- Otrzymane podziękowania: 52
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kiedy masz wizytę USG?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 0

- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
a mianowicie moje lewe ucho, od jakiegos czasu zauwazylam ze ucho mnie swedzi, i mam taka plynna wydzieline po wstaniu z lozka, wydawalo mi sie ze to przez noc tak mi sie ucho rozgrzewa, ale nie przestawalo, teraz zaczyna mnie pobolewac i wydaje mi sie ze mam opuchniete w srodku boli mnie jak za nie ciagne i w ogole, poczytalam troche i moze byc to zapalenie ucha zewnetrznego albo srodkowego, podobno zgaga i refluks moze spowodowac cos takiego, dzisiaj juz nie dam raczej rady, ale jutro pojde do lekarza bo to juz nie jest ciekawe...
Agniesiu zazdroszcze Ci remontu, uwielbiam wymyslac projketowac wybierac meble, kafelki itd, gdyby mnie jeszcze bylo stac to jeszcze fajniej, myslalam ze wyslesz jeszcze raz ta oferte bo chcialam zobaczyc jakie mieszkanko w koncu wybraliscie, co do firanek jak bez nich sobie zycia nie wyobrazam, nie lubie jak widac wszystko w domu, poza tym sa sliczne

- wunia1984
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...teraz serca mam dwa...

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ewelinko no jutro koniecznie do lekarza , napewno przyniesie od razu ulgę bo bedzie wiedział co z tym zrobić

- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- cukierecek27
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Wunia by Zuzinka w terminie ale w szybkim tempie przyszla na świat, rosła zdrowo i mamusia była szczęsliwa! Najlepszego w dniu Twojego święta!!
- asiulek_dolls
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 91

Ewelina widać że brzuszek urósł od czasu tego ślubu

Agniesia chyba wszystkie byśmy Ci chętnie pomogły urządzić mieszkanko

no i do tej pory tak mam że jak przychodze do kogoś do domu to pierwsze co jakby mi pozwolili to zrobiłabym im przemeblowanie

ja tylko w jednym pokoju mam taką "normalną" firankę w pozostałych wybrałam te gotowe białe sznurkowe-spaghetti jak dla mnie rewelacyjne rozwiązanie, do salonu dokupiłam tej zimy (wcześniej miałam inne) bo ja nie dałam rady i miałam zakaz mycia okien i wieszania firanek a mężuś by sobie z nimi nie poradził... takie sznurkowe to super sprawa bo po praniu wystarczy wyprasować kilkicentymetrową taśmę i można od razu powiesić i gotowe, super się je też wiesza bo są lekutkie, no i fajne jest to że jak są za długie kiedy kupisz to wystarczą nożyczki i przycinasz jak już są powieszone
w sypialni mam białe jako firanki i czarne zamiast zasłon właściwie to tylko tak dla ozdoby bo we wszystkich oknach mam rolety,
www.leroymerlin.pl/dekoracja-okien/tkani...sznurkowe,a1329.html
Klauduśka brzunio śliczny i chyba sie komuś wydawało że jest nisko, mi mama też ostatnio powiedziała że mi chyba troche brzuch opadł ale to przez bluzke którą miałam na sobie się jej wydawało, jak podciągłam bluzke i jej pokazałam do mówi.. "e nie, jednak nie"
a odnośnie kawy to wiem że są osoby które nie wyobrażają sobie dnia bez niej, ja jednak nie wyobrażam sobie wypić chociażby łyczka kawy... żeby nie było za każdym razem jak próbowałam nie byłam w stanie tego przełknąć, uwielbiam zapach świeżo zmielonej kawy ale w momencie jak się ją zaparzy mnie to odrzuca...
co do picia kawy w ciąży to bratówka dostała pozwolenie ale lekarka powiedziała żeby nie piła rozpuszczalnej bo jest niezdrowa, lepiej parzoną albo z ekspresu,
zresztą Kasia Bosacka robiła kiedyś program o kawie i rzeczywiście najzdrowsza z ekspresu z mlekiem a rozpuszczalnej lepiej nawet nie kupować
- mami_nka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Zakochani od pierwszych chwil <3

a na sniadanko ciasto rabarbarowe maminki

- wunia1984
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- ...teraz serca mam dwa...

Co do kawy to tutaj wogóle nie zabraniają jej pić, na spotkaniach z położną obok owoców w dzbanku zawsze kawa i to czrna z ekspresu

Mamiinka ciasto rabarbarowe pyszotka

- Gro-szek
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

W niedziele byliśmy na wizucie na porodówce... i musze Wam przyznać, ze jakoś nie mogłam sobie tego w głowie poukładać...
Rozmawialiśmy z położną z porodówki, niby taka miła, uśmiechała się, ale była bardzo stanowcza a czasem oschła... mówi ze w sierpniu idzie na urlop wiec ciese się że jest szansa, że ją nie spotkam...
później rozmawiałam z kobietką, ktora prowadzi szkołe rodzenia i ona to miała podejście... trzymała mie cały czas za kolano, bo widziała zielone barwy na mojej twarzy po wizycie na porodówce...
Porodówka ok, bardzo przytulnie i ciepło.. ale tak jakoś wywołało to u mnie fale strachu....
Do szpitala mam jechać jak będe miała skurcze co 7 minut... wcześniej nie ma potrzeby, bo jest szansa, ze odprawią mnie z powrotem do domu... a do szpitala mam jakies 10 minut samochodem, wiec bez obaw

No i mały sukces.. nakołoniła mojego męza żeby był podczas porodu.. bardzo się cieszę, bo wiem że mi pomoze...
Dla maluszka mam zabrać tylko pampersy, chusteczki mokre, bo wszytsko one tam mają... z kosmetyków używają Oilatum i Balneum...
później posziśmy na oddział poporodowy... tak już zdecydowanie fajniej było.. sale po dwie osoby... panie symaptyczne, oprowadziły nas troszkę...
Dziś mam wizytę u gina... jakoś dłużyły mi się te 4 tygodnie między wizytami... ale dziś mam nadzieje ze zobaczę moją córeczkę

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
a mianowicie moje lewe ucho, od jakiegos czasu zauwazylam ze ucho mnie swedzi, i mam taka plynna wydzieline po wstaniu z lozka, wydawalo mi sie ze to przez noc tak mi sie ucho rozgrzewa, ale nie przestawalo, teraz zaczyna mnie pobolewac i wydaje mi sie ze mam opuchniete w srodku boli mnie jak za nie ciagne i w ogole, poczytalam troche i moze byc to zapalenie ucha zewnetrznego albo srodkowego, podobno zgaga i refluks moze spowodowac cos takiego, dzisiaj juz nie dam raczej rady, ale jutro pojde do lekarza bo to juz nie jest ciekawe...
Mam to samo tyle ze z prawego ucha leci i też boli - ale nie boli tak jak zapalenie ucha.
Zapalenie ucha środkowego charakteryzuje się silnym pulsowaniem ( słychać swoje bicie serca - taki narastający ból )
Pewnie masz to co ja ... mokre ucho ...
Ja stosuję wtedy patyczek nasączony wodą utlenioną i to przechodzi na kilka dni.
Jednakże jesli chcesz to mozesz isc do internisty on Ci zapisze leki (antybiotyk) do ucha - które mozesz brać bo te leki sie nie wchłaniają... bynajmniej ja tak miałam
Ten lek który otrzymywałam w 9 tygodniu ciąży to DICORTINEFF - ale ja wtedy dostałam ostrego zapalenia ucha srodkowego i zanim brałam antybiotyk leczyłam ucho sokiem z cytryny!
Oczywiscie mozesz spróbować sokiem z cytryny o ile Cię to boli...
Mnie nie boli po delikatnym oczyszczeniu wodą utlenioną....