- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agniesia nie myślałam nad tym jeszcze ale wydaje mi się że zwykły T-shirt i ulubione dresy najlepiej się sprawdzą
No to jakieś dresy trzeba by mężowi zakupić ... koszulkę jakąś się znajdzie ... bo chodzi o ten poród i wiadomo że się pobrudzić może ... buty to moze jakieś laczki czy cuś ... wiadomo że i skarpetki:P
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
Witam cieplutko.Przepraszam bardzo ale nie jestem w stanie nadrobic postow z 4 tyg .
Jestem na podtrzymaniu,wczoraj wyszlam ze szpitala,udalo sie zatrzymac porod.Rowniez dostalam Dexaven na przyspieszenie rozwoju pluc u dzidziusia ,do tego jestem na fentoerolu 3x1 i isoptin 3x1 juz do 36 tygodnia ciazy .Skutek brania tych lekow-totalny odlot ,mam straszna dilerke rak i nog,kolatanie serduszka ... Mam nadzieje,ze organizm oswoi sie z nimi bo nie pozwalaja mi funkcjonowac w pelni -ani doniesc kubka,zupe wylewam z lyzki ,po kartce pisze jak kura pazurem ,pomidora mi nawet trudno pokroic,na mowe tez mi pada troszke bo czuje ze niewyraznie sie wypowiadam , nie gotuje ,nie dzwigam nic bo mam kategoryczny zakaz obciazania macicy .Klucac tez nie moge bo w taki sposob wywoluje sie parcie na macicie (nawet nie wiedzialam o tym-dobrze,ze kucnelam przy lekarzu a wtedy mi zwrocil uwage )Przepraszam,ze nie zagladalam tak dlugo tutajz trzecim teraz dzieckiem nie moge powiedziec ,ze ciaza to piekny stan
jeszcze hemoroidow sie nabawilam jak w zyciu nie mialam
A to długo w szpitalu byłaś? Co się stało że się tam znalazłaś? A dziećmi kto się teraz zajmuje? Napewno musi być Ci ciężko i współczuję ale trzymam kciuki za ciebie i maluszka byście jeszcze trochę wytrzymali.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ile kosztowały ?
byłam wczoraj w biedronce i nie znalazłam nic takiego

- katarzynaxxx89
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Moja kuchnia jest taka, co bym zmieniła to dałabym płytę gazową bliżej zlewu zaraz za skosem, ale byłam młoda i niedoświadczona w temacie urządzania a takto całkiem fajnie się ją użytkuje, oczywiście teraz jest firanka, bo to zdjęcie jak urządzaliśmy 2 lata temu. Ewentualnie zmnieniłabym kolor ścian na cappucino.
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

ja na razie nastawiam się na to że mężuś będzie przy mnie ale nie do końca, jak już będzie pełne rozwarcie a może nawet trochę wcześniej to go chyba wygonie na korytarz a jak nie to pewnie sam ucieknie hahaha

hahaha a mamy takiego kolege co żone na porodówke odwoził, wracał do domu i już zwoływał kumpli... Anka sie męczyła na porodówce a on już pił w najlepsze... dramat
byliśmy u niego na ognisku-pępkówce jak urodziła mu sie druga córcia, oczywiście pojechał na chwile do szpitala ale nie zagościł tam długo bo musiał wracać żeby impreze wieczorem zorganizować, było "skromnie" chyba ze 60osób!!!
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Mój nie ma dresów .... muszę mu coś zakupić

HAHA
Niby mam taką dużą torbę do tego szpitala ...ale omału brakuje mi miejsca!!!!!! a jeszcze sporo do spakowania...
Upchnę to wszystko w końcu ...ale tego jest naprawdę dużo!!!!!!!!! Same zobaczycie...
W sumie pampersy i te podpaski x 2 to sporo miejsca zajmują ...
Ubranka jakie przyszykowałam dla maluszka to wsyzstko w błękicie i rozmiarze 62!:
1 x pajacyk
1 x body z długim rękawkiem
1 x półśpiochy
1 x kaftanik
1 x śpioszki
1 x skarpetki welurowe
2 x czapeczka
1 x łapki
Myślę że taka wyprawka musi wystarczyć by móc coś wybrać - zresztą słyszałam zę to położne wybierają w co ubrać maluszka na wyjście ...
do tego przygotowałam pieluszkę flanelową do okrycia maluszka w foteliku a jak będzie zimno to po prosze męża o zabranie z sobą kocyka ... bo nie ma sensu tego wszystkiego zabierać

Oczywiście spakowałam swoje ciuszki na wyjście czyli koszulkę i spódnice długą

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Monix Katelaja 3 dajcie się kochane jak najdłużej spakowane.
Z tym ubraniem dla taty chodzi o to by się przebral na miejscu do eterycznych warunków u mnie jak nie ma przebrania os.towarzysząca musi kupić fartuch od szpitala za 12zł jak wodze na kompa tezoteryka wypisz swoje ubranka do oceny;) hmm skleroza mi mowi że już niepamiętam co jeszcze było w temacie...
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

no dobra ja uciekam... pora się powoli ogarnąć bo usg o 18

jak nie wrócę zbyt późno to postaram się zaglądnąć do Was i zdać relacje

i trzymajcie kciuki żeby się nie okazało że pisiorek Kacperka gdzieś zniknął albo odpadł

- Kataleja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem
Klauduska na poczatku mialam juz problemy bo brzuch i skurcze sie nasilaly coraz mocniej,dostawalam 3x 2tabl luteiny i 3x 1 spasmoliny,nie dzwigalam,ciagle w domu .na poczatku tamtego tygodnia dostalam mocnych skurczy ,lapaly mnie bardzo czesto,pare razy poglubilam sie w oddychaniu ,skurcze towarzyszyly mi przy chodzeniu chociazby do wc,nagle jak mam zaparcia ,ze 5razy w miesiacu sie wyprozniam tak 2 dni pod rzad 3 razy dziennie

- wunia1984
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...teraz serca mam dwa...

Monix trzymaj się nam dzielnie i zaciskaj nóżki aby maluszki jeszcze posiedziały, lepiej dla nich

Katalejko myślałam o Tobie

Asiulek kuchnia bardzo mi się podoba

Klauduśka osobiście stawiam na łazienki w bielach i beżach, urozmaiciłabym dodatkami. Bo jak wiadomo żadko kogo stac na zmianę płytek w raz ze zmieniającymi się trendami. Ale to mój guścik i zdanie

O stroju dla męża nie myślałam, najważniejsze aby po prostu był a w co ubrany to nie ważne. Torbę spakuję w lipcu. Narazie nei myślę, co tam wrzucę

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
pstrąg
ryż
i surówka z pora:P
Mniam ...

musze pstrąga już chyba natrzeć i przygotować

- wunia1984
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...teraz serca mam dwa...

Jutro placki po węgiersku, teściowa placków nasmaży a ja gulasz upichcę

Mozę jeszcze pierogi któregoś dnia ulepi

Agniesiu obiadek zdrowiuśki, mnie od rybek coś odrzuca

- ziii
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Asiulek, ja ma taki sam plan porodowy jak ty - tzn. mój M. na razie nie jest zaplanowany do samego końca. Ale się okaze.
Torba jeszcze nie spakowana, ale przynajmniej ją wyprałam (bo normalnie wożę w niej ciuchy na konie i śmierdzą stajnią, co mogłoby trochę dziwić na porodówce

Dzisiaj piękna pogoda, myślałam że wszystkie będziecie na spacerach, a tu przychodzę i bach - 7 stron do nadrabiania. Konitki, mój ciężarny mózg za wami nie nadąża!
A co do zlewu i kuchenki, dobrze żeby były blisko siebie, ale oddzielone blatem oczywiście. Tu ciekawy artykuł: www.dom.pl/jak-zaplanowac-funkcjonalna-kuchnie.html
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Torba do szpitala prawie też spakowana ... brakuje mi troszku rzeczy ... ale to musze dokupić np szczoteczkę do zębów no i ciuchy dla meża
Jejciu jak mi sie nei chce iść na tą szkołe rodzenia dzisiaj ... BUUUUU