- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
no no Agniesia widze że sie ostro za pakowanie wzięłaś
moja walizka stoi w kącie i wrzuciłam do niej tylko podkłady na łóżko i te poporodowe, żeby miejsca w szafie nie zajmowały... myślę że pod koniec czerwca/początek lipca spakuje walizke bo w sumie mam w domu wszystko co potrzebne
Tak powoli pakuję bo przez ta przeprowadzkę obawiam się ze wiele rzeczy pogubię ... wolę mieć naszykowane - wezmę listę włozę do torby i będę odhaczała to co już w niej mam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- klauduska89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1

Co do kuchni to mam większy dylemat...wymiary ścian na których będzie zabudowa to 3,2m i 4,9m tylko pod koniec tej dłuższej ściany jest już skos więc mebli tam już na końcu nie będę wstawiała tylko coś się tam wymyśli, ale tak czy siak to i tak sporo szafek tam będzie. Wiem tylko tyle gdzie będzie stała lodówka a nie wiem jak rozplanować zlew i kuchnię gazową, czy stawiać je na tej samej ścianie czy trochę dalej od siebie...
- mami_nka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zakochani od pierwszych chwil <3
- Otrzymane podziękowania: 0
"Hej ja właśnie wróciłam z ktg. Oczywiście wczoraj zostawili mnie na obserwacji, bo pojawiły się maleńskie skurcze i zrobiło się rozwarcie na 2,5cm. Podaja mi tez steryd na rozwoj płuc u maluchow w razie porodu. Nie wiem kiedy wyjde nikt nic nie wie:/ strasznie tu nudno w pokoju jestem sama nawet nie mam do kogo geby otworzyć

cały sms
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

Agniesia no tak, przy przeprowadzce taka spakowana torba się sprawdzi

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
moja kuzynka miała podobną sytuacje i już do porodu ja trzymali, leżała w szpitalu ponad 1,5 miesiąca i urodziła prawie trzy tyg przed terminem
- Gro-szek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
jak będziesz miała okazję lub jak Monia czytasz to: to trzymamy za Waszą trójkę kciuki

Trzymajcie się cieplutko

- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected
W Tesco są wieloraki body i pajacyków, moja koleżanka z Poznania mówiła, że u niej już wszystko było 30%, ale ja sprawdzałam u siebie w małym, lokalnym, to tylko trochę rzeczy było na wyprzedaży, ale warto sprawdzić.
Klauduśka, po drabinie weszłaś, no nieźle

Mąż z kolegami w ten weekend maluje łazienkę, sypialnię i pokój małej, szkoda, że w pełni go nie urządzimy, bo nie mamy teraz kasy, żeby przebierać w lampkach, rameczkach i zasłonkach.
Groszek, dziwny jakiś ten lekarz znajomej :/.
Dobrze, że Monika się odezwała, mam nadzieję, że uda im się potrzymać maluchy w brzuszku jeszcze trochę, ale domyślam się, że leżenie w szpitalu nie jest fajne, do tego rozstanie z małą.
- MamaBąbelka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Expect The Unexpected
Dziś miała być dostawa, więc poleciałam i udało się kupić za 5 zł nowiutkie śliczności i przy okazji czapeczkę - drobiazg na dzień ojca. Uwielbiam ten sklep, mają sporo nowych rzeczy na wycenie, ale w naprawdę przyzwoitych cenach.
- Kataleja
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem
Jestem na podtrzymaniu,wczoraj wyszlam ze szpitala,udalo sie zatrzymac porod.Rowniez dostalam Dexaven na przyspieszenie rozwoju pluc u dzidziusia ,do tego jestem na fentoerolu 3x1 i isoptin 3x1 juz do 36 tygodnia ciazy .Skutek brania tych lekow-totalny odlot ,mam straszna dilerke rak i nog,kolatanie serduszka ... Mam nadzieje,ze organizm oswoi sie z nimi bo nie pozwalaja mi funkcjonowac w pelni -ani doniesc kubka,zupe wylewam z lyzki ,po kartce pisze jak kura pazurem ,pomidora mi nawet trudno pokroic,na mowe tez mi pada troszke bo czuje ze niewyraznie sie wypowiadam , nie gotuje ,nie dzwigam nic bo mam kategoryczny zakaz obciazania macicy .Klucac tez nie moge bo w taki sposob wywoluje sie parcie na macicie (nawet nie wiedzialam o tym-dobrze,ze kucnelam przy lekarzu a wtedy mi zwrocil uwage )Przepraszam,ze nie zagladalam tak dlugo tutaj

- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Witam cieplutko.Przepraszam bardzo ale nie jestem w stanie nadrobic postow z 4 tyg .
Jestem na podtrzymaniu,wczoraj wyszlam ze szpitala,udalo sie zatrzymac porod.Rowniez dostalam Dexaven na przyspieszenie rozwoju pluc u dzidziusia ,do tego jestem na fentoerolu 3x1 i isoptin 3x1 juz do 36 tygodnia ciazy .Skutek brania tych lekow-totalny odlot ,mam straszna dilerke rak i nog,kolatanie serduszka ... Mam nadzieje,ze organizm oswoi sie z nimi bo nie pozwalaja mi funkcjonowac w pelni -ani doniesc kubka,zupe wylewam z lyzki ,po kartce pisze jak kura pazurem ,pomidora mi nawet trudno pokroic,na mowe tez mi pada troszke bo czuje ze niewyraznie sie wypowiadam , nie gotuje ,nie dzwigam nic bo mam kategoryczny zakaz obciazania macicy .Klucac tez nie moge bo w taki sposob wywoluje sie parcie na macicie (nawet nie wiedzialam o tym-dobrze,ze kucnelam przy lekarzu a wtedy mi zwrocil uwage )Przepraszam,ze nie zagladalam tak dlugo tutajz trzecim teraz dzieckiem nie moge powiedziec ,ze ciaza to piekny stan
jeszcze hemoroidow sie nabawilam jak w zyciu nie mialam
Strasznie to wszystko wyglada ale trzymam kciuki.
Zapytaj lekarza czy po tych lekach tak masz się czuć - bo moze coś wymienią

Boshe no współczuję
Dobrze ze dali już ten lek na rozwój płucek ...
Odpoczywaj ile się da
Współczuję hemoroidów , nie wiem co to tak naprawde ale to straszliwie boli ponoć i wiele kobiet dostaje je w trakcie ciązy lub po porodzie:(
wracaj do zdrówka!
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnei w spzitalu napisali że : spodnie, koszulka i buty...
a ja się zastanawiam nad ich nowością i jakością i czy przypadkiem nie wziać z domu rzeczy a kupić po prostu FARTUCH - wrrr
Myślałyście nad tym?
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zdróweczka

I trzymam kciuki
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-