- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
jak teraz o tym mysle to juz nie pamietam jak to bylo:P teraz mam juz problem ze schylaniem sie i obrazaniem wstawaniem z lozka. Brzuszek wczoraj wieczorem wydawal sie tak duzy ze az pokazalam mezowi bo pepek mialam prawie zupelnie plaski!
moje kuzynki w pierwszych ciazach byly dosc plaskie z początku, ale w drugiej jedna juz w 3mc miala brzuszek dosc pokazny ^^
a wlasnie chcialam sie pochwalić jedna z nich wczoraj urodzila synka Filipka porod trwal dosc dlugo bo 10h i na jej nieszczescie o 2 w nocy, z tego tez powodu nie wiem zbyt wiele bo trojka odsypia
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
Czekam na wasze opinie w tej kwestii.
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- Niesia
- Wylogowany
- rozmowna
- patka1603
- Wylogowany
- gadatliwa
- aslani
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja nie chodziłam, ale znam to miejsce, bo czasami chodzę na zajęcia z synkiem i fajni ludzie tam pracują.
Rodziłam sama, bez męża, uznaliśmy, że tak będzie najlepiej. Teraz zastanawiam się nad położną, a najlepiej doulą do towarzystwa. Zobaczymy jak wyrobimy się finansowo bliżej porodu. O ile uważam, że towarzystwo faceta to nieporozumienie (może się narażę, bo to niepopularna opinia), to o tyle pomoc się przydaje.
- agataxii
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Mamą być.
Co do szkoły rodzenia, w 1c nie chodziliśmy (teraz też zrezygnujemy), bo stwierdziłam, że i tak i tak będę musiała urodzić i mało przydatna wydawała mi się szkółka. Przy porodzie mąż spisał się wzorowo. Jednak ja z czasem żałowałam, że zrezygnowałam ze szkoły, bo miałam problem z oddychaniem (hiperwentylacja) i nie współpracowałam z lekarzem. Nie wiem, czy to z "niedouczenia", czy po prostu z paniki. Ale wydaje mi się, że to okazja by miło spędzić czas z małżonkiem.
- aslani
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
dziecisawazne.pl
- Smerfetka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szkola rodzenia chodzi mi po glowie, nawet maz zaczyna na nie zwracac uwage, w dzisiejszych czasach wszystko jest w internecie ale mysle ze te kilka spotkan bardzo sie przyda szczegolnie zupelnie zielonym mlodym ludziom ktorzy nie maja pojecia o porodzie i opiece nad malenstwem.
- ziii
- Wylogowany
- budujemy zdania
Byłam dzisiaj na prenatalnym i pierwsze zaskoczenie - nie jestem w 12 tygodniu ciąży, jak mi się wydawało (na podstawie okresu), a pod koniec 13 tygodnia. No to nam szkrab zrobił niespodziankę Mój M. stresował się badaniem chyba jeszcze bardziej niż ja (pędził przez miasto jak szalony, bo stwierdził, że przynajmniej sprawdzi, ile mu zajmie dojazd w razie nagłej akcji porodowej ), a po badaniu wyszedł zachwycony - ja zresztą też! Maluszek ma już 6,5 cm i wszystkie parametry w porządku. Odetchnęłam z ulgą...
Co do szkoły rodzenia i samego porodu - do szkoły na pewno się wybierzemy, u nas to koszt 350 zł za kurs miesięczny i 450 za przyspieszony (weekendowy). Ale nie wiem jeszcze kiedy - jak myślicie, w którym miesiącu powinno się zacząć kurs? Co do samego porodu, to jeszcze też nie rozmawialiśmy o tym z moim M. - dla mnie byłoby to duże wsparcie, gdyby był (przynajmniej w 1 fazie porodu), ale najważniejsze, żeby on sam chciał - bo może nie będzie się czuł na siłach (rzeczy typu krew i ból raczej go przerastają), więc nic na siłę...
A czy myślałyście już o wyborze szpitala? Czym się kierujecie? U mnie dylemat jest między dobrym szpitalem blisko a najlepszym na drugim końcu miasta (gdzie pracuje mój lekarz prowadzący)...
No i na koniec - pochwalę się fotką z dzisiejszego USG
Maluszek:
Serduszko:
Widok z góry na łapkę:
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa