BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 6 miesiąc temu #679541 przez agniesia1604
Ja sie chyba przejadę do sklepu z używaną odzieżą i kupię te koszulki :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #679549 przez klauduska89
mnie boli i ciągnie "skóra" z prawej strony pod żebrami w miejscu gdzie mały najczęściej kopie, nawet jak delikatnie dotykam to jest to nie przyjemne uczucie, tak jak bym miała w tym miejscu siniaka od środka.
Joasiu trzymam kciuki za wizytę i szybko nam się pochwal co u Twojej córeczki słychać :)
Ja mam wizytę we wtorek to zobaczymy co mi ginka powie, jak wyniki moczu i krwi no i muszę o ten GBS zapytać i czy będę miała jakieś USG przed porodem.

11 lata 6 miesiąc temu #679586 przez katarzynaxxx89
Joanno nie taki mini ten zestawik z musteli mi tylko przysłali różową kosmetyczkę taką malutką i próbkę kremu na roztępy bardzo małą. Także trzymam kciuki, sliczne zakupy

11 lata 6 miesiąc temu #679605 przez ziii
Też trzymam kciuki! Zachęcona Twoimi zdjęciami, zrobiłam w końcu przegląd ubranek w szafie. Wydawało mi się, że mam ich za mało (wciąż!), a tu się okazuje, ża sama nie wiedząc kiedy trochę ich już uzbierałam :P Aż sama się zdziwiłam. Zostały jeszcze drobiazgi jakieś... Fotki wrzucę wam po wypraniu i wyprasowaniu hihi.
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #679614 przez klauduska89
Ziii bardzo fajna lista! chyba będę musiała od Ciebie trochę ją ściągnąć i też jak będę prała to od razu będę sobie uzupełniała :)

11 lata 6 miesiąc temu #679634 przez ziii
Polecam taki sposób - wszystko fajnie widać. A ja jestem wzrokowcem, więc w zwykłych listach się gubię po 3 pozycjach :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #679636 przez patka1603
ale sie naczytałam tych postów..

joanna piękne ciuszki kącik i w ogóle wszystko ;) zazdroszczę ci że już wszystko masz, my może w weekend weźmiemy się za odnowę łóżeczka czyli szlifowanie a później malowanie. trzymam kciuki za twoją wizyte i za wasze zdrówko aby wszystko było dobrze! czekamy na wieści, my idziemy za tydzień :D

Ewelina mam nadzieje ze uda ci się coś załatwić u tego laryngologa bo ja jak poszłam z bólem gardła migdałów czy co to tam było(ogólnie od zęba) to babka jak usłyszała że jestem w ciąży to wystraszona nic mi nie chciała przepisać tylko żebym ograniczyła pewne produkty w diecie i to powinno pomóc.. normalnie pomyślałam że to żart

Agnieszka
ja również bym dokupiła body do tego twojego zestawiku bo wydaje mi się że one najbardziej się przydają no chyba ze ktoś używa zamiast nich kaftaniki. a co do nocek to ja też raczej nie będę korzystać z kołderki bo po co maluszek ma marznąc jak się odkryje skoro posiadam śpiworek

Jeśli chodzi o siusiu to ja wstaje raz koło 6-7 jak mąż idzie do pracy.
A tak poz tym to się dzisiaj zmartwiłam ponieważ ważyłam się parę dni temu i dobrnęłam już do tych 6kg (wcześniej waga się wahała 5-6kg) a tu dzisiaj wchodzę na wagę i znowu 1 kg w dół a jak by tego było mało to dzisiaj aby się pocieszyć stwierdziłam że zmierzę brzuszek bo pewnie urósł a tu w porównaniu z 22 maja zmalał ok 5-8 cm bo z tego co pamiętam to miesiąc temu było 118 a dzisiaj 110 mam nadzieje że jak za tydzień pójdziemy na wizytę to chociaż gin stwierdzi że maluszek rośnie i ma się zdrowo!!! Bo dobija już mnie ta waga! ja myślałam że w ciąży będę musiała nie wiadomo jak się pilnować bo waga będzie błyskawiczne rosła a tu na chwile obecną ważę tyle co w 26 tygodniu czyli na początku maja :(

11 lata 6 miesiąc temu #679642 przez patka1603
zii a co oznacza pozycja U?

11 lata 6 miesiąc temu #679644 przez agniesia1604
ja byłam w aptece i kupiłam:
-glukozę mint ( na poród )
-lewatywę
-4 saszetki tantum rosa
-gaviscon na zgagę:P bo ta cholera codzienne mnie meczy a mleko nie daje rady:P

no i byłam w sklepie z odzieżą NOWĄ!!! dla dzieciaczków i kupiłam ( a byłam przecena i to spora bo ponad 50%)
- koszulka krótki rękawek rozm 68 (3,75zł)
- koszulka bezrękawnik rozm 68 (4,30zł)
- koszulka krótki rękawek rozm 68 (4,60zł)
- koszulka krótki rękawek rozm 62 (5,50zł)
- koszulka krótki rękawek rozm 62 (5,40zł)
- koszulka krótki rękawek rozm 62 (4,75zł)
- koszulka długi rękawek rozm 62 (4,10zł)
- bluza długi rękawek rozm 62-68 (15,10zł)

Tyle samo bym dała na wycenie ciuszków używanych ... dobrze że weszłam do tego sklepu i przejrzałam w końcu te WYPRZEDAŻE do 70%!!!
I tam normalnie szok takie przeceny - na dziewczynek OGROM!!!! Najwięcej sukieneczek i to w cenach od 4-15zł !!! Piękne :)
Dla chłopca zawsze jest cieżko dostać ciuszki i to jeszcze przecenione:)

Zaraz spróbuje zrobić zdjęcia:)

11 lata 6 miesiąc temu #679649 przez ziii
patka1603 napisał:

zii a co oznacza pozycja U?

Rozmiar uniwersalny :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #679654 przez agniesia1604
No to wstawiamy:)

Będa 3 zdjęcia i w sumie ustawione cenowo raczej

W sumie za to 47,50zł! myślę że dobry interes:)
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #679669 przez asiulek_dolls
no Agiiesia ceny rzeczywiście takie że grzech było by nie skorzystać z okazji :)

zii ja też korzystałam z podobnej tabelki i to naprawdę najlepszy sposób miałam nawet taką mini wersje wydrukowaną i nosiłam zawsze w portfelu, jak mi się coś spodobało to tylko zerkałam w jakim rozmiarze się przyda dana rzecz...

11 lata 6 miesiąc temu #679671 przez agniesia1604
Nie bardzo rozumiem - bo się oczywiście nie znam - ale Body z krótkim rękawkiem planujecie zakładać maluszkowi pod WSZELKIE ciuszki które będziecie maluszkowi ubierać?
Nie za grubo?
Ach zadzwonie do kuzynki jak ona ubiera malucha:P

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #679672 przez patka1603
piękne....

Mój maż własnie przyszedł do domu ze skręcona kostka a jak by tego było mało to wypił parę piw żeby się znieczulic... nie wiem co am robić.. chyba za 2-3 h jak dojdzie do siebie to pojadę z nim na dyżur bo strasznie mu spóchła ta noga i strasznie się zwija z bólu

a to my dzisiaj 31 tydzień
Załączniki:

11 lata 6 miesiąc temu #679679 przez asiulek_dolls
Agniesia jak będzie bardzo ciepło to nie, niektórzy stosują taką zasadę żeby ubierać dziecko tak jak siebie + dodatkowa jedna warstwa

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka