- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- patka1603
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 52
Wody gdyby ci wody odeszły to byś wiedziała ...
Wód jest dużo ... pierwsze chluśniecie to około 250ml... jeśli zostanie przerwana ta pierwsza powłoka ...
Jeśli zdaży Ci jest jeszcze raz coś takiego to skontaktuj się z lekarzem... jednakże ponoć wody się regenerują ...
Obstawiam to samo co Joanna mówi ... ja też mam taki śluz tyle ze mój jest jednak Biały.
Ja miałam wczoraj śmieszny incydent... otóż leżałam na łóżeczku w pozycji pół siedzacej i kichnełam... cóż ... nie wytrzymało i popuściłam... pierwszy raz miałam coś takiego

Mięśnie kegla nie ćwiczone i dlatego pewnie poszło...

_______
Ja kolejne pranie zrobię w lipcu kiedy przywiozą mi teście ciuszki ... Do ręcznego pozostały mi ceratki wiec je przepiorę jak mi się zechce:P
________
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Super ! mój brzusio rośnie jak szalony , nie wiem kiedy przestanie? dobrze,że kręgosłup daje radę
101 cm w obwodzie z wyjściowego 59....
hihihi
Ja nie mierzyłam i nie mierzę:PPPPP
Widziałam Joanno że brzuszek Ci rośnie i to dość expresowo... Mój w sumie od tygodnia też coraz to większy ...
Ale doszło mi dzisiaj twardnienie brzuchola - stawia mi się i to dość często...
19 czerwca mam wizytę ... boshe to już nie długo....
i zostało chyba z 7 tygodni tylko?
Ja to już nawet na ten suwaczek ostatnio przestałam zerkać ... wiem ze zegar tyka ... i nie dopuszczam myśli ze Staś mógłby szybciej się urodzić ! O nie !!! Proszę u mamusi w brzuszku siedzieć i dojrzewać

- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/

od dzisiaj postanowilam nie jesc az tak duzo slodyczy, strasznie po nich przybieram a nie niosa za soba niz dobrego, juz mi jest strasznie ciezko bo ciagle chce mi sie czekolady, ale podobno po porodzie czekolada musi byc odstawiona"?! chyba umre na depresje...
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
chce mi sie czekolady, ale podobno po porodzie czekolada musi byc odstawiona"?! chyba umre na depresje...
HAHAHAA ja też chyba umrę na depresję

Idę po batonika:P
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W aptece są do kupienia takie paseczki gdzie możesz sprawdzić czy są to wody płodowe.
Brzuszek rośnie waga nie za bardzo, więc wcinam sobie wszystko na co mam ochotę

Ewelina nic takiego nie słyszałam i nie słucham, dzień bez czekolady? NIE....
- patka1603
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

..a jak mam robić zakupy jak mój maż prze 2 tyg. pracy dostał 200zł ja nie wiem co się dzieje z tymi ludźmi co oni myślą że inni śpią na pieniądzach i będą charytatywnie pracować?!
Przed chwilą miałam jakieś dziwne skurcze w krzyżu, przeszły mi z prawego boku brzuszka bo tam przed chwilą Kacperek szaleje... boże niech już będzie ten 19 bo ja tu padnę na zawał, a niech mi lekarz jeszcze powie że mam brac duphaston tylko raz dziennie to po wizcie w 32 tyg. w 33 urodze.. kurcze dziwnie się czuje mam te skurcze troszkę z produ i z tyłu- dzisiaj na 17 mam szkołę rodzenia zobaczę co położna powie na to... eh mam chaos w głowie a Kacperek szaleje..
ja słyszałam że czekolada bardzo uczula dlatego ja i truskawki trzeba odstawic po porodzie
- EwelinaB87
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
i co z tymi kolezankami co im troche wylecialo wod?
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Patka ja tam nie wierze w takie rzeczy, moja mama,babcie jadła wszystko bo kiedys nawet nie było takich zakazów... teraz niektóre mamy przesadzają... potem dzieci mają na wszystko alergię.
- agniesia1604
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Chyba pizzę zamówię albo coś na ząb...WR
- patka1603
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Jedna się "kapła", że to nie śluz, a druga urodziła tydzień po terminie przed vacum, wody były już zielone... ale wszystko się dobrze skończyło:)
Patka ja tam nie wierze w takie rzeczy, moja mama,babcie jadła wszystko bo kiedyś nawet nie było takich zakazów... teraz niektóre mamy przesadzają... potem dzieci mają na wszystko alergię.
coś w tym jest. no ja np w ogóle nie biorę pod uwagę nie pica mleka i nie jedzenia nabiału bo może być skaza białkowa no bez przesady jak ma być jakaś alergia to będzie czy jemy nabiał czy nie. a poza tym przecież to są witaminy dla maluszka
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kiedyś kobitki jadły wszystko i dzidzie były zdrowe i silne, ba moja babcia rodziła 4 dzieci w domu, piła mleko prosto od krowy, tak jak dzieci i nikt nie mówił ,że im zaszkodzi..a teraz ponoć nie wolno podawać takiego mleczka..a dla mnie ono jest najzdrowsze i jak tylko jestem na wsi sobie popijam

Za truskawkami tak znowu nie przepadam, poza tym jak urodzę to już może być po sezonie:P teraz jem i jest ok, staram się właśnie jeść WSZYSTKO żeby mała poznała smaki

aaa cała ta gadka nie rób tego, nie jedz tego mnie denerwują i to raczej bardziej mi szkodzi

- Monix
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥

Ja przy mojej córce też miałam taki zamiar, że nie będę się ograniczać z jedzeniem i jeść dosłownie wszystko oprócz oczywiście produktów wzdymających i smażonych, niestety rzeczywistość okazała się inna i trzeba było przejść na dietę eliminacyjną, bo ją wysypywało po mleku i nie tylko (do tej pory nie wiem po czym P )
Dziś miałam odebrać wynik GBS, ale nie chce mi się po niego jechać. Jutro się wybiorę
- Joanna89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-