BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #546646 przez EwelinaB87
to ja tez wrzuce takie szybkie zdjęcie z dzisiaj mam 87cm w pasie czyli już 13cm przybylo a w najszerszym miejscu prawie równam się z biodrami!
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546670 przez patka1603
aslani napisał:

Kurcze, moje USG prenatalne też trwało prawie 50 minut. No ale wydawało mi się, że to norma, jeśli chce się być dokładnym :ohmy: Koszt 250zł.

Ja niestety nie poznałam płci, ale idę do swojego gina we wtorek 5 lutego, może coś napomknie???

Jakie musicie robić badania przed każdą wizytą? Morfologię i mocz? Bo mój lekarz chyba zapomniał mi to powiedzieć, wyszła kobitka z założenia, ze druga ciąża to wszystko wiem???

Wspomniałam, że zrobiłam sobie pamiętnik ciążowy? Przydaje się!
(nie mogę coś wstawić zdjęcia, więc jak Któraś z Was ciekawa, to zapraszam na mojego bloga: nawiedzonaulala.blogspot.com/2013/01/wesoa-nowina.html )

jesteś genialna, też chcę taki notatnik! gratuluję pomysłu!!!!

a jęśli chodzi o usg pren. to jak widać ładnie sobie liczą, bardzo zróżnicowane ceny 70zł 150zł 250zł :ohmy:

11 lata 10 miesiąc temu #546708 przez patka1603
śliczne zdjęcia! Ja jakoś na swój brzuszek nie potrafię spojrzeć obiektywnie czy urósł czy nie, w każdym bądź razie jak byłam na prenatalnych to gin był zdziwiony że nic nie przytyłam. ja do ginekologa chodzę dokładnie co miesiąc i tak mam robione usg, a jeśli chodzi o badania przed wizytą to mój lekarz też mi nic nie wypomniał o morfologi i moczu, chyba zapomniał :/ Kurcze mam nadzieje że na następnej wizycie-będzie to 14 tydzień- lekarz coś dopowie na temat tego czegoś co widać rzekomo między nogami (jeśli rzeczywiście będzie chłopak to mąż chyba oszaleje ze szczęścia, a szwagier to chyba padnie- w rodzinie same dziewuchy!) chociaż usg tam nie jest za dobre

Dziewczyny a stosujecie jakiś specjalny sposób odżywiana?- ja mam problem z urozmaicaniem diety. Może jakieś suplementy?

monix moim zdaniem lekarz przesadza na pewno wszystko będzie dobrz to naturalne że jedno z dzieci jest mniejsze!

11 lata 10 miesiąc temu #546712 przez aslani
jesteś genialna, też taki chcę! gratuluję pomysłu[/quote]

Dzięki Patka :):):) Takie mam hobby, póki co...Nie wiem jak będzie z czasem jak się druga dzidzia urodzi. Ech...czasami to już się boję, jak ja ogarnę dwójkę maluchów? Trzeba będzie wprowadzić jakieś nowe posunięcia logistyczne :lol:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #546718 przez patka1603
pamiętaj dobra logistyka to połowa sukcesu!!!! wiem to z praktyki moja siostra ma 2 dzieci prace i dom na głowie. Na szczęście dzieci może zabierać do pracy gdyż mają tam opiekę. Ale i tak czasami ma dosyć. ona to taka dobra duszyczka każdemu by chciała dogodzić, dziewczyny w pracy śmieją się że matka polka
Tak patrze na tego twojego bloga i nie mogę wyjść z podziwu, masz talent plastyczny. Sprzedajesz może te gadżety?
albo masz może jakąś instrukcje jak zrobić taki ciążownik?

11 lata 10 miesiąc temu #546925 przez Niesia
Witajcie. To mój pierwszy post. Mam na imię Agnieszka, mam 22 lata i tak jak Wy w sierpniu zostanę mamą. Jestem w 11 tc z moim pierwszym dzidziusiem. Wiele moich koleżanek, które mają już dzieci chcąc podzielić się swoim doświadczeniem opowiadają i jak to będzie. Ta mówi że drugi trymestr jest przyjemny, tamta, że zaczyna się pod górkę itd. Każda ciąża jest inna dlatego staram się skupiać na własnych odczuciach i nie słuchać czasem niosących postrach rad :silly: W czerwcu będę broniła pracy licencjackiej z pielęgniarstwa, w lipcu zdaję dyplom.
Mam nadzieję miło spędzić tu czas i trochę uspokoić się czytając, że inne przyszłe mamy odczuwają te same dolegliwości, czyli nie muszę się stresować, że być może to coś złego.

Pozdrawiam :)

11 lata 10 miesiąc temu #546937 przez klauduska89
Niesia serdecznie witamy w gronie sierpniówek! :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #546967 przez patka1603
witaj Niesia miło cię poznać!

11 lata 10 miesiąc temu #546995 przez misskate
Niesia napisał:

Witajcie. To mój pierwszy post. Mam na imię Agnieszka, mam 22 lata i tak jak Wy w sierpniu zostanę mamą. Jestem w 11 tc z moim pierwszym dzidziusiem. Wiele moich koleżanek, które mają już dzieci chcąc podzielić się swoim doświadczeniem opowiadają i jak to będzie. Ta mówi że drugi trymestr jest przyjemny, tamta, że zaczyna się pod górkę itd. Każda ciąża jest inna dlatego staram się skupiać na własnych odczuciach i nie słuchać czasem niosących postrach rad :silly: W czerwcu będę broniła pracy licencjackiej z pielęgniarstwa, w lipcu zdaję dyplom.
Mam nadzieję miło spędzić tu czas i trochę uspokoić się czytając, że inne przyszłe mamy odczuwają te same dolegliwości, czyli nie muszę się stresować, że być może to coś złego.

Pozdrawiam :)

Witaj w gronie przyszłych mam :)
Widzę, że jesteśmy w podobnym wieku i też w pierwszej ciąży. Przewaga tutaj jednak doświadczonych mam.
Jak Twoje samopoczucie, ciąża Ci służy, czy pierwszy trymestr daje w kość?

11 lata 10 miesiąc temu #547013 przez patka1603

11 lata 10 miesiąc temu #547075 przez Niesia
misskate pierwszy trymestr nie był zbyt miły. Jeszcze w święta zaczęły mi się mdłości, za kilka dni doszły wymioty. Nie były to poranne wymioty. Zaczynało się ok 3 nad ranem i trwało nawet cały dzień. Później gin przepisał i diphergan i wcale nie było lepiej. Czekałam aż samo przejdzie, ok południa nie przechodziło, brałam syrop i po 3 godzinach od nowa :/ ale już przeszło :) Jeszcze czasem zareaguje wymiotami na jakiś zapach ale nie mdli mnie już. :)

11 lata 10 miesiąc temu #547094 przez Smerfetka
Aslani przepiękny ciążownik, masz wielki talent! :) A synka to masz cudaśnego! :lol:
Zii zazdroszczę Ci tej Barcelony i słońca :)
Agata i Ewelina piękne brzuszki :)
A my już po prenatalnych. Dzidziuś rozwija się prawidłowo, wszystkie parametry w normie więc jestem spokojna i szczęśliwa :) Nie poznaliśmy płci bo pani doktor raz widziała dziewczynkę raz chłopca, choć częściej dziewczynkę ;) no ale czas pokaże kto w brzuszku mieszka :) najważniejsze że jest zdrowy dzidziolek :)

11 lata 10 miesiąc temu #547095 przez Smerfetka
aaa no i witam nową mamusię Niesię ;)

11 lata 10 miesiąc temu #547096 przez Niesia
Witam ;)

11 lata 10 miesiąc temu #547161 przez aslani
Niesia - witaj w naszym gronie! Pamiętaj, że każda ciąża jest inna, ale zawsze można szukać rady i zrozumienia wśród innych ciężarnych. Szczególnie, gdy są na tym samym etapie... :lol:

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka