BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #678430 przez agniesia1604
EwelinaB87 napisał:

Agniesiu zazdroszcze Ci remontu, uwielbiam wymyslac projketowac wybierac meble, kafelki itd, gdyby mnie jeszcze bylo stac to jeszcze fajniej, myslalam ze wyslesz jeszcze raz ta oferte bo chcialam zobaczyc jakie mieszkanko w koncu wybraliscie, co do firanek jak bez nich sobie zycia nie wyobrazam, nie lubie jak widac wszystko w domu, poza tym sa sliczne :D

www.nieruchomosci-ap.pl/oferta/333801.html
tylko nie patrz na te kolory ścian:PPPP eheheheh mnie też one przerażają:)

A to firanki które upatrzyłam na okno balkonowe :
allegro.pl/komplet-balkonowy-wiosenny-po...-5m-i3316352888.html

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #678432 przez agniesia1604
EwelinaB87 napisał:

najchetniej wsadzilabym tam tapon ze spirytusem, wydaje mi sie tak mama mnie leczyla, ale troszke sie boje, wiec lepiej poczekam do jutra dzisiaj zapytam polozna co o tym sadzi bo jade na szkole rodzenia, tesc nas zawiezie bo skoda ledwo dycha, az sie martwie czy maz dojedzie te 15km do ojca...

To lepiej weź wacik nasączony sokiem z cytryny:)

11 lata 9 miesiąc temu #678436 przez agniesia1604
Wunia ,

wszystkiego NAJ NAJ NAJLEPSZEGOOOOOOOOOOOOO

11 lata 9 miesiąc temu #678444 przez cukierecek27
agniesia1604 napisał:

EwelinaB87 napisał:

Agniesiu zazdroszcze Ci remontu, uwielbiam wymyslac projketowac wybierac meble, kafelki itd, gdyby mnie jeszcze bylo stac to jeszcze fajniej, myslalam ze wyslesz jeszcze raz ta oferte bo chcialam zobaczyc jakie mieszkanko w koncu wybraliscie, co do firanek jak bez nich sobie zycia nie wyobrazam, nie lubie jak widac wszystko w domu, poza tym sa sliczne :D

www.nieruchomosci-ap.pl/oferta/333801.html
tylko nie patrz na te kolory ścian:PPPP eheheheh mnie też one przerażają:)

A to firanki które upatrzyłam na okno balkonowe :
allegro.pl/komplet-balkonowy-wiosenny-po...-5m-i3316352888.html

ajj bardzo podobaja mi sie te firanki z tym panelem fajnie wyglada ;)) i jeszcze ten kolor bardzo mi przypadl do gustu :D

11 lata 9 miesiąc temu #678448 przez katarzynaxxx89
Wunia dołączam się do życzeń, wszystkiego dobrego, spełnienia marzeń.
Ja dziś kupiłam kilka ciuszków maluszkowi super ceny w pepko kaftanik 74cm zielony 4zł, body białe z dł 6zł

11 lata 9 miesiąc temu #678456 przez cukierecek27
ja bylam wczoraj w pepco ale sie wkurzylam bo kaftaniki były tak wysoko ze nie mialam jak ich dosiegnac zeby poogladac nawet... no przeceny fajne mają :)

11 lata 9 miesiąc temu #678511 przez mami_nka
My juz po wizycie mała całą godzinke szalała chyba nie spasowały jej wiertełka :)

WUNIA - Sto lat :) rozwiazania w terminie i w szybkim bezbolesnym tempie :) Zdrowej dzidzi i dużo miłości pieniążkow i szczęścia :)

Sto Lat! < ciasto rabarbarowe hehe> i świeczki

11 lata 9 miesiąc temu #678516 przez agataxii
Hej dziewczyny.
Naprawdę nie mam kiedy was poczytać ani z Wami pobojcyć...
My rośniemy zdrowo i odliczamy już dni do końca.
Mam nadzieję, że u Was też wszystko w porządku.
Przyznam, że raz za czas zerkam tu tylko w tabelkę, czy któraś przypadkiem nie pękła..
Trzymajcie się ciepło i trzymam kciuki.
Papatki.

11 lata 9 miesiąc temu #678521 przez agniesia1604
Agato trzymaj się ciepło...
my nie pękamy , ty też nie pękaj:)))

11 lata 9 miesiąc temu #678527 przez Monix
Wunia WSZYSTKIEGO NAJ, NAJ, NAJ :kiss:

Przed chwilą odebrałam wynik GBS - na szczęście nie ma gnojka, co bardzo mnie cieszy.

Pozdrawiam dziewczęta, ja idę spać :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #678545 przez Gro-szek
Ja wczoraj też byłam w Pepco... kupiła pięknie granatowe szorciki i różową bluzeczkę... zapłaciłam za to 17 zł :) Na prawdę niektóre piękne są tam rzeczy...

Monix
super, ze z wynikiem GBS jest ok! ale słyszałam ze to jest nie istotne przy CC.

Agnieszka też zazdroszczę Ci urządzania mieszkanka.. tez marzy mi sie zrobić wszytsko po swojemu... my niestety musimy na razie mieszkac w wynajmowanym...
Fajnie że masz duży balkon...ja mam taki malutki, gdzie mieści się jedynie (aż) suszarka na pranie :)
Co do tych firanek balkonowych zdecydowałabym się jednak na bardziej minimalistycza formę ;)

11 lata 9 miesiąc temu #678621 przez EwelinaB87
gro-szek lepszy mikrokopijny balkkon niz żaden :( tego najbardziej nie mogę znieść jeszcze tak leje ciurkiem od rana ze szok, wszystko pozalewane...

Miszkanko przytulne, drogawe ale to pewnie standard, ale prawda jest taka ze mozesz wejsc z ulicy i miszkac, nic poza malowaniem scian tam nie trzeba, a to sie chwali, ja tez jak kupilam mieszkanko to mi zalezalo zeby nie robic przy nim duzo bo mialam na styk kase wyliczoną i nie bylo mnie stac na remont ani na to zeby mieszkac u mamy w trakcie, dlatego do obrony mieszkalam w krk a maz przyjezdzal i z bratem i ojcem odnawial mieszkanko, wiec przyjechalam prawie na gotowe :D

ja wrocilam z szkoly wiec z takich ciekawostek:
1.na poporodowej 2h (zaraz po porodzie) sie nie spi, z uwagi na niebezpieczęństwo powikłań itd
2. popekane brodawki są skutkiem nieodpowiedniego przystawienia dziecka do piersi (cały sutem z otoczką powinien wylądować w buzi dziecka, dlatego powinno byc to bezbolesne)
3. przez okres karmienia jest takzwana bezplodnosc laktacyjna-brak miesiaczki, nie myslic z bezplodnoscia faktyczna :P
4. na popekane brodawki niezle jest wlasne mleko (ma duzo skladnikow odzywczych przez co regenruje sie szybciej)
5. w kazdym domu powinna byc biala kapusta na oklady na cycory (poszatkowana i utluczona kapucha tluczkiem)
6. w moim szpitalu raczej nie stosuje sie wielorazowych majtek (nie wiem czemu robia z tego takie halo, podobno babki trzymaja sa lignine miedzy nogami tylko jak wychodza gdzies-wygladaja jak pingwiny)

11 lata 9 miesiąc temu #678633 przez ziii
Wunia spełnienia marzeń! Ciepłego domku, dużo miłości i szczęścia! I niech się dzidzia zdrowo chowa :kiss:

Z okazji Twoich urodzin zjadłam babeczkę z malinami i popiłam szklanką mleka. Dziwne, bo normalnie to nienawidzę mleka :lol:

My w piątek na 10:30 idziemy na USG 3D. Suuuper! Odliczam godziny!

Agniesia, mieszkanko fajne, a kolor ścian zawsze można zmienić ;) Ja z racji tego, że mieszkam obecnie na parterze, muszę mieć długie firanki. I zasłony. I żaluzje. A tak intymności zero :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #678648 przez Gro-szek
EwelinaB87 napisał:

gro-szek lepszy mikrokopijny balkkon niz żaden :( tego najbardziej nie mogę znieść jeszcze tak leje ciurkiem od rana ze szok, wszystko pozalewane...

Miszkanko przytulne, drogawe ale to pewnie standard, ale prawda jest taka ze mozesz wejsc z ulicy i miszkac, nic poza malowaniem scian tam nie trzeba, a to sie chwali, ja tez jak kupilam mieszkanko to mi zalezalo zeby nie robic przy nim duzo bo mialam na styk kase wyliczoną i nie bylo mnie stac na remont ani na to zeby mieszkac u mamy w trakcie, dlatego do obrony mieszkalam w krk a maz przyjezdzal i z bratem i ojcem odnawial mieszkanko, wiec przyjechalam prawie na gotowe :D

ja wrocilam z szkoly wiec z takich ciekawostek:
1.na poporodowej 2h (zaraz po porodzie) sie nie spi, z uwagi na niebezpieczęństwo powikłań itd
2. popekane brodawki są skutkiem nieodpowiedniego przystawienia dziecka do piersi (cały sutem z otoczką powinien wylądować w buzi dziecka, dlatego powinno byc to bezbolesne)
3. przez okres karmienia jest takzwana bezplodnosc laktacyjna-brak miesiaczki, nie myslic z bezplodnoscia faktyczna :P
4. na popekane brodawki niezle jest wlasne mleko (ma duzo skladnikow odzywczych przez co regenruje sie szybciej)
5. w kazdym domu powinna byc biala kapusta na oklady na cycory (poszatkowana i utluczona kapucha tluczkiem)
6. w moim szpitalu raczej nie stosuje sie wielorazowych majtek (nie wiem czemu robia z tego takie halo, podobno babki trzymaja sa lignine miedzy nogami tylko jak wychodza gdzies-wygladaja jak pingwiny)

no z tym balkonem to lepszy rydz niż nic...

A z tej "bezpłodności" laktacyjnej moja koleżanka została po raz drugi szczęsliwą mamą :P

11 lata 9 miesiąc temu #678667 przez ziii
Gro-szek napisał:

A z tej "bezpłodności" laktacyjnej moja koleżanka została po raz drugi szczęsliwą mamą :P

Ha, moja też! I to... dwa razy... (a mówią że człowiek uczy się na błędach :silly: )

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka