- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- cukierecek27
- Wylogowany
- gadatliwa
Asiulek ta torebka cukru dobry pomysl i kosztuje 4zł hihii no o tym bym nie pomyslala:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
przeczytałam te opinie i głównie wypowiedzi są że na początku są zbędne - to się zgodzę że jednak na początku dziecko samo się nie przekręca. A lekarze zalecają by maluszek spał na pleckach - ale są różne o tym fora ... bo zawsze po jedzeniu dziecku musi się beknąć ale jesli sie ulewa później to powinno dziecko leżeć jednak na boczku chociaz przez jakiś czas. Moja teściowa mówiła że kładła mojego M. to raz na lewym to raz na prawym boku i biodra ma zdrowe i nogi też proste ... tyle że stopę rozmiar 46:PPPPP
Te wałeczki ponoć sa dobre kiedy dziecko się zaczyna obracać ... czyli koło 3 miesiąca ... to nie duży wydatek...
Ja np kupiłam NUBY laktator do domu i podróży za 29zł wiec mogę jeszcze operować jakąś kaską na wałeczki bo naprawdę tani sprzęt kupiłam:)
allegro.pl/nuby-laktator-odciagacz-reczn...bpa-i3275647857.html
a w rozmiarze już 74 nic!
Więc tylko ograniczyłam sie do 56 i 62....
Później dokupimy ....
Myślę żeby spisać to co mam i zobaczycie że naprawdę mam tego mało
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
Kazda z nas kupuje to co uwaza za potrzebne wiem ze niektore z was wcale nie chca uzywac emolientów itp ja np zakupilam nie bede sie bawic w lata 60te. Posciel zamowilam z Samiboo i wybule za nia jak za fotelik ale taki mialam kaprys
dokładnie tak każda kupuje to co chce i to na co ją stać
no i mamy podobny kaprys, bo tez zakochana jestem w tych kocykach z minky, mam w zakładce samibo i HugMe a nie zamówiłam jeszcze tylko dlatego że nie umiem się zdecydować: samoloty, sówki, auta czy wieloryby
samiboo.home.pl/pl/p/Kocyk-Kolderka-Samo...boo-75cm-x-100cm/329
www.hugme.pl/10-90x110
na pewno kupie któryś z kocyków i pewnie jaśka do kompletu, później jak mały podrośnie to dokupie też pościel
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
a co do siusiu ja ostatnim czasy wstaje reguralnie kolo 2 godziny na siusiu musze bo tak juz mnie cisnie... ale na spiaco wiec zaraz zasypiam z powrotem ..
Asiulek ta torebka cukru dobry pomysl i kosztuje 4zł hihii no o tym bym nie pomyslala:)
ja też wstaje regularnie ale tak między godz.3-4 i z reguły to wystarcza czasami jak położe się spać wcześniej to ide jeszcze przed północą... no ale dziś pierwszy raz od początku ciąży nie musiałam wstawać więc wstałam uradowana jak dziecko
no i która to Ci proponowała zmianę nick`a na coś kwaśniejszego?? o ile dobrze pamiętam to padła propozycja "słony paluszek"... no nie ma takiej opcji!!!!! tylko i wyłącznie Cukierecek do Ciebie pasuje, bo nawet te słodkie rozwiązania Ci się podobają "ta torebka cukru dobry pomysl" hiihihi
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Body krótki rękaw 56 -1 szt:P
Body krótki rękaw 62 -2 szt
Body długi rękaw 56 - 3 szt
Body długi rękaw 62 - 3 szt
Rampersy 56 - 2 szt
Rampersy 62 - 2 szt
Śpioszki 56 - 2 szt
Śpioszki 62 - 3 szt
Koszulki + Kaftaniki 56 - 0 szt
Koszulki + Kaftaniki 62 - 5 szt
Pajacyki 56 - 4 szt
Pajacyki 62 - 5 szt
Półśpioszki 56 - 2 szt
Półśpioszki 62 - 2 szt
Krotkie spodenki - 3 szt
Komplet koszulka i spodenki (lato) 62 - 1 szt
Komplet koszulka i ogrodniczki (lato) 62 - 1 szt
Komplet koszulka i ogrodniczki (wiosna/lato/jesień) 62 -1 szt
Komplet koszulka i śpioszki (wiosna/jesień) 62 - 1 szt
Ogrodniczki 62 - 1 szt
Spodnie jeans i sztruksy 56 - 2 szt
Spodnie jeans i sztruksy 62 - 3 szt
Bluza dresowa 68 - 1 szt
Czapeczki 56 i 62 - 7 szt
Koszula w kratkię - elegancka - 1 szt
skarpetki z weluru - 3 szt
skarpetki bawełniane - 4 szt
Myślę o dokupieniu jedynie bluzeczek z długim rękawkiem takich np do spodni czy ogrodniczek ale znów rozmiar 62 ... bo uważam że będziemy podwijać rękawki
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
...
Mam nadzieje ze Staś nie utopi się w tym ale raczej nie powinnien tym bardziej że to raczej komplety wiosna/lato/jesień ... licze na to ze te lato potrwa do końca września:)
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- katarzynaxxx89
- Wylogowany
- rozmowna
Ja narazie mam kołderkę do łóżeczka i nie kupiłam nic innego, fakt jest trochę duża ale mam zamiar jej nadmiar podwinąć pod materac tak by dzidziuś nie miał możliwości się udusić a przynajmniej będzie dłużej służyła. Kuzynka też używa kołderki i mówi że nic się nie dzieję.
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.smyk.com/wyprzedaz?utm_content=box-p...tm_source=newsletter
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agniesia ja chyba dokupiłabym na Twoim miejscu body ale na rozmiar 62 i raczej krótki rękaw, bo bodziaków sporo idzie, skusiłabym się chociaż na 3-4szt bo jedne ubierzesz na dzień, drugie na noc a jak się zdarzy kupka taka po same pachy (a się zdarza) to kolejne będą potrzebne i nawet jak będziesz prać na bieżąco to trzeba brać pod uwagę że muszą jeszcze wyschnąć i być przeprasowane
Na noc to tylko pajacyki planuję))
Co do bodziaków ... mam 4 pary rampersów i sobie tak pomyślałam ze tymi rampersami się posłużę?
Myślisz ze jednak te body jeszcze?
Ale chyba dokupię ze 3 sztuki bodów ale rozpinanych na rozmiar 62 - ale to raczej moze np w smyku albo gdzieś wylukam
Dzięki Asiulku
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
no i wracając jeszcze do bodziaków to jeśli dziecku się ulewa to też częściej trzeba przebrać
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
Cukiereczku trzymam mocno kciuki za powrót Twojego brata do zdrowia, wszystko musi być dobrze.
Co do ubranek to ja mam naprawdę bardzo mało tych na rozmiar 56 i zastanawiam się cały czas czy czegoś nie dokupić bo z tego rozmiaru to niewiem czy miała bym co do szpitala zabrać, bo cały czas myślałam o rozmiarze 62. Za pranie i prasowanie ubranek nie wiem kiedy się wogólę wezmę, muszę jakąś nie drogą komodę kupić bo chwilowo nie mam nawet gdzie tego układać, a nie chcę nic drogiego kupować bo później jak będę już sobie górę urządzała to pewnie i tak mi nie będzie pasowała.
Wczoraj kuzynka mojego męża która ma termin na koniec sierpnia była u gina i okazało się że jej córeczka ma już bardzo nisko główkę...hmmm dziwne trochę to wszystko bo gin od razu zrobiła jej USG dopochwowe żeby sprawdzić jej szyjkę i nie jest krótka a od razu przy ujściu szyjki jest już główka. Dostała jakieś leki ( chyba to na D. co brała Patka) i za 2 tygodnie do kontroli.