BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #680401 przez Niesia
Monix, czekamy na wieści! Miejmy nadzieję, wszystko jest ok. :)
Patka z facetami tak już jest. Byle co i testament już spisują :P

Ile Wy macie tych ubranek... ja ciągle mam tylko niezbędne minimum. Wydarzenia ostatnich tygodni nie dawały mi myśleć o ubrankach. Na szczęście diety pilnowałam i mam nadzieję, dzidzia jest zadowolona z tego czym się stołuję :)

25 czerwca dyplom, 29 obrona. Jestem w niebie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #680403 przez Gro-szek
Laski nie przerażajcie mnie... mam nadzieje, ze jeszcze żadna z nas nie bedzie w najbliższym czasie rodzić.

Moja koleżanka jest teraz w 38 tygodniu ciąży i dostała skierowanie do szpitala na przedwczesny poród? :unsure: Dodam, ze nic jej nie dolega... lekarz prowadządzy jej to wypisał.. pojechała do szpitala i tam ją wyśmiali, bo po pierwsze w 37 tyg. to już nie przedwczesny poród, a po drugie to w tym tygodniu to się siedzi i czeka aż bóle same przyjdą...

Joanno, fajnie że Ala rośnie jak na drożdzach.. moja córeczka też już ma 2,15 kg :) Duże dziewczynki nam rosną :)

Monix, czekamy na wieći :) Pojechałaś na to KTG?

Patka
.. współczuje Ci chorego mężą...lepiej jechac do lekarza i sprawdzic co i jak... no to i tak jest wytrwały, bo z reguły jak facet ma gorączkę to umiera :P

Któraś pisała, ze boli ją kość łonowa.. chyba Agniesia... mnie też to dopadło...
Aga a powiedz w jakich sytuacjach Cię boli? Bo mnie boli jak mam wstać z łóżka, jak wstaje z kanapuy, w momencie gdy jedna noga jest już na podłodze a druga jeszcze na łóżku...
Asiulku... juz niezły arsenał... ja od przyyszłego tyg. zabieram się za pranie bo przyjedzie mi już komoda :) teraz wszystko leży pod łóżkiem w sypialni :)

Olivka
.. mnie tez nogi puchną... własne od tego tygodnia jestem już na L4, wiec troszkę mniej, ale jak siedziałam w pracy, było to nagminne...

Ja na wyjście ze szpitala kupiłam zwykłe białe body z długim i z krótkim rękawem - z wależności od pogody... na to nałożę dresik... spodenki z bluzą rozpinaną, skarpetki i czapuchę.. mysle ze tak będzie dobrze... :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #680406 przez agniesia1604
mami_nka napisał:

klauduska89 napisał:

prawie 10 a ja dopiero zwlekłam się z łóżka i to listonosz mnie obudził, tak to bym pewnie jeszcze spała. Okropnego lenia mam dziś i jakoś tak słabo się czuję. Na śniadanie nawet ochoty nie mam a zawsze wstaję z ssaniem w żołądku, a dziś? leży przede mną już do połowy zjedzona czekolada i szklanka coli którymi się delektuję, chyba brakuje mi cukru od rana :) może po takiej dawce się obudzę :)
Wczoraj pierwszy raz weszłam na moją górę domku...robotnicy już w tamtym tygodniu skończyli ale nie mam jeszcze schodów na górę i narazie nie zamówię bo przy dalszej robocie zniszczą mi je bo będą drewniane i lakierowane, tak więc drabina poszła w ruch i ciężarna mamuśka przy asekuracji 6 osób po drabinie na górę się wspinała :) Już siedzę od wczoraj i myślę co i jak tam będzie :) w sobotę przychodzi wujek hydraulik i muszę już mieć obmyślone gdzie w kuchni będzie zlew i kuchenka gazowa, no i rozplanować też muszę całą łazienkę tak żeby później niczego nie żałować że zrobiłam źle :) Za chwilę siadam do przeszukiwania internetu za wymarzoną łazienką i rozkładem kuchni narożnej :) może macie jakieś fajne projekty na łazienkę i kuchnię ze skosem :)? za pomoc była bym wdzięczna :)

nie ze skosem i zawsze chcialam lazienke w brązie ale tu się zakochałam :D
waszewnetrza.leroymerlin.pl/moja-babska-...nka,1,26,231355.html

Ja nie rozumiem kuchni ze skosem ?:P

Ja sama projektowałam swoją kuchnię i meble w sumie dobierałam sama - jednakże zrobiłam to najtańszym kosztem bo kupiliśmy meble w BRW.
Kuchnię gazową chciałam w narożu ale to mi znajomi odradzili Ci którzy tak mają ( niewygodnie) a poza tym duzo kosztuje narożny okap, zlew również w narożu nie jest dobrym pomysłem jeśli nie będziesz miała zmywarki ( bo się zmywa bardzo niewygodnie ).
Jeśli chodzi o rozstaw w kształcie litery L to trzeba pamiętać o tym aby Kuchenka + lodówka + zlew znajdowały się wokół ciebie na wyciągniecie ręki wtedy jest wygoda ... Czyli Kuchenka gazowa o 40-60 cm od lodówki a zlew również te 40-60 cm od kuchenki. Kuchnia gazowa najlepiej gdy będzie w tym OŚRODKU że tak nazwę :)

A to nasza kuchnia zrobiona naprawdę bardzo tanim kosztem i samemu z mebli www.brw.com.pl :

DLA mnie najważniejsze było ABY wszystko POMIEŚCIĆ w te szafki :)

Co do łązienki to nigdy nie projektowałam ... i sie nad tym nie zastanawiałam :)
To zależy czy chces zmieć jednak wannę czy prysznic czy moze jedno i drugie bo też jest taka fajna opcja ... jak się ma dużą łazienkę to lepiej zainwestować i w to i w to ... Zawsze mozna z dzieckiem się wykąpać a to naprawde niezapomniane chwile i dziecko potem będzie miało frajdę...

Ale można i kupić taki prysznic z opcją wanny np w castoramie koszt około 2000zł .... ze 2 schodki wtedy takie eleganckie i luz - są wtedy takie właśnie NAROŻNe te wanno-prysznice:)

Jak masz tyle miejsca by zrobić 2 zlewy obok siebie to też rewelacyjna sprawa Bo zawsze mozna razem korzystać z łazienki :P

Ja uwielbiam kolory krem i brąz i napewno w tym klimacie bym dla siebie projektowała łazienkę:) Do tego mozna dodać albo zieleń taką jaskrawą albo fiolet i rewelacyjnie to wygląda:))))

I druga sprawa to wg mnie dobrze mieć szafę w łazience - po pierwsze na ręczniki ( te na zmianę aby były pod ręką ), po drugie na kosmetyki po trzecie na różne inne sprzęty :P Szafa z lustrem o wymiarach np 80 szer, 40 cm głebokośc i 200 wysokości:) ...
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #680409 przez agniesia1604
Gro-szek napisał:

Któraś pisała, ze boli ją kość łonowa.. chyba Agniesia... mnie też to dopadło...
Aga a powiedz w jakich sytuacjach Cię boli? Bo mnie boli jak mam wstać z łóżka, jak wstaje z kanapuy, w momencie gdy jedna noga jest już na podłodze a druga jeszcze na łóżku...

Może łatwiej będzie jak napiszę kiedy mnie NIE BOLI:)
Nie boli mnie gdy siedzę i się nie ruszam
Nie boli mnie gdy leżę i się nie ruszam

A boli mnie gdy mam wstać, siadać, podnieść nogę, zrobić krok i kolejne kilka kroków ( przestaje boleć po około 50 krokach - moze w końcu zapomninam?:)

Cały czas boli gdy się ruszam:)

11 lata 6 miesiąc temu #680412 przez asiulek_dolls
a to moja...

11 lata 6 miesiąc temu #680417 przez mami_nka
napisalam do Moniki sms ale narazie cisza.... dam znac jak cos

11 lata 6 miesiąc temu #680421 przez asiulek_dolls
mam nadzieje że odpisze i to szybko... i ze wszystko ok

11 lata 6 miesiąc temu #680426 przez agniesia1604
asiulek_dolls napisał:

a to moja...

Widze ze też w INOXie .. i co zadowolona jesteś?:))))

Ja nie:PPPP
Dużo trzeba wycierać ... a teraz maleństwo nas czeka więc.... oj będzie sporo paluszków :)

11 lata 6 miesiąc temu #680427 przez Gro-szek
agniesia1604 napisał:

Gro-szek napisał:

Może łatwiej będzie jak napiszę kiedy mnie NIE BOLI:)
Nie boli mnie gdy siedzę i się nie ruszam
Nie boli mnie gdy leżę i się nie ruszam

A boli mnie gdy mam wstać, siadać, podnieść nogę, zrobić krok i kolejne kilka kroków ( przestaje boleć po około 50 krokach - moze w końcu zapomninam?:)

Cały czas boli gdy się ruszam:)

Aga to współczuje Ci... u mnie jest to raz na jakis czas... albo w jakś nienaturalny sposób podniosę nogę albo zrobie jakis gwałtowny ruch...
A z zodzeniem mam tak że ból kręgosluba zgina mnie z pół.. i wystaczy, ze zrobie jakieś z 5 kroków i mija...

11 lata 6 miesiąc temu #680431 przez asiulek_dolls
mam taką fajną miękką ściereczkę z mikrofibry więc wystarczy że na sucho przetrę od czasu do czasu i jest ok... gorsza jest mikrofalówka, spodobała mi się bo jest prawie jak lustro ale każdym dotknięciu zostaje ślad :angry:

11 lata 6 miesiąc temu #680446 przez agniesia1604
koszule do szpitala poprasowane, szlafrok też, ręczniki też i juz leżą w torbie... wziełam BORDOWE ręczniki :) ... spakowałam też połowę rolki ręcznika papierowego chociaż nam położna mówiła że najlepsza do suszenia jest SUSZArka bo szybciej goi ranę:P ale o nią po prosze męża już po

11 lata 6 miesiąc temu #680448 przez agniesia1604
Zaczynam się martwić o Monix:(

11 lata 6 miesiąc temu #680456 przez asiulek_dolls
Klauduśka to co mogę doradzić w sprawie kuchni, a właściwie odradzić to fornir! ja zdecydowałam się na meble fornirowane i okazało się że to nie najlepszy pomysł, w niektórych miejscach gdzie są uchwyty widać ślady bo zdarza mi się otwierać szafki mokrymi lub wilgotnymi rękami, teraz zdecydowałabym się na fronty na wysoki połysk bo niby odbijają się na nich palce ale wystarczy przetrzeć a nie chłoną wilgoci,
kiedyś wymienimy same fronty właśnie na wysoki połysk

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #680461 przez agniesia1604
Idę dalej szykować torbę do szpitala:)
Staś od 10 min ma czkawkę ... drażni mnie ona bo ułożony jest samym dole ... i troszku kłuje mnie w pochwie:)

Mam pewien wielki problem ... otóż rzeczy dla mnie ... i nie wiem czy sie zmieszczę:P hahahahah
Wezmę chyba spódnicę długą i bluzkę do tego... w sumie na biało byłabym ubrana ... to tylko na wyjście ... bo spodnie chyba nie wchodza w rachubę - bo nie dość że podpaska to moze będzie coś bolało? .... No i buty to laczki które niedawno kupiłam - takie ala sandały - lacze:P

11 lata 6 miesiąc temu #680464 przez asiulek_dolls
no no Agniesia widze że sie ostro za pakowanie wzięłaś :) moja walizka stoi w kącie i wrzuciłam do niej tylko podkłady na łóżko i te poporodowe, żeby miejsca w szafie nie zajmowały... myślę że pod koniec czerwca/początek lipca spakuje walizke bo w sumie mam w domu wszystko co potrzebne

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka