BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #679738 przez agniesia1604
Ja też rajtuzków jeszcze nie kupowałam - bo na początku nie będą potrzebne...
Wiec co się dowiedziałam...
kuzynka nie używa bodów z krótkim rękawkiem pod inne ciuszki ...
< maluch urodził się 17 maja >
Przez pierwsze 2 tygodnie praktycznie w większości ubierała pajacyki
Od ostatnich prawie 2 tygodni ubiera w dzień tylko body z krótkim rękawkiem i przykrywa go pieluszką .... i o dziwo nie mruczy ze mu źle...

Czemu przeszła z pajacyków na body? a bo potówki zaczęly mu wychodzić ...
Teraz mały się potrafi tylko odkrywać i mu jest cudownie w tak lekkich bodach z krótkim rękawkiem ... Kuzynka mieszka w Bydgoszczy ...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #679740 przez asiulek_dolls
wow ale czadowe te mini zwierzaczki... eh tylko jak to możliwe żeby tak precyzyjnie taką drobinkę zrobić :unsure: :cheer:

11 lata 10 miesiąc temu #679746 przez wunia1984
Joasiu noo to spora ta Twoja kruszynka :) ja juz w poniedzialek dowiem sie co u Zuzki :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #679756 przez agniesia1604
Joasiu spora ta Twoja kruszynka:)
Oj coś myślę że mój Staś tez będzie tyle ważył :)

Idę do lekarza w 33 tygodniu i 5 dniu ... więc podobnie do Ciebie:)

Dziś odebrałam przesyłkę :
- chusta czarna ( ech farbuje - a szkoda )
- sterylizator + podgrzewacz - chyba go na czymś muszę wypróbować - ale to za miesiąC:)

11 lata 10 miesiąc temu #679784 przez klauduska89
wy tu piszecie i piszecie a ja ciężko pracuję :) pierogi z mięsem zrobione i pasztecik wyciągnięty z piekarnika właśnie sobie stygnie, plan dnia dzisiejszego wykonany w 110% :)

11 lata 10 miesiąc temu #679836 przez katarzynaxxx89
Ja też miałam dziś wizytę, ale gin tylko pomacał brzuszek i powiedział że oki. I doznałam szaku ponieważ powiedział że jest obowiązkowe badanie na HiV i mi dał skierowanie?? Wcześniej jakoś nie słyszałam że to musi być może tylko u nas w szpitalu to wymagają, hmmm ciekawe

11 lata 10 miesiąc temu #679840 przez agniesia1604
Tak obowiązkowe :)

Ja miałam takie badanie przy pierwszej ciąży ... czyli rok temu no i mam wynik
To drogie chyba badanie..
Ja zresztą miałam juz 2 razy robione to badanie ...
Bo kiedyś mnie dentystka skaleczyła i przy okazji siebie też... i na jej koszt jechałam robić to badanie - toć mogła ona się ode mnie albo ja od niej zarazić :P I wtedy by miała problemy ....
:)))))

Ja wiem ze czysta jestem ... ale tak jak ktoś kiedyś powiedział ... nie znasz dnia ani godziny ... i w szpitalu też można dostać ... to tak jak z gronkowcem złocistym czy żółtaczką... niestety

11 lata 10 miesiąc temu #679846 przez agniesia1604
No ale nie mam tego badania ... nie moge znaleźć ... dziwne:))))
No nic jesli trzeba będzie zrobić to zrobię ponownie:)

11 lata 10 miesiąc temu #679878 przez patka1603
ciekawe czy mój lekarz też mi zleci HIV?! W harmonogramach badań ciążowych jest ono zalecane koło 10 tygodnia ciązy. Ale że obowiązkowe to nic nie znalazłam

11 lata 10 miesiąc temu #679887 przez Monix
Dziewczyny umieram :'( bardzo boli mnie brzuch w sumie to nie wiem od czego... Nic dziś praktycznie nie jadłam :/ mój chłop juz panikuje, ze rodze. Zadzwonił do mojej gin a ona kazała nam jechać na ktg, ale przecież bole porodowe to bym poznała (chyba). A poza tym powiedziała, ze nawet gdyby rozpoczął się teraz poród to musiałabym jechać do Bydgoszczy oddalonej o 45 km bo podobno u nas nie ma lekarza od tak wczesnych porodów :|. Ciekawe tylko czy bym zdarzyła...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #679892 przez patka1603
o jejciu monix..
dla własnego spokoju i ulgi jak najszybciej jedź do tego szpitala, trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści

a co do jazdy to mi się wydaje że jak by się okazało że rodzisz to pewnie by cie karetką szybko przewieźli do tej bydgoszczy

11 lata 10 miesiąc temu #679916 przez agniesia1604
Monix napisał:

Dziewczyny umieram :'( bardzo boli mnie brzuch w sumie to nie wiem od czego... Nic dziś praktycznie nie jadłam :/ mój chłop juz panikuje, ze rodze. Zadzwonił do mojej gin a ona kazała nam jechać na ktg, ale przecież bole porodowe to bym poznała (chyba). A poza tym powiedziała, ze nawet gdyby rozpoczął się teraz poród to musiałabym jechać do Bydgoszczy oddalonej o 45 km bo podobno u nas nie ma lekarza od tak wczesnych porodów :|. Ciekawe tylko czy bym zdarzyła...

Jedz na te KTG - jak będzie trzeba to Cię przetransportują do bydgoszczy te 45km!:)

Odezwij się potem:)

11 lata 10 miesiąc temu #679922 przez Joanna89
Ja na HIV miałam w 12 t-c badanie.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #679955 przez EwelinaB87
U nas nie ma obowiazkowego badania na hiv w szpitalu,

ja zalatwilam laryngologa i to w godzine!?
jestem w szoku bo Pani pielegniarka widząc ze jestem w ciązy poprosila mnie specjalnie:
"teraz pani w ciazy" :P
wiec zajrzala do ucha powiedziala ze faktycznie wydzieliny duzo ale zapalenia nie widzi, przepisala antybiotyk do ucha i czyszczenie spirytusem salicylowym, przymylam nim ale myslalam ze sie posikam z bolu jak na zywa rane! strasznie szczypalo, prawie mi spalilo ucho :( wieczorem mam sobie zakropic i rano mam nadzieje ze przejdzie.

A moj szanowny malzonek mial ambitny plan isc na ryby skonczylo sie na World of tanks kilku lampkach wina i nalewki i pijackich przyspiewach elektrycznych gitar, a teraz spi jak aniołek :D

Zii z tym misiem chyba przegielas, mialam dzisiaj konczyc trampki ale tak mi sie nie chcialo jutro je wysle :P

MONIKA! natychmiast na KTG bez zartów, musisz uwazac na siebie dwa razy bardziej niz my!
mam nadzieje ze nic powaznego, mnie tez dzisiaj boli brzuch tzn w nocy najbardziej na dole i z prawej, ale powiem wam ze czuje sie coraz gorzej, wstac nie moge siasc nie moge strasznie bola mnie pachwiny :( i czuje jakbym miala gumowane stawy biodrowe za kazdym krzywym krokiem wydaje mi sie ze zaraz skrece noge :(
jezu jaka jestem kaleka, mimo ze mam sile i w ogole ale czuje ze sie sypie.

11 lata 10 miesiąc temu #679984 przez agniesia1604
starość nie radość:P :)))))))))))

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka