, tym lepiej widać, więc chyba wybierzemy się w ramach tej wizyty koło 30 tc. Jak często macie robione usg? Ja u lekarza prowadzącego nie mam, a prywatnie byłam tydzień temu na tym z badaniem przezierności, kolejne które koniecznie trzeba zrobić jest koło 20 tc, ale to dwa miesiące czekania :/.
Aslani, jaki fajny pamiętnik , ja prowadzę od czasu rozpoczęcia starań różne zapiski, ale w zwykłym zeszycie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
No, no, dwóch synków, będziesz miała wesoło .
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Modlę się, żeby tak własnie było! Nie ma nic gorszego niż ta pieprzona niepewność. Oszaleć można...Monix, ja wychodzę z założenie, że lekarze wolą zawsze przesadzić w straszeniu, niż wysłuchiwać potem pretensji, że o czymś nie powiedzieli, nie dokładnie zbadali itd., a w większości przypadków to straszenie jest na wyrost.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
- KingaOc
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A my dziś na 17.20 jedziemy na prenatalne, już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć dzidziolka i najważniejsze - oby był zdrowy
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
ale podejrzewam ze jakbym poszla na badanie prywatnie tez trwaloby tak dlugo.
Jednak mimo krotkiego badania jestem zadowolona z tego osrodka.
ale chyba pojde prywatnie do dobrego gabinetu z dobrym usg zeby jeszcze wczesniej zobaczyc maluszka a dzisiaj dowiem sie o wyniki z krwi i umowie kolejna wizyte na połówkowe badanie.
Umowilam się na 25marca moge doplacic 120zl do 4D a wyniki z krwi sa prawidlowe
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
A nie myślałaś iść na jedną wizytę do jakiegoś innego ginekologa? Poznać opinię innego lekarza. Jak dobrze kojarzę, to póki co chodziłaś do Pań, a może spróbowałabyś do Pana? Facet może inaczej spostrzegać inne rzeczy jak kobieta, co nie znaczy, że gorzej.
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Co nie zmienia faktu, że nie wiem, jak wytrzymam dwa miesiące . Po pierwsze, to moja pierwsza ciąża, więc stres czy wszystko jest na pewno ok, co jakiś czas się pojawia, po drugie zwykła ciekawość i radość, kiedy się widzi maleństwo na monitorze, ciężko na to czekać, przynajmniej teraz kiedy dziecko jeszcze nie daje o sobie znać. No i część z Was już coś tam usłyszało na temat płci, nie ukrywam, że bardzo jestem ciekawa, kim jest nasz brzuszkowy lokator.
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Super tak czytać, że już tyle z was jest po badaniach i że wszystko dobrze. Ja mam USG jutro rano i też się bardzo denerwuję - bo poza tym jednym na początku 10 tygodnia nie miałam już robionego USG (mój lekarz wychodzi z założenia, że jeśli wszystko jest dobrze, to lepiej rzadziej niż częściej). Ale dobrze wiecie jak to jest - najchętniej byśmy non-stop obserwowały maluszka, żeby się upewnić, że wszystko w porządku
No i będzie to tez pierwsze USG dla mojego M. - ciekawa jestem jego reakcji!
W kwestii badań - ja też mam zlecone co miesiąc badania moczu plus dodatkowe (profilaktycznie): przeciwciała jądrowe (bo wcześniej miałam puste jajo płodowe), chlamydię i przeciwciała antytarczycowe (to z powodu mojego podwyższonego TSH). No i chodzę teraz do dwu lekarzy - ginekologa i endokrynologa (który mówi, że wszystko jest ok, że z tak małą niedoczynnością tarczycy nie będzie problemów, ale dla większego komfortu mojego i maluszka trzeba być pod kontrolą). Łykam z rana Euthyrox na czczo i tak mnie później mdli, że bleh Oprócz tego łykam jeszcze femibion natal 1, urinal i magnez (to tyle jeśli chodzi o cuda przepisane mi przez lekarza).
Po konsultacjach dotyczących latania wybrałam się jednak do Barcelony - wszystko było w porządku, a i przysłużyła mi się zmiana klimatu (jednak troszkę słońca w środku zimy to jest to ) Oczywiście uważałam na siebie, oprócz plątania się po mieście nic nie przeskrobałąm
Co do samopoczucia, to jest bardzo dobre - w zasadzie to nic mi nie dokucza; no, może poza kłuciami w brzuszku (w pachwinie raczej) od czasu do czasu, ale to chyba normalne. Też tak macie?
Brzuszek mi juz sporo urósł - zrobię sobie foteczkę i wrzucę. Ale co śmieszne, urosły mi też piersi (bardzo!) i to na nie wszyscy zwracają uwagę, a nie na mój powiększający się brzuszek hihihihi.
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- misskate
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Powiem Wam, że mój też coraz bardziej się zaokrągla. Nigdy nie pomyślałabym, że dodatkowe centymetry mogą sprawiać tyle radości
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
- misskate
- Wylogowany
- pierwsze słowa